Tim Cook: Η Apple θα ειναι πάντα η εταιρεία του Steve Jobs

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Tim Cook στην τηλεοπτική εκπομπη “60 minutes” στο CBS όταν ρωτήθηκε για το Steve Jobs απάντησε ότι “Η Apple ειναι η εταιρεία του Steve και εξακολουθεί να είναι, έτσι ξεκίνησε και θα συνεχίσει να είναι έτσι, το πνεύμα του ειναι το DNA της εταιρείας”.

Μέσα από την εκπομπή έγινε γνωστό από το Jony Ive ότι στο άκρως απόρρητο εργαστήριο σχεδιασμού της Apple, υπάρχουν πολλά τραπέζια που καλύπτονται με ένα μαύρο ύφασμα για να μην μπορεί κανείς να δει τι είχε αναπτυχθεί.

Εκει πάνω η Apple είχε σχεδιάσει δέκα διαφορετικά πρωτότυπα του iPhone 6 και iPhone 6 Plus πριν αποφασιστεί το μέγεθός τους.

, Tim Cook: Η Apple θα ειναι πάντα η εταιρεία του Steve Jobs

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Με τις τελευταίες επιλογές (π.χ. το ρολόι) που έχει κάνει ο Cook, η Apple θα πάει σύντομα να τον συναντήσει!!! :p

gk

Ναι το βλέπουμε. Δεν προλαβαίνουν να μετράνε ζημιές.Τα χρέη τους πνίγουν. Δεν πουλάνε τίποτα.

Don Mitso nou

Άλλη μια εμπεριστατωμένη άποψη. Τελευταίες επιλογές αναφέρεσαι στα iphone6&6s που απλά έκαναν και τα δυο ρεκόρ πωλήσεων και το Apple Watch που πούλησε όσο όλα τα αλλά smart watches σε ενάμιση χρόνο. Έχετε ζαλιστεί από τις σφαλιάρες όλοι σας

nikolasV

Η Apple από θέμα καινοτομίας ήταν ΚΑΠΟΤΕ πρώτη, πλέον η νέα Apple είναι η Microsoft, βλέπετε: Lumia 950 & Lumia 950 XL, Surface pro 4, Surface Book, Microsoft band 2, Windows 10 Universal apps κλπ.

Max91

@Don Mitso
Πω πω φίλε Just relax, για την Apple μιλάμε όχι για τις ιδιοκτησίες σου. Και εμένα μου αρέσει η Sony αλλά καμιά φορά γίνομαι πιο hater και από τους αληθινους. Γιατί σας θίγει τόσο πολύ για τις ξένες εταιρίες δεν μπορώ να σας καταλάβω.

vasilist

Δεν έχει ζημιά και ούτε θα έχει σύντομα η Apple μια χαρά τα πάει, ακόμα και τα μισά iPhone να πούλαγε με το τέτοιο ποσοστό κέρδους που έχει ανα συσκευή πάλι θα είχε κέρδος.
Βγάζει από 300 ευρώ μέχρι 900 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που θα πάρεις, μπορούμε να πούμε ότι ίσως έχει μια μικρή πτώση στις πωλήσεις αλλά ποτέ ότι μπορεί να έχει ζημιά.
Στο θέμα μας, μιλάνε για τον jobs γιατί έχει κάνει τις πατάτες ο Τιμάκος για να κρατήσουν αυτούς που υποστηρίζουν πως ο Τιμάκος τα πάει χάλια θυμίζοντάς τους πως είχαμε και τον Steve.
Το έχω ξανα πει πως η apple είναι μια π.. μα μια π.. στο μάρκετινγκ 🙂

Και για να προλάβω αυτούς που θα πουν πως υπερ τιμολογεί η apple τα προϊόντα της , ναι το κάνει αυτό πουλάει και ο κόσμος γουστάρει. Φανταστείτε να έκανε το iPhone 300 ευρώ… όλοι θα έλεγαν πως είναι φτηνιάρικο και χωρίς bluetooth και κάρτα sd κτλ κτλ αλλά όταν κάνει 900 ευρώ δίνει στον χρήστη την αίσθηση του prenium όλα είναι θέμα άποψης.

Don mitso mou

@max91

Άκου να δεις. Επειδή έχει χαθεί το μέτρο στα σχόλια και ο καθένας γράφει πραγματικά ότι κατεβάσει η κεφάλα του, ειδικά αν δεν του αρέσει μια εταιρία, θα σου πω τις με ενοχλεί και είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας κι όχι φυσικά θέμα του ποια εταιρία μου αρέσει γιατί δεν υφίσταται καν κάτι τέτοιο (ειδικά μετά 20 και χρόνια χρήστης κινητών). Μ´ ενοχλεί αυτή η ισοπέδωση μιας εταιρίας επειδή απλά δεν μας αρέσει και με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, τοποθετήσεις βασισμένες σε νέα/άρθρα/πληροφορίες, λες και πήρε κάποιος τηλέφωνο και μιλάει με τον Τσουκαλά. Λέει ο φίλος με αυτά που κάνει ο Cook θα κλείσει την Apple! Με ποιά, ποιά είναι αυτά που κάνει; Με δυο iPhone (6 & 6s) που έχουν τινάξει τον ανταγωνισμό; Με το Apple Watch (που αν και δεν με πείθει γενικά το segment) έχει αναγεννήσει την αγορά των smart watches και πούλησε σε τρία quarters όσα όλες οι άλλες εταιρίες σε 5 quarters? αυτό με ενοχλεί. Κι απορώ και αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να διαφωνεί με αυτά που αυτά που είπα. Σε κάλυψα;

Max91

Θα σε είχα καταλάβει εάν στο παραπάνω σχόλιο σου δεν είχες γράψει αυτό με τις σφαλιάρες. Τεσπα στην Ελλάδα ζεις οπότε μην ψάχνεις να διορθώσεις τα ελαττώματα των άλλων κατά αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο να έχει καταντήσει το techblog ένα site όπου απλά του την λέμε του αλλουνου επειδή μας αρέσει εμάς κάτι και του άλλου όχι, σε μια λέξη “σεβασμός”

Nio

Κοίτα Μανόλη και εγώ αντί Apple είμαι γιατί είναι πολύ σνομπ εταιρεία αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε. Εγώ στη θέση της με τόσο φαν κοινό από 1500 ευρώ θα ξεκινουσα τις τιμές.
Και θα τους έλεγα ότι πληρώνεις παίρνεις. Θα εσπαγα ταμεία. Θα ξεριζωναν τα πνευμονια τους για να το αγοράσουν. Πέρα από την πλάκα θα ξεφουσκωσει κάποτε η αγορά των κινητών. Δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να αγοράζουν συνέχεια καινούριο αιφον και τα παλιά να τα αγοράζουν άλλοι. Τα αιφον που έχουν πωληθει είναι περισσότερα από τους ανθρώπους. Κάτι μου βρωμάει εδώ πέρα.
Αμερικλανιά θα είναι…..

Android & Windows User

Η Apple με αυτόν τον CEO δεν την βλέπω να πηγαίνει μπροστά !! Ο Steve Jobs ήταν μοναδικό ταλέντο, η καρδία της εταιρείας !!! Το Apple iWatch είναι εντελώς άχρηστο ποίος λογικός άνθρωπος θα δώσει 400 ή 500 Ευρώ για αυτήν την βλακεία η οποία μόνο sms, χρονόμετρο και άντε και καμιά κλήση κάνει, ενώ το κλασσικό ρολόι δεν έχει θέμα φόρτισης και δεν κλαις τα λεφτά που έδωσες άμα στον κλέψουν, επίσης με ένα ρολόι τύπου fit μπορείς να δεις και τους παλμούς και όλα όσο αφορά τις κλήσεις έχουμε bluetooth handsfree και τελείωσε !!! Τα iPhone που έβγαιναν στην εποχή του Steve Jobs π.χ iPhone 4/4s ήταν πιο όμορφα από ότι το iPhone 6s (το οποίο δεν λυγίζει) και το iPad Pro το οποίο γέμισαν οι ειδήσεις με το πρόβλημα φόρτισης και τις επανεκινήσεις που έκανε χωρίς λόγο. Επίσης η Apple να καταργήσει την έκδοση με τα 16GB γιατί είναι σκέτη κοροϊδία και να την αντικαταστήσει με τα 32GB ενώ παράλληλα να ρίξει τις τιμές· έλεος πια 800 Ευρώ για κινητό με 16GB το οποίο βγάζει 4K video που στο καλό θα χωρέσει το έστω το 10 λεπτών 4K video συν τις αναβαθμίσεις του iOS χώρια τα πολυμέσα… Συνέχεια »

Don mitso mou

@Android & Windows User

Συμφωνώ με κάποια από αυτά που λες αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι με τις τιμές στην Ευρώπη. Εγώ που πήρα ξεκλείδωτο iPhone 6s Plus 64gb εκτός Ευρώπης το πήρα 670€ την ώρα που το πιο φτηνό στο skrourz ξεκινάει στα 880. Και φαντάσου εδώ που είμαι οι μισθοί είναι 8 φορές πάνω σε σχέςη με τους αντίστοιχους της Ελλάδας !!!!!!

NLS

Δεν θα μπω στην κλασική αντιπαράθεση που βλέπω πιο πάνω, θα γράψω μόνο το σχόλιο που ήθελα πριν διαβάσω άλλο:

Ο Cook είπε αυτό που πρέπει.
Δεν είναι τρελός να πει καμιά κοτσάνα του στυλ “έχουμε ξεφύγει από τα οράματα του Jobs με δικά μας οράματα” και τέτοια. Θα είχε φάει καρπαζιά γίγαντα που θα ξεκινούσε από το ΔΣ, θα συνέχιζαν οι μεγαλομέτοχοι, οι μικρομέτοχοι και θα τελείωναν οι users τους.
Ο Jobs διαμόρφωσε το τι είναι Apple (με τεχνική δουλειά άλλων, εντός ή εκτός της εταιρίας, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τον έχουν σαν ευαγγέλιο. Ή πρέπει να πουλάνε ότι τον έχουν σαν ευαγγέλιο.
Εννοείται.

Manolis

@Don Mitso προφανώς εκτός από αγενής (γι’ αυτό και σου απαντάω στο ίδιο ύφος) είσαι και στραβός, μη πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Το “:p” που έβαλα στο τέλος της ανάρτησης μου τι σημαίνει;;; για σκέψου.. ρώτα κανά γνωστό σου, ψάξε και στο ίντερνετ αν θέλεις. Γίναμε όλοι τεχνολογικοί αναλυτές και τη λέμε και σε όλους μου φαίνεται…

Man

“Tim Cook: Η Apple θα ειναι πάντα η εταιρεία του Steve Jobs”
Αντε καλέ, συγκινήθηκ😥😢

Panos7GR

Διαβάσαμε και το σχόλιο της ημέρας πάλι σήμερα “Με το Apple Watch (που αν και δεν με πείθει γενικά το segment) έχει αναγεννήσει την αγορά των smart watches”. ΕΠΙΚΟ!

Ένα smartwatch το οποίο δεν έφερε τίποτα καινούριο σε λειτουργεία και hardware από τους ανταγωνιστές και όχι μόνο δεν έφερε κάτι καινούριο, έχει και λιγότερα features παρόλο που βγήκε 1 χρόνο αργότερα από το Android Wear και 2 από το Tizen.

Όντως η Apple σπάει ρεκόρ πωλήσεων – εσόδων και εννοείται πως δεν τίθεται θέμα οικονομικό, αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε…!

Nikos13

Ακολουθεί κατά πόδας htc, bb και Sony η apple θα τα κατεβασει τα ρολλα σε κανα 2 χρόνια

Don mitso mou

@panos

Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι είναι αυτό που βρήκες ΕΠΙΚΟ στο σχόλιο μου

Panos7GR

Don mitso, το έχω ήδη εξηγήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business Apple Tim Cook

Ο Tim Cook της Apple κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023, από 99,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Επιταγή της Apple υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για 46.063$

Μια επιταγή υπογεγραμμένη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 46.063 δολάρια σε δημοπρασία.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες.