Η Apple σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Tim Cook από CEO;

Σύμφωνα με πηγές από τη Wall Street οι μεγαλοεπενδυτές της Apple μελετάνε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τον Tim Cook από το τιμόνι της εταιρείας λόγο του ότι από τότε που ανέλαβε ως CEO (Οκτώβριος 2011) η μετοχή της έχει χάσει σχεδόν το μισό της αξίας της. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη στην τιμή της μετοχής της Apple δεν φαίνεται να είναι κοντά.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η μετοχή της Apple είχε 702$ και τώρα στα μέσα Απριλίου 2013 είχε φτάσει στα 390$.

Tim Cook, Η Apple σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Tim Cook από CEO;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Βρε τον καημένο, έφαγε τον παλίκαρο τον Scott Forstall, που ήταν το δεξί χέρι του Steve Jobs και τώρα αρχισαν οι μαϊμουδιές… 😉

Αν δεν αλλάξετε μυαλά γενικότερα στην Apple θα δείτε και άλλη κατρακύλα… Τα fan boys λιγοστεύουν όλο και περισσότερο (τα μη κολλημένα fan boys εννοώ που βλέπουν και κρίνουν και δεν μασάνε ότι κουτόχορτο τους πασάρετε).

Νιο

Αν κ δεν ειμαι φανατικος της εταιρειας δεν θα ηθελα να πιασει πατο γιατι ο ανταγωνισμος εμας οφελει.!!! Και ιδιαιτερα η apple. Ελπιζω να βγαζει παντα κορυφαιες συσκευες κ οχι στασιμα κινητα για να τα βλεπει ο ανταγωνισμος κ να παιρνουμε κ εμεις κανα καλο κινητο απο εταιρειες εξισου καλες οι οποιες καποτε ομως ριχνουν τις τιμες τους.

Γιωργος

Για μενα καλα θα κανουν να τον αντικαταστησουν.
Η χροια της φωνης του και η ζωντανια του πανω στη σκηνη ηταν ουδετερη, ειτε παρουσιαζε μια καινουρια καινοτομια ειτε εκανε μια απλη ανακοινωση.
Το αν στις υπολοιπες υποχρεωεις του ειναι καταλληλος αυτο το ξερουν οι συναδελφοι του. Για παρουσιαση καινουριου προιοντος, για μενα προσωπικα, δεν κανει.

jimo

αν και νεοσ στον κοσμο της apple εχω να πω πως καποτε οταν εβγαινε ενα Iphone γινοτανε τρελος ντορος σημερα αυτη η επαρση εχει χαθει και πιστευω οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι οποτε κατι δεν κανει καλα ο tim !!! οπως εχει ακουστει και παλεοτρα η apple επετρεψε στον ανταγωνισμο να την πλησιασει και τωρα πρεπει να κανει μεγαλα βηματα μπροστα για να νακαμψει και να παρει προβαδισμα παλι! ακομα και αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να αλαξει ο CEO!

Giannis Charp

Νομίζω ότι το λάθος δεν ήταν ο Cook αλλά το ότι η apple και οι fan της θεοποίησαν τόσο πολύ τον Jobs που τελικά αυτό δεν άφησε (και αμφιβάλλω αν θα αφήσει για λίγο καιρό ακόμη) περιθώριο στον νέο-ους CEO να ακουστεί-ουν σαν όνομα αλλά και ως αξιόπιστος-οι συνεχιστές. Δεν είναι λίγοι σήμερα που λένε: ο Jobs θα έκανε αυτό, θα έκανε εκείνο κτλ κτλ και γενικά το όνομα Jobs αποτελεί ένα μέτρο σύγκρισης (ίσως και λάθος κατά την άποψη μου).
Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι το iphone πούλησε λίγα κομμάτια ώστε να υπάρχει αυτή η ανησυχία…

butters

O Giannis Charp τα λέει πολύ σωστά. Δημιουργήθηκαν τρελές προσδοκίες από την Apple. Η τελευταία πουλάει σαν τρελή, οπότε δεν χρειάζεται να καινοτομήσει. Ό,τι έκανε και παλιότερα κάνει, απλά πριν 4 χρόνια το iPhone > iP 3g > iP 3gs είχε πολλή απήχηση. Τώρα με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, έχει λιγότερη.

Νιο

Ναι το 3gs εκανε πανικο. Ηταν κατι καινοτομο. Αλλα πιστευω ολοι μας εχουμε βαρεθει αυτην την εξελιξη τεχνολογιας. Το ενδιαφερον μας θα στραφει σε αλλες τεχνολογιες γτ οι εταιρειες κινητων μας εχουν κουρασει, τουλαχιστον μεχρι να δημιουργηθει παλι κατι πραγματικα καινοτομο.

delapo

Ο κορεσμός σε όλο του το μεγαλείο. Καινοτόμησε, εξέπληξε, έγινε οδηγός των εξελίξεων και τώρα η APPLE απλά ακολουθεί πτωτική πορεία. Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο πλέον τόσο σαν iphone όσο και σαν ipad. Αλλά οκ, δεν συμβαίνει και κάτι πρωτόγνωρο, ακμή – παρακμή, πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει.-

χρηστος

συμφωνω απολυτα με τον matrix

Topdim

Εύχομαι ακόμη πιο κάτω να πάει, μπας και βάλουν μυαλό και προσγειωθούν λίγο στην πραγματικότητα, γιατί πολύ υπερόπτες μας έγιναν και λέγαν μεγάλα λόγια!

makis88

Γιατι καποιοι ευχονται να παει πιο κατω για να “βαλουν μυαλο” δεν μπορω να το καταλαβω! Αν δεν σου κανει κατι απλα δεν το παιρνεις! Οποιος εχει εμπαθεια με κατι επειδη το παιρνουν οι αλλοι η επειδη ειναι ακριβο εχει προβλημα! Ο καθενας αποφασιζει για τον εαυτο του και παιρνει αυτο που τον καλυπτει και εχει την δυνατοτητα να αγορασει, τιποτε λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο!

Panagiotis

Ετοιμάζουν τον Jony Ive, το ‘χει το CEOιλίκι…..

Nick77

Μηπως να του βρουμε καμια δουλιτσα μωρε τον καημενο??

dimitris

Συμφωνώ με κάποιους..είχε γίνει πράγματι η πιο υπεροπτική εταιρία..αλλά αρχίζουν ήδη και προσγειώνονται στην πραγματικότητα…αλλά πρέπει να μάθουν και οι πελάτες ότι από μόνο του το brand δε σημαινει τίποτα..και ειδικά στο χώρο των κινητών χρειάζονται συνεχείς καινοτομίες για να επιβιώσεις..αν μένεις στο ίδιο μοτίβο όσο και δυνατό brand να έχεις και όση ποιότητα κι αν προσφέρεις δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Alex

Να φύγει ο καταστροφέας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το είχα πει απ’ όταν μπήκε στην Apple ότι θα την διαλήσει.
Κατά την γνώμη μου για εμένα ύπρεπε να ήταν ο Steve Wozniak.

kVel

Πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει κάτι καινούριο σχετικά με τις φορητές στις συσκευές της κυρίως στο λειτουργικό τους… Όσο για τα Mac έχουν κάνει απίστευτα καλή δουλειά και συνεχίζουν έτσι!!! Το λειτουργικό τους είναι πολύ μπροστά…

nikosm10

Καινοτομια ειναι μια λεξη που ο καθενας τη χρησιμοποιει οπως τον βολευει…..Για την Apple και το iPhone 5 ηταν μιση ιντσα παραπανω…Για τη Sammy και το S4 το air gesture που θα το χρησιμοποιησει καποιος στο 0,00001% των περιπτωσεων…Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι το wow factor…Σ’αυτο απετυχε για πρωτη φορα η Apple….Οπως επισης για πρωτη φορα ειδαμε ποιοτητα κατασκευης κατωτερη των προσδοκιων της…να αναφερω εκθεση οπου μιλα για 8 εκ. συσκευες που επιστραφησαν στο εργοστασιο…Φετος περιμενω κατι παραπανω απο ενα upgrade στην υπαρχουσα συσκευη,αλλιως δυσκολα θα αντιστραφει το κλιμα…ο Cook ειναι λιγος για αυτην εταιρια

Topdim

Φίλε makis88, πρόβλημα έχουν όσοι φοράνε παρωπίδες και δεν βλέπουν οτι οι τύποι έχουν ξεφύγει, ισχυριζόμενοι ότι το οτιδήποτε βγάζουν είναι το πρωτοποριακό και ότι όλοι οι άλλοι ακολουθούν.
Τώρα για την καραμέλα, ότι όσοι κράζουν το iPhone δεν έχουν λεφτά να το πάρουν, ας σταματήσει, γιατί εγώ προσωπικά και το iPhone και το GS3 ή οτιδήποτε μπορώ να έχω, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Απλά τρελένομαι με αυτούς που το παίζουν κάποιοι, γιατί και καλά έχουν Apple, αλλά δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα!

Ante_geia

Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει διότι εάν κρίνει κανείς το ότι όλος ο κόσμος περίμενε κάτι καινούργιο κάτι καινοτόμο κάτι το διαφορετικό και φάγανε όλοι μια ξενερα στην μούρη… Μέχρι και εγώ ας πούμε που δεν αγοράζω iPhone γιατί είναι όλα τα ίδια περίμενα να δω κάτι το ουαου…!!! Στο iphone 5 αναφέρομαι… Τέλος πάντων… Τα τηλέφωνα τώρα που θα παίζουν στην κυριολεξία μπάλα μόνα τους είναι HTC one και το Galaxy S 4!!! Αυτά

Manolis Tzelissis

Για μένα η ουσία είναι ότι δεν έχει καλό sevice, οταν πηγα για πρόβλημα μέσα στην εγγύηση μου είπαν απλά πάρε ένα νέο στην μισή τιμή…..εεε όχι δεν πάει έτσι….+όταν πηγα ένα Imac με χαλασμένο TFT είπαν απλά και πάλι ότι είναι discontinued και πάρε ένα νέο με 1.500€ ενώ δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα….

Με την αλαζονία που έχουν όχι πάτω αλλά σε μερικά χρόνια θα εξαφανιστεί από την αγορά αν δεν μπορεί να σεβαστεί το κοινό της……

The Gent!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.