Η καθυστέρηση αντικατάστασης των iPhone με νέα μοντέλα επηρέασε τα έσοδα της εταιρίας

iPhone αλλάγή, Η καθυστέρηση αντικατάστασης των iPhone με νέα μοντέλα επηρέασε τα έσοδα της εταιρίας

Κάποιες από τις αιτίες για τις όχι και τόσο καλές πωλήσεις την πρόσφατης φουρνιάς iPhone οφείλονται στην τιμολόγηση, την έλλειψη καινοτομίας, τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, τον έντονο ανταγωνισμό από τους κατασκευαστές Android αλλά και από έναν άλλο λόγο που έθιξε ένας αναλυτής της Wall Street που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο CNBC.

Ο αναλυτής Toni Sacconaghi, σε σημείωμα προς τους τους πελάτες της εταιρίας του αναφέρει ότι ο χρόνος αντικατάστασης ενός iPhone με καινούργιο μοντέλο έχει παραταθεί στα τέσσερα χρόνια για το οικονομικό έτος 2019, από τρία χρόνια που ήταν το φθινόπωρο του 2018.

Ο αναλυτής κατηγορεί για αυτή την αλλαγή το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών της Apple, που έδωσε παράταση ζωής σε παλαιότερα μοντέλα. Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη επιδοτήσεων των παρόχων σε ακριβότερες συσκευές. Το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών έληξε στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο μεγαλύτερος “κύκλος αναβάθμισης” αναφέρθηκε ακόμη και από τον Tim Cook ως ένας από τους λόγους για την μείωση των εσόδων, από τις πωλήσεις iPhone σε ετήσια βάση, την οποία ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο τρίμηνο. “Οι πελάτες μας κρατούν τα iPhone τους λίγο περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν“, δήλωσε ο Tim Cook. “Ο συνδυασμός αυτού το γεγονότος με τους μακροοικονομικούς παράγοντες, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από το iPhone να μειωθούν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Sacconaghi προβλέπει ότι η υπάρχουσα βάση ιδιοκτητών iPhone – η οποία αυξήθηκε κατά 9% το προηγούμενο οικονομικό έτος – θα μειωθεί κατά 19% μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Αναμένει ότι το 16% των ιδιοκτητών iPhone θα αναβαθμιστεί σε ένα από τα νέα μοντέλα του 2019 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πως περίπου 900 εκ. συσκευές iPhone είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τακης

Οταν τριπλασιαζεται η τιμη λογικο να τριπλασιαστει ο χρονος κατοχης. Καινοτομια ? Η ιδια η apple φταιει που εδινε κατι καινουργιο με το σταγονομετρο και βγαζοντας σειρα s απλα με λιγο καλυτερο επεξεργαστη αλλα με ολοιδια σχεδιαση. Την βλεπω να σταματαει και αναβαθμισεις για να μην κρατανε το κινητο πανω απο 2 χρονια , ξεχαστε τις αντικαταστασεις μπαταριων και οθονων. Θα γινει χειροτερη απο την samsung που κραζετε και θα κλαιτε τα λεφτα σας .

Χρηστος

Αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής ή δραματική μείωση εσόδων από κινητά.

Vassilis

Μάλλον αυτό που λέει ο Τάκης, είναι το πιο …ενδεδειγμένο για την εταιρεία. Θα πάει λίγο στο πιο ζόρικο.

NtinosMD

Μεγαλε Κουκ, κοψε τα προγραμματα αντικαταστασης και επιδιορθωσης και θα δεις ανασταση στις πωλησεις … εγω θα στα πω ?

forneverarrow

Οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν, αυτό ξεχάστε το και μην κάνετε χαρές εσείς με τα android. Η Apple αντίθετα με τους άλλους βγάζει λεφτά απο το software και τα apps, οπότε θέλει μεγάλη βάση χρηστών για να πουλάει. Αν χαλάσει τη βάση αυτή κόβοντας τα updates τότε η απώλεια θα είναι μεγαλύτερη. Δεν έχει σημασία για την Apple αν θα έχω το Xs ή το 5s, αρκεί να αγοράζω apps και συνδρομές απο το App Store και το iTunes. Εγώ πάντως δεν έχω θέμα με τις τιμές τους. Δίνω πολλά αλλα έχω συσκευή που αν θέλω την κρατάω 4 χρόνια άνετα.

Takis

@forneverarrow Επειδή τον τελευταιο χρονο ακουγοντε πολλα για τις μειωμένες πωλήσεις μαλλον εχει πολύ σημασια για την apple αν θα παρεις το Xs και να μην παραμείνεις στο 6s plus. Και στην τελικη εδώ μιλαμε για την apple. Πιστευεις ότι θα την ενοιαζε αν σταματουσε τις αναβαθμίσεις στα παλια μοντελα και να σε αναγκαζε να παρεις το καινουργιο ? Εδώ περσι βγηκε και ειπε ότι το iPhone X Κοστιζει οσο ενας καφες την ημερα!! Οποτε αν θες apps κοψε τους καφεδες και μαζευε λεφτα για το καινουργιο αηφον.

Agnostos13

@Takis:

Η πολυετής υποστήριξη είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Apple συσκευών και τις κάνει να ξεχωρίζουν από το σωρό.
Οπότε θα μιλάμε για ένα μεγάλο φάουλ αν ακυρώσει αυτό το διακριτικό.
Εξάλλου υπάρχει μεγάλη μερίδα αγοραστών που τις επιλέγει ακριβώς για αυτό και δεν θα τους πείραζε να μεταπηδήσουν στο Android αν μειωθεί η υποστήριξη στη 2-ετία.

ΥΓ. Για την ιστορία ότι έχει να κάνει με την Apple πουλάει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.