Tim Cook: Το 30% όσων πήραν iPhone ήρθαν από το Android [Q3]

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2015, ο Tim Cook ανακοίνωσε ότι το 30% όσων αγόρασαν iPhone, προέρχονται από το Android smartphones. O Cook δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει μετρήσει εδώ και τρία χρόνια.

Για την ακρίβεια ο CEO της Apple είπε: “είναι τεράστιος αριθμός και είμαστε περήφανοι γι αυτό”, μην ξεχνάμε ότι η Apple τους τελευταίους μήνες προσπαθεί πολύ για να πάρει χρήστες από το Android. Εκτός από το να μεγαλώσει την οθόνη στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τον περασμένο Σεπτέμβριο δημιούργησε ειδικό website για να βοηθήσει όσους θέλουν να πάνε από Android σε iOS.

Tο καλοκαίρι λάνσαρε για πρώτη φορά trade-in πρόγραμμα το οποίο απευθυνόταν και σε χρήστες Android ενθαρρύνοντάς τους να αλλάξουν το κινητό τους για ένα iPhone. Είδαμε επίσης και το πρώτο Android app της Apple, το Move to iOS το οποίο σχεδιάστηκε για να κάνει την μετάβαση από την μια πλατφόρμα στην άλλη, όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Για την Apple είναι μεγάλο στοίχημα να πάρει χρήστες από το Android και φαίνεται πως πετυχαίνει τον στόχο της. Εσείς θα κάνατε την αλλαγή;

Tim Cook: Το 30% όσων πήραν iPhone ήρθαν από το Android [Q3], Tim Cook: Το 30% όσων πήραν iPhone ήρθαν από το Android [Q3]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Μπράβο στην Apple αλλά δεν νομίζω να μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Από τώρα και στο εξής οι πωλήσεις θα έχουν μικρη αύξηση και μετά θα την πάρει η κάτω βόλτα. Μια εταιρεία για πόσο θα βασίζει το 80% των κερδών της σε ένα προϊόν και μονο; Παρόλα τα κέρδη και την αξία αυτής της εταιρείας στο μυαλό μου παραμένει πολύ μικρότερη από άλλες. Η Microsoft πχ έπρεπε να είναι στην θέση της.

Than

@VasilisA3 Απ οτι φαίνεται εδώ και χρονια η Apple βγάζει χρήματα που καμία εταιρία δε βγάζει με ένα μόνο προϊόν. Την κάτω βόλτα, που πολλοί εύχονται να πάρει, δε την έχει πάρει και φαίνεται πως αυτο θα αργήσει να γίνει. Η Microsoft, προσωπικα, με το Windows OS θα συνεχίσει να είναι στα χαμηλά επίπεδα.

Γιώργος

Μπράβο στην Apple που βρήκε που υπάρχει το ψωμί στα smartphones , κλαρινογαμπροί , ψώνια , ημίγυμνα “μοντέλα” του instagram όλοι τιμούν τα κινητά της και δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν hardware του 2013 στα 800-1000 ευρώ αρκεί να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.

alxgiann

Ε, και κύριε Cook; Αυξήθηκε το μερίδιο σας κατά 30% αντίστοιχα; Όχι;! Τότε αυτό σημαίνει ότι …άλλοι τόσοι έφυγαν από εσάς για αλλού. Αμερικανικού τύπου μάρκετινγκ. (Εντελώς)

VasilisA3

Οχι δεν εύχομαι να πάρει η Apple την κάτω βόλτα γιατί αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι θα έχει χαθεί το ενδιαφέρον από παντού κάτι που δεν μου αρέσει. Αυτό που θέλω είναι να εξορθολογιστει η κατάσταση. Η Apple όσο και να προσπαθήσει δεν μπορεί να έχει αυτό το ποσοστό αύξησης. Το τελευταίο της χαρτί το έπαιξε και αυτό είναι η αύξηση της οθόνης.

Agnostos13

@alxgiann:
Δεν τα υπολογιζεις και πολυ καλα…

flash

Γιατί να πρέπει να αυξήσει το απίστευτα αυτό υψηλό ποσοστό μια χαρά θα είναι να το διατηρήσει και να μείνει σταθερή σε τέτοια ”ύψη”. Το αν έπαιξε το τελευταίο της χαρτί ας αφήσουμε να το κρίνει ο χρόνος και τα επόμενα χρόνια που έρχονται!

azriel84

Πάμε όλοι μαζί. Apple is doomed.

steliosGR

@Γιωργος
Σε ενα μεγαλο ποσοστο εχεις δικιο, δυστυχως.

Ειναι λογικο να εχουν αυξηθει οι χρηστες του IOS λογω διεισδυσης στην Κινα, και θα ανεβαινουν για καποιο καιρο ακομη. Εν τω μεταξυ, στην απο δω πλευρα, Ευρωπη, δεν κανει καμια αισθηση σε κανεναν πλεον και περισσοτερο αντιμετωπιζεται σαν “κλαρινοφωνο”, παρα σαν ενα smartphone οπως τα αλλα. Ουτως η αλλως εχει μεινει λιγο πισω απο το android. Το μελλον της apple στα κινητα θεωρω πως ειναι κυριως στις αναδυομενες αγορες.

vasilist

Τι? δεν ήρθε από symbian ή tizen?
Χαχα

AMG_Performance

Εγώ βγάζω το καπέλο στην Apple για το marketing της. Γιατί μόνο έτσι έχει δημιουργήσει όνομα και insane sheep fanboys. Έχει καταφέρει να πουλάει ένα προιόν που κανονικά ανήκει στην κατηγορία 200-300 ευρω με 800-1000+ , με περιοσισμούς παντού (και γενικότερα περιορισμένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά πολύ προηγούμενων ετών) και παρ’ολα αυτά να έχει θερμούς υποστηρικτές που όχι μόνο το θεωρούν ως ένα καλό τηλέφωνο αλλά το καλύτερο. Η Apple θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά καθώς δεν πρόκειται ποτέ η πλειοψηφία να ξυπνίσει. Προσωπικά δεν είμαι fanboy / μέτοχος καμιάς εταιρίας. Απλώς έχω δοκιμάσει και iPhone και ναυαρχίδες Android. Το iPhone θα το θεωρούσα μια καλή λύση εαν η τιμή του ήταν αυτή που του αξίζει.

nt.z

AMG_Performance,οπως τα λές.

Arispan

Το 75% το αγοράζει για φιγούρα και selfie(Και αυτό επειδή δεν γνωρίζουν ότι και τα άλλα smartphone έχουν selfie camera).Εδώ ένας έλεγε που έχει iPhone 6s ότι η κάμερα χρησιμοποιειται για ταινίες επειδή τραβάει 4K βίντεο που δεν έχει ούτε ois.Τι να πεις;

daniel

AMG_Performance θα ήθελα να μου πεις την τιμή που πιστεύεις ότι του αξίζει

kakalos

Όπως υπάρχει μεγάλη μάζα που αγοράζουν το μήλο έτσι και μεγάλη μάζα αγοράζει Samsung. Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για πρόβατα και μαζες.

eleni

Δεν μας είπαν όμως πέρα από το 30% που πήραν από το Android πόσο % ? Έχασαν για να πάμε σε Android .

eleni

Δεν μας είπαν όμως πέρα από το 30% που πήραν από το Android πόσο % ? Έχασαν για να πάνε σε Android .

Mastoris

Ό,τι και να λέτε μερικοί, η Apple είναι και θα παραμείνει πρωτοπόρος στο θέμα της τεχνολογίας. Όλα τα άλλα είναι για να παίζετε τις κουμπάρες.

kwstas

όλες οι εταιρίες είναι πλεον τεχνολογικά ισιες δεν παιζει μονη της ποια η apple απλα αυτή έκανε το ποιο καλό Brand name. απλα πραγματα ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.