Tim Cook, μιλά για Apple Pay, το τέλος του iPod Classic και το Apple Watch

Ο Tim Cook έδωσε μια μάλλον ασυνήθιστη συνέντευξη όπου μίλησε σχεδόν για όλα. Μίλησε για το Apple Pay, την φημολογούμενη συνεργασία με το Alibaba αλλά και γιατί σταμάτησε η Apple το iPod Classic. Μιλώντας στο WSJ.D conference ο Cook αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Apple Pay την πρώτη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα στις ΗΠΑ το μπλόκαραν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος τις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του ενεργοποιήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες στο σύστημα και ο αριθμός αυτός ξεπερνά το σύνολο των υπόλοιπων ανταγωνιστών μαζί. Όσο για τα καταστήματα που αποφάσισαν να το μπλοκάρουν ο Cook ανέφερε ότι εν καιρώ θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλο σύστημα πιο ασφαλές από το Apple Pay και ότι η Apple δεν συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών της.

Μίλησε επιπλέον και για το επερχόμενο Apple Watch για το οποίο η Apple δεν είχε δώσει πληροφορίες για την μπαταρία του λέγοντας ότι θα χρειάζεται κάθε μέρα φόρτιση πράγμα το οποίο απογοητεύει αρκετούς. Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα ανέφερε ότι θα χρειάζεται φόρτιση κάθε μέρα διότι οι χρήστες θα θέλουν να το χρησιμοποιούν συνέχεια.

Ο Cook απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το iPod Classic το οποίο αποφάσισε να αφαιρέσει η Apple από τα νέα προϊόντα της και είπε ότι ο ουσιαστικός λόγος που το έκανε ήταν επειδή δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά πλέον τα κομμάτια για το iPod Classic : “We couldn’t get the parts any more, not anywhere on Earth. It wasn’t a matter of me swinging the ax, saying ‘what can I kill today. The engineering work was massive, and the number of people who wanted it very small. I felt there were reasonable alternatives”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνεργασία του Apple Pay με το AliPay του Alibaba, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές σύστημα πληρωμών στην Κίνα, οι συζητήσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

timcook-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Υπάρχει κάπου το βίντεο της συνέντευξης;

Kostas

Τόση κερδοφορία,τόσα χρόνια…το να φτιάξει ή να αγοράσει ένα εργοστάσιο ώστε να παράγει τα κομμάτια που χρειάζεται ήταν τόσο δύσκολο?
Έδωσε ένα σκασμό λεφτά στον γκάνγκστερ για να αγοράσει ακουστικά και δεν μπορούσε να φτιάξει μια μονάδα στο Detroit που πεθαίνει να καλύψει τις ανάγκες σε parts και οτιδήποτε άλλο?
Οι ΗΠΑ μαστίζονται από ανεργία και οι CEOs βγαίνουν και λένε παπα…ες!

DimitrisG

Οκ ,αλλά για κανένα καινούριο ipod touch? Δεν έχω δεί καινούριο από iPod touch εδώ και δυο χρόνια. Ξέρει κανείς τι έχει γίνει? Ευχαριστώ.

ioankav

Λογικό να αφήσουν την κατασκευή νέων iPod και να σταματήσουν κάποια άλλα, καθώς οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν smartphones και για τη μουσική τους. Άλλωστε οι πωλήσεις των iPods έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση το τελευταίο χρόνο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Business featured

Βιντεοκάμερες: Η ιστορία τους

Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.