Η Tesla απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους στο Gigafactory μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου

Tesla Workers United, Η Tesla απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους στο Gigafactory μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου

Το Workers United ισχυρίστηκε ότι η Tesla απέλυσε δεκάδες υπαλλήλους στο εργοστάσιό της στη Νέα Υόρκη μόλις μία ημέρα αφότου οι εργαζόμενοι εκεί δημοσιοποίησαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία συνδικάτου.

Τουλάχιστον ένας από τους απολυμένους ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής των 25 εργαζομένων, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν λάβει μέρος σε εργασιακές συζητήσεις, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι οι απολύσεις ήταν παράνομες και ήρθαν «σε αντίποινα για τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και για να αποθαρρύνουν τους εργαζομένους». Το σωματείο Workers United επιδιώκει μια ομοσπονδιακή δικαστική εντολή για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην κατάθεσή του στο NLRB. «Αυτή είναι μια μορφή συλλογικών αντιποίνων εναντίον της ομάδας εργαζομένων που ξεκίνησε αυτή την οργανωτική προσπάθεια» και «έχει σχεδιαστεί για να τρομοκρατεί τους πάντες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της διοργάνωσής τους», δήλωσε ο διοργανωτής της Workers United Jaz Brisack, ο οποίος βοήθησε στην προσπάθεια του συνδικάτου.

Τα αντίποινα κατά της οργάνωσης συνδικάτων είναι παράνομα σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ και οι καταγγελίες με το NLRB μπορούν να οδηγήσουν στην αποκατάσταση των απολυμένων εργαζομένων με ανταποδοτικές απολαβές.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.