To blue box των Jobs και Wozniak

Ήξερες ότι η πρώτη δουλειά του Steve Jobs σαν επιχειρηματίας ήταν μία συσκευή με την ονομασία blue box μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς καμία χρέωση;

Αυτές οι συσκευές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν το 1972 από τον προσωπικό φίλο και συνεργάτη του Jobs τον Steve Wozniak. Βέβαια πριν από αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η συσκευή των δύο Steve ανήκει σε έναν hacker της εποχής με το username Draper ο οποίος μετά την αποφυλάκιση του αιτία της εν λόγω συσκευής εργάστηκε και στην Apple.

Μέχρι εκείνη την εποχή οι Hackers ήταν γνωστοί μόνο για τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό ενώ σήμερα με τον όρο hacker εννοούμε κάποιον ο οποίος προβαίνει κυρίως σε παράνομες πράξεις μέσω υπολογιστών.

Η ιδέα να ξεκινήσουν την πώληση της εν λόγω συσκευής με σκοπό το κέρδος φυσικά ανήκει στο Steve Jobs όπου σύμφωνα με πολλούς λειτουργούσε περισσότερο σαν επιχειρηματίας μέσα στο δίδυμο των δύο Steve.

H συσκευή blue box λειτουργούσε παράγοντας συγκεκριμένους τόνους οι οποίοι αντέγραφαν αυτούς που χρησιμοποιούνταν από τις τηλεφωνικές εταιρίες. Μέσω της συσκευής η οποία παραποιούσε την λειτουργία του παρόχου μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει κλήσεις οπουδήποτε ήθελε ακολουθώντας οποιαδήποτε διαδρομή ήθελε και όλα αυτά χωρίς κανένας να μπορεί εκείνη την εποχή να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο για την κλήση.

Όπως είναι φανερό η συγκεκριμένη συσκευή ήταν πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους παράνομους της εποχής εκείνης. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Steve Jobs σε μία συνέντευξη του το 1994 σταμάτησαν την εξέλιξη και πώληση της συγκεκριμένης συσκευής από κοινού με τον Wozniak καθώς έφτασαν πολύ κοντά στο να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης συσκευής υπάρχει σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στην Καλιφόρνια για να μας θυμίζει τα πρώτα βήματα της συνεργασίας των Jobs και Wozniak που σύμφωνα με πολλούς ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.

the blue box steve jobs

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured

Σούπερ ανθεκτικό γυαλί ανοίγει το δρόμο για άθραυστες οθόνες κινητού

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ισχυρό τύπο γυαλιού μετά από ένα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έφτασε τα 113 GPa.

Business AirPods Apple Apple Watch

Apple: Δωροκάρτα στις ΗΠΑ με την αγορά smartphone, tablet, υπολογιστή ή ακουστικών

Αυτή τη φορά, αντί για μείωση τιμής σε οποιοδήποτε από τα iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ή AirPods της, η Apple προσφέρει μια δωροκάρτα προκειμένου να μπορείτε να αποκτήσετε κάποια αξεσουάρ αργότερα.

Business European Commission

Ψηφιακή Ευρώπη: Κοινή ηλεκτρονική κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό διαβατήριο κοινωνικής ασφάλισης.

Business Realme

DIZO: Φτάνει το 1 εκατομμύριο πελάτες μέσα σε πέντε μήνες στην Ινδία

Σήμερα, η εταιρεία γιορτάζει ένα ακόμη ορόσημο αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ινδία μέσα σε πέντε μήνες από το ντεμπούτο της στις 25 Μαΐου 2021.