Tim Cook: Τα προϊόντα μας δεν είναι μόνο για τους πλούσιους

tim cook, Tim Cook: Τα προϊόντα μας δεν είναι μόνο για τους πλούσιους

Κάποιοι σχολιάζουν αρνητικά την Apple λέγοντας ότι οι συσκευές που λανσάρει είναι μόνο για τους πλούσιους και γι αυτό έρχονται με τις τιμές που έρχονται. Ωστόσο, ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο περιοδικό Fortune.

Ο Cook υπογραμμίζει πως ένα iPad και ένα iPhone της Apple, μπορούν να αγοραστούν με λιγότερα από 300 δολάρια το κάθε ένα. “Επομένως, δεν είναι για τους πλούσιους”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το αφεντικό της Apple ανέφερε επίσης ότι με μια βάση περισσοτέρων από 1 δισ. συσκευών σε λειτουργία, η Apple δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παράγει μόνο για τους πλούσιους, μιας και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί πλούσιοι στον κόσμο.

Ο ίδιος λέει πως η Apple άλλαξε τον κόσμο δημιουργώντας εργαλεία που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν προηγουμένως…ή δημιουργώντας κάτι πραγματικά εξαιρετικό. Αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Apple και έχει ως επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

“I think the No. 1 way Apple changes the world is through our products. We make products for people that are tools to enable them to do things that they couldn’t otherwise do—to enable them to create or learn or teach or play. Or do something really wonderful…So that’s the primary way we change the world. We also try to change the world by the way we run the company. And whether that’s being very focused on the environment and making sure that we have a no-carbon footprint, essentially, or running our company on 100% renewable energy”.-Tim Cook.

Να σημειωθεί ότι σήμερα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των νέων iPhones, με το πιο σημαντικό να είναι το iPhone 8, που έρχεται με αφορμή τα 10α γενέθλια του κινητού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

to enable them to do things that they couldn’t otherwise do, ναι γιατι τα iphone και τα macbook περιμεναμε , αλλιως δεν κανουμε τιποτα , ουτε πραγματα αλλων εταιρειων που κανεις τα διπλασια πραγματα με τα μισα λεφτα σχεδον , βαρεθηκαμε. Στην αρχη επιανε το παραμυθι και ηταν οντως μπροστα , τωρα πρεπει να κοιταξει μπροστα για να παει μπροστα , οχι να κοιταει πισω , τις ενδοξες μερες του jobs και να προσπαθει ντε και καλα να πεταξει quotes που ειναι ασυναρτησιες , γιατι ειναι μια τριχα και ετσι μενει πισω , αν ασχοληθει σοβαρα , θα ειναι μια χαρα. Η νοκια μονοτερμα τις επαιζε ολες τις εταιρειες , οπως και η phillips και ηταν ακομα στην κορυφη , ενω ειχανε χασουρα και εκαναν βλακειες, ποσο παιρνει σε μια εταιρεια να εξαφανιστει σχεδον , 10 χρονια ; Τουλαχιστον εβαλε μυαλο και δεν κολλαει σε κινητα του 13 , αφου δεν μπορει, αντιγραφει πλεον , οπως εκαναν ολες οι εταιρειες απο αυτη οταν δεν μπορουσαν, αυτο το λεω σαν καλο , ελπιζω να παει καλα και να παρει μπρος.

ΝΙΚΟΣ

άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

KnightRider

Άμα το πας έτσι ρε Apple τότε γιατί πουλάς τόσο ακριβά προιόντα με περιορισμένες δυνατότητες ??? Εδώ πουλάς το απλό iPhone 6 στα ~400€ ενώ αντίστοιχα σε αυτά τα λεφτά παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο και κάθεσαι και μας λες τώρα ότι τα προιόντα δεν είναι μόνο για τους πλούσιους ??

ΑΝΔΡΕΑΣ

Τι είπατε κύριε Κούκ?? Ποιος είστε εσείς για να εξεφτελίζεται το image της Apple?
Αρκετά ανεχτήκαμε την ανεπάρκεια σας ! Αλλά αυτό παραπάει! Δρομολογούνται εξελίξεις και βλέπω να αποχωρείτε με ταχύτητα αλλαγής προπονητή στην super league!

Agnostos13

iPhone SE…οτι πιο vfm

NikosAr

Αυτό που με τρελαίνει πετισσότερο από όλα εδώ μέσα είναι οι απαντήσεις των αναγνωστών …μου θυμίζεται το ρητό ” κράζεις, θαυμάζεις” αλλοιώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μπορώ να καταλάβω …
Ρε φίλε…
είναι ακριβό = μην το αγοράσεις
είναι κατώτερης τεχνολογίας = μην το αγοράσεις
Δεν γουστάρεις το αφεντικό και τους παρατρεχάμενους = μην ασχολείσαι
Μισείς το μήλο = πάρε αχλάδι
Αλλά εσυ όχι …. έχεις εμμονή ( δεν είχες ποτέ και ούτε θα έχεις apple, γι αυτό να είμαστε σίγουροι όλοι)
Αφιερωμένο στους γκουρού, τεστ answers, απανταχού …

Marios1508

Αυτό που όλοι οι non Apple users αρχίζουν και κράζουν δεν το καταλαβαίνω. Η τεχνολογία μας προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων να διαλέξουμε. Τα λέει πολύ σωστά ο NikosAr παραπάνω. Γιατί σώνει και καλά πρέπει εσείς που δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα της Apple να πείσετε εμάς που τα γουστάρουμε (και ναι τα πληρώνουμε) ότι δεν είναι καλά ή υπάρχουν άλλα καλύτερα. Και επίσης εύχεστε να πατώσει η Apple σας να έχετε ποντάρει σε ενδεχόμενη πτώση της μετοχής της.

bezilys

Τα κινητά της apple δεν είναι κατώτερης τεχνολογίας απλώς δεν είναι για όλους άμα ασπουμε έχεις συνηθίσει την ελευθερία του android ε λογικό είναι να μην σε βολεύουν τα iPhone. Τα iPhone θα τα πάρει κάποιος για την ταχύτητα που προσφέρουν, την υποστήριξη λογισμικου, την ασφάλεια και φυσικά για μόστρα. Και φυσικά τα προϊόντα της Apple δεν είναι μόνο για πλούσιους ξέρω ανθρώπους που το περνούν με δώσεις επειδή δεν έχουν οικονομική δυνατότητα

Topdim

Το πρόβλημα με εσάς του Applακηδες είναι ότι προσπαθείτε να πείσετε τους υπολοίπους, ότι η εταιρεία που υποστηρίζετε άλλαξε τον κόσμο, για αυτό και ο εικονιζόμενος («ο» μεγάλη κουβέντα είπα!!!), λέει αυτά που λέει “to enable them to do things that they couldn’t otherwise do”, γκε γκε!!!

Την καραμέλα με το όσα δεν φτάνει η αλεπού, περί λεφτών κτλ, που λέτε από εδώ και από εκεί, γιατί στην ουσία δεν έχετε και κανένα επιχείρημα, αφού η εταιρεία που υποστηρίζετε, μόνο στο μάρκετινγκ και στο να δημιουργεί status symbols είναι ικανή, αφού η αρχή της είναι το copy-mix-paste σαν δική μας τεχνολογία πάντα, φτάνει!!! Έχει καταρριφθεί και από το ίδιο τον Cook «300 δολάρια το κάθε ένα, επομένως, δεν είναι για τους πλούσιους».

Περιττό να μπω στα περί κωλοτούμπων που έχει πει το μήλο αλλά μετά τα υιοθέτησε, αλλά με i πάντα μπροστά, γιατί πουλάει περισσότερο φυσικά.

Τέλος πάντων, ας δούμε τι πάνελ σας πούλησε η Samsung και βλέπουμε.

Giannistechexpert

Παιδιά, ο άνθρωπος έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μου κάνει εντύπωση και το γεγονός ότι φαίνεται να γνωρίζει άριστα και την Ελληνική πραγματικότητα!! Ναι, είναι γεγονός: Τα iPhone ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ για τους πλούσιους. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα ξέρω πολλούς που μόλις βγει το καινούργιο iPhone είναι διατεθειμένοι να κόψουν τις βόλτες και τους καφέδες, να τρώνε λιγότερα πιτόγυρα και γενικά να κάνουν τα πάντα με σκοπό να μαζέψουν χρήματα σιγά σιγά και να καταφέρουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν το πολυπόθητο δαγκωμένο ολοκαίνουργιο μηλαράκι. Τώρα, το γεγονός ότι μετά μπορεί να μην έχουν λεφτά ούτε για κάρτα στο κινητό, αυτό είναι μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια. Μόνο και μόνο το image που σου δίνει να κρατάς στα χέρια σου το τελευταίο μοντέλο της Apple, δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Ετσι έχουν τα πράγματα. Δεν περιγράφω άλλο…

zaxarakis24

ποιά ελευθερία του android ρε παιδιά;

το να αλλάζω launchers ή να κάνω μωβ τα χρώματα; ή να κάνω root για πειρατεία; ποιά ακριβώς είναι η ελευθερία;

η apple έχει οικοσύστημα, περιφερειακά, έξυπνες λάμπες, έξυπνα πιεσόμετρα, έξυπνα σπίτια, κοινό store για τα προϊόντα της, αγοράζεις 1 χρησιμοποιείς παντού, icloud, family sharing, cloud docs τι συζητάμε τώρα;;;;;

νταξ, φτηνά δεν τα λες τα προϊόντα, προς Θεού, λέει λίγο αρλούμπες ο τύπος, αλλά όταν samsung ζητάει 1000, huawei 750, zte 600, xiaomi 700 τι είναι οι άλλοι φτηνοί ;;

τα πραγματικά φτηνά (windows phone) ποτέ δεν δούλεψαν, και μην ακούσω τώρα για uauphone, leeco και τέτοια…πυρηνικά

@zaxarakis24

Ελευθερία στο android είναι να μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαφορετικές συσκευές αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Ελευθερία είναι να μπορείς να έχεις όχι μόνο το επίσημο app store, αλλά και άλλα εναλλακτικά όπως το aptoide. Ελευθερία είναι να μπορείς να διαχειρίζεσαι, να στέλνεις και γενικά να κάνεις ό,τι θέλεις τα αρχεία της συσκευής σου εύκολα, απλά, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες όπως iTunes κτλ.Και χωρίς ενοχλητικά και εξοργιστικά κλειδωματα. Ελευθερία είναι να πληρώνεις τις εφαρμογές που κατεβάζεις σε λογική τιμή. Οχι όπως στο iPhone που για πολλές εφαρμογές, ολόιδιες με το android, σε χρεώνει ακριβότερα!! Ελευθερία είναι να αγοράζεις κινητό με την μισή τιμή ενός iPhone και παρόλα αυτά να έχει και ενα κλικ ακόμα καλύτερη φωτογραφική μηχανή. Και αν δεν με πιστεύετε, μπείτε στο dxomark.com/mobile scores και συγκρίνεται την βαθμολογία που δίνει π.χ για το oneplus5 και για το iPhone7 στην κάμερα. Ελευθερία είναι να έχεις 2 χρόνια εγγύηση, και όχι να δίνεις έναν σκασμό λεφτά και να έχεις μόλις 1. Αυτό είναι κοροϊδία. Ελευθερία εν τέλει είναι να μπορείς να διακρίνεις το “value for money” και το αληθινό από το “δήθεν” και το “image maker”.

Topdim

Φίλε zaxarakis24 τουλάχιστον για εμένα, αν και πιστεύω θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι μη οπαδοί της, δεν λέει κανείς ότι δεν έχει όμορφο οικοσύστημα (αν τα πάρεις όλα Apple), ντιζάιν, ποιότητα κτλ αλλά προσωπικά τρελένομαι με την πλύση εγκεφάλου που έχει κάνει σε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων, εξου και εταιρεία μάρκετινγκ κυρίως όπως ανάφερα και ο κάθε άσχετος κάτοχος το παίζει ιστορία και νομίζει ότι είναι κάποιος.
Όσο για την ελευθερία που αναφέρεις πιο πάνω, όσο αφορά το Android, μπες xda και δες.

Topdim

Δεν σας χάλασε πάντως που το iPhone 8, έχει το ίδιο ντιζάιν από την εποχή του iPhone 6 (Σεπτέμβριος του 2014) 😂😂😂

zaxarakis24

@topdim

άλλο λέω: όχι όταν όλα είναι apple. εννοώ πως όλες οι έξυπνες συσκευές (όπως τις λέμε, δεν είναι κατ’ανάγκη έξυπνες, συνδεδεμένες είναι) υποστηρίζουν την apple, όπως και κάθε τηλέφωνο ή συσκευή της έχει ένα σκασμό αξεσουάρ.

τώρα για το xda, καλό είναι για όποιον έχει χρόνο και backup συσκευή. αλλά δεν το θεωρώ μαγκιά να κάνεις όσα σου λένε στο xda: θεωρώ μαγκιά να συνεισφέρεις σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.