Tencent: 10.2 δισ. δολάρια για την εξαγορά του δημιουργού του Clash of Clans

Ο κινέζικος γίγαντας του διαδικτύου, Tencent, γνωστός από το messaging app WeChat, το internet portal QQ και άλλα, έχει πλέον στην κατοχή του το 13% της αγοράς του gaming. Αυτό έγινε χάρη στην 10.2 δισ. δολαρίων εξαγορά του 84% των μετοχών της Supercell.

Η Supercell είναι η φινλανδική εταιρεία πίσω από το δημοφιλέστατο, εθιστικό και άκρως κερδοφόρο παιχνίδι, Clash of Clans. Η Tencent θα εξαγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Supercell από τον ιαπωνικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών, SoftBank.

Στόχος της Tencent είναι να επεκτείνει την κυριαρχία της στο mobile gaming από την Κίνα μέχρι και τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλει να βάλει τον εαυτό της απέναντι σε μεγάλα ονόματα όπως η King, γνωστή για τη δημιουργία του Candy Crush, και η οποία ανήκει πλέον στην Activision Blizzard.

Η Tencent μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στον δυτικό κόσμο, όμως στην Κίνα κατέχει μεγάλο κομμάτι της αγοράς όσον αφορά σε Internet services, e-commerce και games. Έχει ήδη στην κατοχή της την Riot Games, τον δημιουργό του League of Legends (ένα από τα πιο κερδοφόρα PC games). Όσο για την Supercell εκτός από το Clash of Clans έχει τα Βoom Beach, Clash Royale, Hay Day, τα οποία δεν είναι το ίδιο δημοφιλή, αλλά αποφέρουν σημαντικά κέρδη.

tencent clash of clans, Tencent: 10.2 δισ. δολάρια για την εξαγορά του δημιουργού του Clash of Clans

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ραφαηλ

Πλεον το Clash Royale ειναι πιο δημοφιλες απο το Clash of Clans.

Bloodmaster

Το clash royale ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τειχο ωρες ωρες. Οσο για την supercell να κοιταξουν να το φτιαξουν αυτο. Με το clash of clans δεν λεω ωραιο παιχνιδι πολλοι βγαζουν εκατομμύρια απο αυτο αλλα η πλεονεξια τους θα τους φαει. Απαραδεκτες τιμες. Να δουμε αν θα δεχτουν την προταση. Αν και δεν νομιζω διοτι απο αυτο το παιχνιδι βγαζουν εκατομμύρια καθε χρονο. Παντως οι Φινλανδοί το εχουν με τα παιχνιδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.