Μπορεί η τεχνολογία να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παιδική ηλικία;

τεχνολογία αρνητικές επιπτώσεις παιδική ηλικία, Μπορεί η τεχνολογία να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παιδική ηλικία;

Η τεχνολογία έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην αρχική παιδική ανάπτυξη; Πρόσφατη έρευνα κατέλειξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συσχετισμός αναλύοντας τα δεδομένα 900 παιδιών ηλικίας 18 μηνών και του χρόνου που περνούσαν μπροστά από οθόνες συσκευών όπως tablets.

Έτσι το 1/5 των παιδιών περνούσαν τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά μπροστά από οθόνες συσκευών και καθώς ο χρόνος αυτός αυξανόταν οι πιθανότητες να αναπτύξουν δυσκολία στην ομιλία αυξανόταν κατά τουλάχιστον 50%. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών μαθαίνουν κυρίως με μιμήσεις των μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων και η τεχνολογία επιδρά στον χρόνο που χρειάζεται ένα μικρό παιδί για να παρατηρήσει και να μιμηθεί αναπτύσσοντας μαθησιακές δυσκολίες.

Από την άλλη η εκπαιδευτική τεχνολογία ως εργαλείο μάθησης έχει δείξει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια ως προν την μάθηση ανάγνωσης και γραφής βασιζόμενη στην αλληλεπίδραση και τις εικόνες. Ο χρόνος τον οποίο περνούν τα παιδιά με τα άλλα μέλη της οικογένειας είναι πολύ βασικός ώστε να υπάρχει δέσιμο και ενεργό παιχνίδι αντί του τεχνολογικού απομoνωτισμού.

Ωστόσο αν και χρειάζεται προσοχή για να αποτραπούν τυχόν μαθησιακές δυσκολίες οι ερευνητές θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα τεστ και αποδείξεις ώστε να συμπεράνουν εαν η τεχνολογία επιδρά όντως αρνητικά στα μικρά παιδιά.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vai

Φυσικα! Αλλα ακομα περισσοτερες στους μεγαλυτερους που τους βλεπουμε καθημερινα στον δρομο.

bezilys

Όσο να ναι το αφήνεις το παιδί από 2 χρόνων να ασχολείται με tablet και κινητά είναι έγκλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας