To blue box των Jobs και Wozniak

Ήξερες ότι η πρώτη δουλειά του Steve Jobs σαν επιχειρηματίας ήταν μία συσκευή με την ονομασία blue box μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς καμία χρέωση;

Αυτές οι συσκευές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν το 1972 από τον προσωπικό φίλο και συνεργάτη του Jobs τον Steve Wozniak. Βέβαια πριν από αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η συσκευή των δύο Steve ανήκει σε έναν hacker της εποχής με το username Draper ο οποίος μετά την αποφυλάκιση του αιτία της εν λόγω συσκευής εργάστηκε και στην Apple.

Μέχρι εκείνη την εποχή οι Hackers ήταν γνωστοί μόνο για τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό ενώ σήμερα με τον όρο hacker εννοούμε κάποιον ο οποίος προβαίνει κυρίως σε παράνομες πράξεις μέσω υπολογιστών.

Η ιδέα να ξεκινήσουν την πώληση της εν λόγω συσκευής με σκοπό το κέρδος φυσικά ανήκει στο Steve Jobs όπου σύμφωνα με πολλούς λειτουργούσε περισσότερο σαν επιχειρηματίας μέσα στο δίδυμο των δύο Steve.

H συσκευή blue box λειτουργούσε παράγοντας συγκεκριμένους τόνους οι οποίοι αντέγραφαν αυτούς που χρησιμοποιούνταν από τις τηλεφωνικές εταιρίες. Μέσω της συσκευής η οποία παραποιούσε την λειτουργία του παρόχου μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει κλήσεις οπουδήποτε ήθελε ακολουθώντας οποιαδήποτε διαδρομή ήθελε και όλα αυτά χωρίς κανένας να μπορεί εκείνη την εποχή να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο για την κλήση.

Όπως είναι φανερό η συγκεκριμένη συσκευή ήταν πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους παράνομους της εποχής εκείνης. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Steve Jobs σε μία συνέντευξη του το 1994 σταμάτησαν την εξέλιξη και πώληση της συγκεκριμένης συσκευής από κοινού με τον Wozniak καθώς έφτασαν πολύ κοντά στο να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης συσκευής υπάρχει σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στην Καλιφόρνια για να μας θυμίζει τα πρώτα βήματα της συνεργασίας των Jobs και Wozniak που σύμφωνα με πολλούς ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.

The blue box Steve Jobs Wozniak, To blue box των Jobs και Wozniak

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Τα αφεντικά πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα από το σπίτι

Μια νέα έρευνα από τη Microsoft δείχνει ότι τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι διαφωνούν ουσιαστικά σχετικά με την παραγωγικότητα όταν εργάζονται από το σπίτι.

Business IFA 2022

IFA 2022: Απoλογισμός της μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας

Η IFA Berlin επέστρεψε δυναμικά ως η κορυφαία έκθεση παγκοσμίως του κλάδου, έχοντας στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα, την «έξυπνη» συνδεσιμότητα των συσκευών και τις λύσεις Smart Home.

Business Apple iPhone

Στην Ινδία το 25% όλων των iPhone μέχρι το 2025;

Eίναι γνωστό πως η Apple επιδιώκει το τελευταίο χρονικό διάστημα να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού και τα προϊόντα της να μην κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα.

Business featured Samsung Samsung Electronics

Samsung Electronics: Έφυγε με 42 Βραβεία από τα IDEA 2022

Δύο χρυσά, πέντε ασημένια και ένα χάλκινο βραβείο απέσπασε η Samsung Electronics στα International Design Excellence Awards 2022.