Tim Cook, Νέες κατηγορίες προϊόντων θα δημιουργήσει η Apple

Ο CEO της Apple, Tim Cook, σε αναφορά που δημοσιεύτηκε στη The Wall Street Journal αποκάλυψε πως η εταιρεία δουλεύει σκληρά στην παραγωγή συσκευών που κάθε “λογικός” άνθρωπος θα μπορούσε να θεωρήσει πως δημιουργείται μια νέα κατηγορία προϊόντων από αυτές.

Με άλλα λόγια φαίνεται πως η Apple μπορεί τελικά να ετοιμάζει προϊόντα τα οποία θα δημιουργήσουν νέες κατηγορίες προϊόντων στην αγορά.

Αναφορικά με το θέμα “νέες κατηγορίες προϊόντων” θα μπορούσαμε να σημειώσουμε συσκευές που μπορούμε να φορέσουμε, καινοτομίες στις ηλεκτρονικές αγορές και hardware το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα και ό,τι άλλο η Apple έχει στα πλάνα της να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό. Η συγκεκριμένη αναφορά επιβεβαιώνει το γράμμα του Tim Cook σχετικά με πολλά νέα Apple προϊόντα για το 2014 και μένει να δούμε τι καινοτόμο θα παρουσιάσει φέτος η εταιρεία του Cupertino.

Επόμενο ήταν ο Tim Cook να δεχτεί πιέσεις σχετικά με την αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομεριών, με τον ίδιο να απαντάει πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δηλώσουν κάτι παραπάνω από το ότι δουλεύουν επάνω σε πραγματικά υπέροχα προϊόντα, εντείνοντας την αγωνία ακόμα περισσότερο, μιας και είναι άγνωστο για το αν πρόκειται για βελτιώσεις ήδη υπάρχοντων προϊόντων ή για υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ο CEO της Apple θεωρεί ακόμα την εταιρεία ότι έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την διεύρυνση του μεριδίου αγοράς με προϊόντα όπως το iPhone, στο οποίο βλέπει περιθώρια εξέλιξης της Apple μέσα από αυτό.

Επιπλέον, επισήμανε πως η εταιρεία επικεντρώνεται στο να παράγει ποιοτικά προϊόντα από το να παράγει μαζικά θυσιάζοντας την ποιότητα των συσκευών της, μιας και όπως ο ίδιος αναφέρει, κύριο μέλημα της Apple είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, βάζοντας τον αριθμό των πωλήσεων σε δεύτερη μοίρα, και πως η Apple δε θα παράγει προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας μόνο και μόνο για να αποκομίσει κέρδος.

Εσείς τι νέο πιστεύετε πως θα παρουσιάσει η Apple;

Tim, Cook, Apple, new, products, categories, Tim Cook, Νέες κατηγορίες προϊόντων θα δημιουργήσει η Apple

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johnathan elizoglou

Σπόντα για την Samsung ήταν η τελευταία παράγραφος ?? :p ( επιπλέον … κέρδος )

paris1

Πάτε στοίχημα ότι θα ανακαλύψει το phablet?

obi

apple tv? playstation? watch? car media center? home networking?

Όχι ότι τα παραπάνω δεν έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά η apple έχει ένα ταλέντο να ξανανακαλύπτει τον τροχό και να το κάνει με επιτυχία.

akis

Όπως στο iphone5 …ανακαλύφθηκε η Βίντεο κλήση μέσω 3G, με βάση την λογική, ήρθε η ώρα να ανακαλυφθεί το “project butter”… 😛

Sotos

Θα λανσάρει μήλα στα μανάβικο.! Το νέο φρούτο!
Πέρα απ την πλάκα. Σίγουρα θα ετοιμάζει κάποιο νέο έξυπνο προϊόν. Κι επειδή είναι Apple θα το κάνει καλά!

mourouzis2005

“συσκευές που μπορούμε να φορέσουμε” δηλαδή iWatch

Kostas

Ναι τέτοια πχιοτητα εχει και το iphone 5c…
μονο η τιμή του έχει ποιοτητα!

Παναγιώτης

Μήπως κάποιο ασύρματο φορτιστή;
Κάποιο δικό της Bluetooth;
iWatch φυσικά! Κανένα bracelet…

Titribit

@Kostas

γιατι που ακριβως υπαρχει προβλημα με την ποιοτητα κατασκευης του 5c?

Κωστας. Καρ

@ mourouzis2005 φοβερη φωτογραφια.
Σορρυ για το off topic.

Apocalypsis

Ενα φαγωμενο μηλο κι απο τις 2 πλευρες!!!

azriel84

Η πίεση για νέα προϊόντα είναι μεγάλη. Ο ανταγωνισμός πλέον δεν είναι όπως το 2007 ή το 2010 που με το iPhone και το iPad έπιασαν τους πάντες στον ύπνο και τους έστειλαν στα σχεδιαστήρια να αντιγ…sorry να ξεκινήσουν από το μηδέν. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο οι εταιρία να παρουσιάζουν smart watches επιεικώς μέτρια, μόνο και μόνο για να λένε πως το έβγαλαν πρώτοι, πριν την Apple, βασιζόμενοι σε φήμες. Και όχι, δεν αναφέρομαι στην Sony…

Πέρα από την πλάκα, ο ανταγωνισμός και οι μέτοχοι, πλέον βαράνε πολύ. Η Apple, έχει πέσει κατά τη γνώμη μου, θύμα του ίδιου της του marketing. Η υπέρμετρη προβολή της καινοτομίας της κτλ έχει ανεβάσει τις προσδοκίες των καταναλωτών τόσο πολύ που αρκετές φορές ζητάνε εξωπραγματικά πράγματα. Βλέπω mockup για τα επόμενα Galaxy που είναι λίγο έως πολύ ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα και mock για iPhone που γελάνε ακόμα και οι πέτρες, μόνο 3D ολόγραμμα δεν έχουν βάλει ακόμα…

Το iWatch δεν θα μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση. Μια 4K, κυρτή (;) τηλεόραση όμως ναι…

Χάρης

Προϊόντα με ασύρματη φορτηση, χρήση νανοτεχνολογίας, εξελιγμένους αισθητήρες για καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος και ανάπτυξη καινοτόμων επεξεργαστών για τις φορητές συσκευές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.