To blue box των Jobs και Wozniak

Ήξερες ότι η πρώτη δουλειά του Steve Jobs σαν επιχειρηματίας ήταν μία συσκευή με την ονομασία blue box μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς καμία χρέωση;

Αυτές οι συσκευές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν το 1972 από τον προσωπικό φίλο και συνεργάτη του Jobs τον Steve Wozniak. Βέβαια πριν από αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η συσκευή των δύο Steve ανήκει σε έναν hacker της εποχής με το username Draper ο οποίος μετά την αποφυλάκιση του αιτία της εν λόγω συσκευής εργάστηκε και στην Apple.

Μέχρι εκείνη την εποχή οι Hackers ήταν γνωστοί μόνο για τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό ενώ σήμερα με τον όρο hacker εννοούμε κάποιον ο οποίος προβαίνει κυρίως σε παράνομες πράξεις μέσω υπολογιστών.

Η ιδέα να ξεκινήσουν την πώληση της εν λόγω συσκευής με σκοπό το κέρδος φυσικά ανήκει στο Steve Jobs όπου σύμφωνα με πολλούς λειτουργούσε περισσότερο σαν επιχειρηματίας μέσα στο δίδυμο των δύο Steve.

H συσκευή blue box λειτουργούσε παράγοντας συγκεκριμένους τόνους οι οποίοι αντέγραφαν αυτούς που χρησιμοποιούνταν από τις τηλεφωνικές εταιρίες. Μέσω της συσκευής η οποία παραποιούσε την λειτουργία του παρόχου μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει κλήσεις οπουδήποτε ήθελε ακολουθώντας οποιαδήποτε διαδρομή ήθελε και όλα αυτά χωρίς κανένας να μπορεί εκείνη την εποχή να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο για την κλήση.

Όπως είναι φανερό η συγκεκριμένη συσκευή ήταν πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους παράνομους της εποχής εκείνης. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Steve Jobs σε μία συνέντευξη του το 1994 σταμάτησαν την εξέλιξη και πώληση της συγκεκριμένης συσκευής από κοινού με τον Wozniak καθώς έφτασαν πολύ κοντά στο να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης συσκευής υπάρχει σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στην Καλιφόρνια για να μας θυμίζει τα πρώτα βήματα της συνεργασίας των Jobs και Wozniak που σύμφωνα με πολλούς ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.

The blue box Steve Jobs Wozniak, To blue box των Jobs και Wozniak

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.