Tab, Το πρώτο ελληνικό περιοδικό για tablets και smartphones

Η εκδοτική εταιρεία Compupress που εκδίδει χρόνια τώρα το περιοδικό Computer για όλους, έβγαλε ένα νέο περιοδικό αποκλειστικά για smartphones και tablets, το “Tab”. Αποστολή του είναι να εξερευνήσει τη μεγάλη ποικιλία των συσκευών tablets και Smartphones που υπάρχουν και να ξεχωρίσει τα καλύτερα applications.

Το πρώτο τεύχος (120 98 σελίδες) βρίσκεται στα περίπτερα και στοιχίζει 4.5 4.9 ευρώ.

Tab περιοδικό, Tab, Το πρώτο ελληνικό περιοδικό για tablets και smartphones

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
icecube

καλη προσπαθεια φαινεται, αλλα πανακριβο….

icecube

σορυ για το διπλο σχολιο αλλα, εαν αυτο ειναι το “τελικο εξωφυλλο” ειναι “λιγο” εως πολυ “λαθος”! υπαρχουν και τα windows phones/apps/tablets και τα symbian phones/apps… μηπως το ξεχασανε;

kostis

Νομιζω πως στην εποχη του ιντερνετ δεν χωρανε πια τα κλασικα πλην αγαπημενα περιοδικα….
Εχω στην αποθηκη μου PIXEL, USER, PC MASTER, COMPUTER & SOFTWARE, CHIP, PC WORLD, PC MAGAZINE.
Τα πρωτα που ειναι και παλιοτερα τα εχω απο τις χρυσες εποχες μιλαω για δεκαετια 80!

user

Ακριβό! Αν έκανε το πολλή 2 ευρώ το συζητάμε αλλά 4,5 όχι. Επίσης υπάρχει και το ίντερνετ όπου δεν νομίζω να προσφέρει τίποτα λιγότερο από το περιοδικό.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, ειναι μεγαλη αυτη η συζητηση και χαιρομαι που την κανουμε. Η πρωτη μου δουλεια ηταν σε περιοδικο, στο Ηχος & Hi-Fi (αργοτερα μετονομαστηκε σε Ηχος-Εικονα) – δυστυχώς την προηγουμενη εβδομαδα η εταιρεια που το εκδιδει τοσα χρονια (40) ανακοινωσε οτι σταματαει να βγαζει αυτο και τα περιοδικα 4τροχοι, Πτηση. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία μου εδώ https://www.costasvlachakis.gr/intro 🙂

Προερχομαι απο τα περιοδικα και τα αγαπαω πολυ ακομα κ στην εποχη της αμεσης ενημερωσης μεσα απο το ιντερνετ. Δεν ξερω ποσοι θα με καταλαβετε αλλα μου αρεσει πολυ η αισθηση του φρεσκοτυπωμενου χαρτιου και η μυρωδια του. Επισης προτιμώ να κραταω περιοδικο το βραδυ στο κρεβατι, παρα tablet.

Πιστευω οτι αν τα παιδια που βγαζουν το Tab (γνωριζω τον αρχισυντακτη), εχουν καλογραμμένους οδηγους how-to και ενδιαφέροντα πράγματα που είναι πια δύσκολο να αλιεύσεις από τη σαβούρα του ίντερνετ, τότε έχει λόγο ύπαρξης το περιοδικό.

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΙγουρα καλη προσπαθεια αλλα με τη κριση τωρα δε ξερεις πως θα παει το καθε τι.

Χριστόδουλος

Το πήρα πριν λίγο και τελικά κοστίζει 4,90 !!! θα το ξεφυλλίσω και θα σας ενημερωσω σχετικά αν αξίζει σαν περιοδικο τεχνολογίας αλλά από αύριο επειδή σήμερα δεν βλέπω τίποτα αλλο μπροστά μου πλυν του Παναθηναικός – Μπαρτσελόνα με περισσιο άγχος ………

Νικος

Πιστευω οτι θα εχει καλυτερη τυχη σαν ηλεκτρονικη διανομη με χαμηλο κοστος..μεσω των διαφορων app τυπου ‘issue’ αν δεν κανω λαθος συγχωρεστε με.
Μακαρι να παει καλα παντως γιατι αμα παει καλα.. αυτο σημαινει οτι και τα παιδια που δουλευουν πισω απο το project θα βγαζουν ενα μεροκαματο βρε αδελφε! Οποτε ευχομαι το καλυτερο.

γιωργος καππος

Καλη επιτυχεια. Αν και νομιζω οτι τετοιας μορφης τυπο αγοραζουν μονο οι ρομαντικοι…

Νιο

Απο εδω μαθαινω οτι χρειαζομαι…. με 4,90 παιρνω δυο σουβλακια και μια coca cola. Κριμα που εγιναν ετσι τα πραγματα. Κ εγω παλια αγοραζα περιοδικα..

PiXel

Βασικά πιστεύω πως πέρα των καλογραμμένων οδηγών how-to, ένα περιοδικό τεχνολογίας στις μέρες μας, μόνο με στήλες απόψεων (όχι 1-2 μισόστηλα-ξεπέτες, αλλά πλήρεις στήλες και αρκετές στον αριθμό) μπορεί να σταθεί. Άποψή μου. Το Internet βρήθει από πληροφορία, αλλά η περισσότερη είναι “ακατέργαστη”. Αυτό που λείπει είναι οι απόψεις-άρθρα, για να προβληματιστείς και να κουβεντιάσεις. Ελπίζω να το μεταβιβάσεις στον φίλο σου τον αρχισυντάκτη, Κώστα, γιατί ένα τέτοιο περιοδικό θα με ενδιέφερε αρκετά να το πάρω.

OREZTIZ

το πηρα το περιοδικο καλο. ειναι βεβαια τα 4,90Ε ειναι παρα πολλα…

giorgio

Πρέπει να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, όσο καλό κι αν είναι το περιεχόμενο και η προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά εκεί. Είναι ακριβό. Αυτή την εποχή, βάζεις άλλες προτεραιότητες για αυτά τα χρήματα.

Χριστόδουλος

– Λοιπόν επάνερχομε στο θέμα μιας και το ξεφύλλισα αναλυτικά πλέον το περιοδικό και έχω να επισημάνω τα εξής : – Για την τιμή τα είπαμε ειναι πολύ αλμυρή στα 4,90 επίσης οι σελίδες του δεν είναι 120 όπως αναφέρει ο αρθρογράφος αλλά 98 !! ( πράγμα που σημένει πως ούτε ο ίδιος το έπιασε στα χέρια του και στηρίχτηκε σε πληροφορίες που είχε σχετικά ) – Οσον αφορά την ύλη του που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι πιστεύω πως έχει γίνει καλή δουλειά αλλά το πρώτο τεύχος απευθύνετε ιδίος σε αυτούς που δεν έχουν αποκτήση ακόμη μια τέτιου είδους συσκευή και τους δίνονται συγκριτικά τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά έτσι ώστε να επιλέξουν βάση των δυνατοτήτων που έχει το καθένα καθώς και τις δυνατότητες στο οικονομικό κομμάτι που θα δαπανήσουν αυτού καθέ αυτού οι αναγνώστες για να τα αποκτήσουν . – Επίσης υπάρχουν αρκετά αφιερώματα σε εφαρμογές που βρίσκει κανεις στο app store και στο google play και σε τι χρησιμεύουν αυτές όπως επίσης και σε κάποια παιχνίδια που είναι Τop αυτή την εποχή όπως το Temple Run , το Fifa 13 κτλ κτλ – Σε γενικές γραμμές έχει γίνει μια σωστή δουλειά με αναφορά σε αρκετές λεπτομέριες… Συνέχεια »

tech21man

Το computer για ολους μου εμοιαζε παντα σαν κατι το πολυ λιγο μπροστα στα αλλα τοτε περιοδικα του χωρου. Κατι σα το auto trith μπροστα στο drive (στις καλες του εποχες και οχι την παρωδια τωρα). Παρολα αυτα, πρεπει να ειχαν χτυπησει καποιο κενο αγορας θυμαμαι ακομη και ενα εξαιρετικο ψαγμενο φοιτητη πληροφορικης να το επαινει τι να πω.

Καλη τυχη αν και νομιζω οτι πλεον βαδιζουμε σε e-τυπο αποκλειστικα στα επομενα χρονια.

4,90 για 98 σελιδες…αν δεν εχει πολλες διαφημισεις παλι καλα. Ελπιζω να παει καλα να τις αυγατισει.

Βλαχακης, οι 4Τ και ο ηχος θα σταματησουν εντελως? Η θα βγουν απο αλλου?

Δημήτρης

4,90 για ένα περιοδικό την στιγμή που ένας μέσος μισθός είναι 650-750 ευρώ καθαρά τότε δεν μιλάμε απλά για κάτι ακριβό αλλά για περιοδικό πολυτελείας.

left

Αν το ειχανε στα 3,5-4 ευρω θα το επερνα.
Θελει δουλεια για να βγει δεν αντιλεγω αλλα και γω δουλευω για να βγαλω ετσω και το 5ευρω.

forneverarrow

Εγώ δεν κολλάω τόσο στο ποσό, αλλά θεωρώ ότι είναι άτοπο να αγοράσεις περιοδικό (σε φυσική μορφή) σήμερα. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε κάποιος να το αγοράσει είναι για τα how to, αλλά και πάλι υπάρχει το internet και συγκεκριμένο το youtube για αυτό τον λόγο.

Αλέξανδρος

Μα αγοράζει ακόμα ο κόσμος περιοδικά; 5 ευρώ για να διαβάσω αυτό που μπορώ να το διαβάσω και τζάμπα στο internet ;
Αν είχαμε 2001 μπορεί το 2013 απλά με τίποτα.

Άρης

Ας βγάλουν και μια Online έκδοση μέσα από κάποιο App σε Adroid και iOS με 1,5 ευρώ αφού δεν θα πληρώνουν και ότι συνεπάγεται με την εκτύπωση και διανομή.

des

…Δυστηχως…τιποτα παραπανω απο κοπιαρισμενες και αλλαγμενες ειδησεις του νετ…
Πανακριβο…το πολυ επρεπε να κανει 3Ε
Δεν υπαρχει λογος υπαρξης…απορω απλα…ισως…ΙΣΩΣ μια online release με 1Ε….και παλι…ΙΣΩΣ….
Καλη επιτυχια παο μενα ,πηρα το πρωτο τευχος ,πιστευω θα ειναι συλλεκτικο.

keysmith

δύσκολη εποχή για έντυπο τύπο.. έτσι και αλλιώς. ποσο μάλλον κάτι που απευθύνεται σε “τεχνοφιλους” που λογικά χειρίζονται καλά το ιντερνετ.
Οσο καλό και να είναι (που δεν αμφιβάλω) με τιμή κοντά 5€ εμένα μάλλον μου ακούγεται σαν ανέκδοτο. Περιοδικά σήμερα πρέπει να κάνουν 2€ μαξ (και ας ειναι πιο μικρά σε όγκο). Τωρα αν μπορούν να βγουν με 2€ το τεύχος δεν ξέρω (μισθοί, κόστη κτλ). Αν όχι μην το ξεκινάς καταλαβαίνω..

sokel

Ένα ακόμα περιοδικό για άτομα που είναι εξοικειωμένα στο χαρτί και αγνοούν το διαδίκτυο
δεν έχουν σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία 5 χρόνια και ποιος πιστεύει ότι αυτά τα άτομα θα αγοράσουν ένα περιοδικό για κάτι που δεν τους ενδιέφερε εξ αρχής δηλαδή
συσκευές για ιντερνετ;
δύστυχος για την έντυπη προσπάθεια την βλέπω για άκλαυτη προλαβαίνουν να φτιάξουν καμία τεχνολογική ιστοσελίδα με το θέμα γιατί το κοινό που απευθύνονται είναι εκεί.
Το χαρτί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο και της συσκευές του ΠΕΘΑΝΕ
Ζήτω το ίντερνετ…
και 1 ευρώ να είχε δεν θα πούλαγε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]