Tim Cook: Δεν κατανοεί για ποιο λόγο κάποιος να αγοράσει PC σήμερα

O CEO της Apple, Tim Cook κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μέσα στην εβδομάδα ανέφερε ότι οι χρήστες σύντομα θα αντιληφθούν ότι χρειάζονται μόνο ένα iPad και ένα κινητό (προφανώς iPhone). Θεωρεί ότι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ξανά PC.

Για την ακρίβεια ο Tim Cook μιλώντας στην Telegraph είπε: I think if you’re looking at a PC, why would you buy a PC anymore? No really, why would you buy one?” Με αφορμή την έναρξη της διαθεσιμότητας του 12.9 ιντσών iPad Pro, o Cook φαίνεται πως θέλει να πείσει τους χρήστες ότι είναι παραπάνω από ένα απλό tablet. Το γεγονός ότι η ίδια η Apple δραστηριοποιείται στον τομέα των υπολογιστών, δεν φαίνεται να εμποδίζει τον Tim Cook να κάνει τις πεσιμιστικές δηλώσεις.

“Το iPad Pro μπορεί να αντικαταστήσει το notebook ή το desktop για πολλούς ανθρώπους. Θα ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν και θα αντιληφθούν ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν τίποτε άλλο, παρά το κινητό τους”. Βλέπουμε ότι το αφεντικό της Apple δεν επιλέγει να στοχοποιήσει συσκευές όπως το Microsoft Surface Pro 4, κάτι που θα ήταν αναμενόμενο να κάνει. Αντιθέτως όταν λέει “PCs” στην ίδια κατηγορία μπαίνουν MacBooks και iMacs.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι αν για παράδειγμα έχεις το μεγάλο iPhone, το πιο πιθανό είναι να μην θες να πάρεις ένα iPad mini, διότι σε καλύπτει το κινητό, κάτι που φαίνεται να μην τον ενοχλεί (αρκεί βέβαια να παραμείνεις σε προϊόντα της Apple).

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ο Cook είπε ότι ετοιμάζει μια νέα συσκευή ιατρικής φύσεως, διαφορετική από το Apple Watch.

Tim Cook: Δεν κατανοεί για ποιο λόγο κάποιος να αγοράσει PC σήμερα, Tim Cook: Δεν κατανοεί για ποιο λόγο κάποιος να αγοράσει PC σήμερα

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

Fallout 4
Witcher 3
Dragon Age 3
MMORPG (βαλτε οποιο γουσταρετε)

και αυτοι ειναι ΜΟΝΟ οι gaming λογοι…..

pandelis

Εγώ δεν κατανοώ γιατί κάποιος να αγοράσει τα πανάκριβα Apple Devices/??
PC Και πάλι PC
ΕΕΕ…Cook κάτσε και παίζε παιχνίδια περασμένης δεκαετίας στο σάπιο σου iMac με γραφικά Ps2.

panos.last

Και πως θα βάλω στο ipad-iphone τραγούδια εικόνες φωτο κλπ? Με mac? Άντε από εκεί μωρέ βλακείες βγάλτε ΣΟΒΑΡΑ παιχνίδια στα τετραγωνακια και μετά να μην πάρω pc όπως λέει και ο φίλος απο πάνω fallout 4 κλείνει εκεί πιστεύω!

AlexanderKar

περαν οτι συμφωνο με τον φιλο @9gag θα ηθελα να συμπληρωσο στο κυριο cook οτι το pc δεν ειναι ευκολο στην χρηση οπως τα προιοντα της apple γιατι αν τα σκασεις σε μηχανημα μεχρι 2-2500 χιλιαρικα για κανα 5αρι χρονια το κρατας εχεις της ταινιες σου εχεις της ασκησεις της σχολης εχεις τα προγραμματα (απειρα) να παιξεις,πχ c,c++,javascript,html….,στην τελικη συγνωμη που θελω να ειμαι λιγο ποιο ψαγμενος κυριε cook

tolkien

Σ αυτον ταιριαζει κυριολεκτικα ομως με αυτες τις μπαρουφες που λεει ΤΟ : “ΑΣΕ μας ρε κουκλιτσα μου”
xaxaxaaxaxax

Δημήτρης

Επίσης γιατί να αγοράσω ταψί; μπορώ να κάνω και με το ipad pro τη δουλειά μου. Ένα πέρασμα την οθόνη με βούτυρο, βάζω τα τυροπιτακια πάνω κ είμαι κομπλε. Ότι πρεπει το αλουμίνιο s7000.Aν το ψεκασω και με αντικολλητικό, τηγανιζω και κάνα αυγουλακι on the go να κολατσισω στη δουλειά. Μου ανοιξες τα μάτια ρε μπαγάσα cook.Δε χρειάζεται να αγοράσω τίποτα άλλο πλέον.

Nick Papakyriazis

τον τίτλο τον λες και από tokoulouri.com :p

NtinosMD

Πραγματικα ποσο ηλιθιο σχολιο ενος προεδρου μιας εταιρειας που η ιδια η βαση της ιδρυσης ηταν οι υπολογιστες ποσο μαλλον οταν στην ιδια της φερετρα φερνει και πουλαει υπολογιστες. Αυτογκολ ? Οποτε και οι ιδιοι οι υπολογιστες που πουλαει – imac, mac mini , mac pro – δε χρειαζονται. Τελικα το να γινεις CEO σε μια εταιρεια που βγαζει δις εκει στο Αμερικα δεν ειναι και τοσο δυσκολο απ οτι φαινεται.

CHdoganis

καποιοι δεν ξερουν αλλλο PC και αλλο computer !!!!!

Kotopoulo

Αλλο pc και αλλο mac χρονια τορα μονο εδω στην Ελλαδα δεν καταλαβενουν την διαφορα χρονια το λενε και κλασικη ατακα της μακ απο την αρχαιοτητα και επιτελους το μακ ειναι για δουλεις οχι για παιχνιδακια !!!!! Αν δεν και τα δυο απλα θα λες τις αερολογιες σου για παντα.

Sotiris

Κατα καιρους έχουμε διαβάσει βλακείες, αυτή διεκδικεί θέση στο top-10.

Don mitso mou

Μου αρέσει που όλοι σχολιάζετε ή μάλλον κράζετε, χωρίς προφανώς να διαβάσατε καν την πηγή της είδησης όπου λεει ” many people” κι όχι όλοι μας. Και φυσικά αναφέρεται σε αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το pc για επαγγελματική χρήση ή παιχνίδια αλλα απλά για Ίντερνετ, facebook κτλ. Εννοείται πως δεν μπορώ να δουλέψω autocad, Photoshop, 3Dsmax σε ταμπλέτα, αλλα η μάνα μου για να μιλήσει μαζι μου μέσω Skype δεν χρειάζεται πλέον να εχει pc για αυτο.
Τώρα για σένα Tolkien αγόρι μου, τί να σου πω. Καλά μυαλά

Johnny

Περίεργα πράγματα…

Ποιος είπε τον κύριο Κουκ οτι το iPad δεν ειναι υπολογιστής? Αν δεν ειναι υπολογιστής τι ειναι? Χυτρα ταχύτητος?

@9gag: Το πρόβλημα σου λοιπον δεν ειναι η πλατφόρμα, αλλα το περιεχόμενο! Αν σου δώσουμε λοιπον τις εφαρμογές που επιθυμείς σε μια διαφορετική πλατφόρμα, δεν θα χες πρόβλημα.

Τέσπα, ο Τιμ Κουκ προφανως αναφέρεται σε προσωπική χρήση και οχι σε εξειδικευμένες καταστάσεις, και ένα δίκιο το χει… οχι εντελως ομως.

ΑντώνηςΤ

Θα συμφωνούσα μαζί του αν έβαζε κάπου την φράση “ενός μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού’… και είναι αλήθεια αυτό, ένα μεγάλο μέρος των χρηστών δεν θέλει κάτι παραπάνω από έναν browser, social εφαρμογές και κάτι χαλαρά παιχνίδια.

Όμως το ερώτημα είναι.. αλήθεια οι χρήστες αυτοί θεωρούνται γνωστές πληροφορικής? Είναι σαν να λες η γιαγιά μου χρησιμοποιεί την τηλεόραση, αρά ξέρει και πως δουλεύει εσωτερικά και ακόμα περισσότερο να φτιάχνει τα κυκλώματα.

Κόψε κάτι κ.Cook, λέγοντας την μισή αλήθεια μαρκετίστικα καλά τα “μαγειρεύεις”, αλλά ξέρεις υπάρχουν και κάποιοι που λέγονται και μηχανικοί (εκτός από τους χρήστες του gaming που μπορούν να πουν το ίδιο και με τις gaming κονσόλες).

Και ακόμα χειρότερα υπάρχουν κάτι τέτοιοι χιλιάδες και την εταιρία που διοικείς… αλήθεια μπορούν με το iPad ή οποιαδήποτε tablet να φτιάξουν τα προϊόντα σου, γιατί αν ναι τότε σου βγάζω το καπέλο για το που φτάσατε το A.I… (πολύ Minority Report είδε μάλλον πριν την δήλωση, νομίζει ότι με touch γίνονται όλα τα λογισμικά)

Max91

Αν είναι δυνατόν… Πως μπορεί ένας ceo να πετάξει μια τέτοιου είδους μπαρουφα; Τον υπολογιστή δεν τον χρειαζόμαστε μόνο για τα παιχνίδια όπως σωστά μεν είπε ο φίλος πιο πάνω αλλά και για ακόμα ένα εκατομμύριο πράγματα… Ποτέ κανένα ταμπλετ η κινητό δεν μπορεί να τον αντικαταστησει. Να να μην αναφερθώ ότι ΕΙΔΙΚΆ τα iPhone δεν μπορούν με την καμία χωρίς pc και iTunes. Έλεος

Nick

Όσα δεν φτάνει η αλεπού … Πέθαναν τα Tablet τους ,αλλά και γενικότερα ως αγορά , στραπάτσο από της σειρά surface .Τι τους έμεινε? Το iphone.Άρα αυτό χρειάζεστε fan boys διότι εκεί κρατάμε (τουλάχιστον έως τώρα..)
Υ.Γ Θυμάστε τι έλεγαν όταν δεν είχαν φωτογραφική στο tablet ? Δεν το χρειάζεστε.Όταν έβαλαν και αυτοί , ήταν χρήσιμο. Θεωρούν τους αγοραστές τους πρόβατα ,και αυτοί τους δικαιώνουν,αλλά για πόσο?

pazzo

Είχα αγοράσει πριν 5.5 χρόνια ένα MacBook pro και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Μπορεί να μην έπαιζε παιχνίδια και πολλά άλλα που κάνεις με ένα pc, άλλα Photoshop και AutoCAD που χρησιμοποιούσα κυρίως, τα έτρεχε απροβλημάτιστα όλα αυτά τα χρόνια, πότε δεν χρειάστηκε σέρβις, η μπαταρία ακόμα σαν καινούρια, αίσθηση ποιότητας τρομερή. Κάτι έχει ξεχάσει όμως ο κ. Cook. Ότι παλιά, τεραστειο ποσοστό φωτογράφων designers αρχιτεκτόνων κλπ. χρειαζόντουσαν ας το πούμε MacBook και iMacs για να κάνουν καλύτερα την δουλεία τους γιατί σε αυτόν τον τομέα υπερτερούσε από τον ανταγωνισμό. Και γι αυτο πολλοι προτιμούσαν την apple. Τωρα τα παράτησε. Τον ενδιαφέρει περισσότερο το πως να συνδέοντε τα iPad κ iPhone μεταξύ τους. Ο ανταγονισμος ομως πια είναι ισχυρός, βλεπε dell και asus που βγάζουν υπερτουμπανα λαπτοπς με δυνατές κάρτες γραφικών, τρομερη διαχείριση θερμότητας και καλη ποιοτητα οθόνης. Και τιμές θα ελεγα λογικες για αυτα που προσφέρουν. Εγώ που ήθελα να κάνω 3d render για παράδειγμα και ήταν ώρα να πάρω κάτι καλό για να κάνω την δουλεία μου, η apple δεν μπορούσε να μου προσφέρει αυτό που ήθελα και πραγματικά στεναχωρήθηκα γιατί αυτο. πριν 5 χρόνια να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόν της apple για επαγγελματικούς λόγους θα ήταν αδιανόητο.… Συνέχεια »

Στάθης

Σωστά τα λέει. Γιαυτό και εγώ θα πάρω ένα Ipad να του πετάξω πάνω ένα Visual Studio και έναν SQL Server για την δουλειά μου και λέω να ρίξω σε dual boot και ένα ubuntu για τα php μου για δοκιμές για τα προσωπικά site μου κτλ. PC και αηδίες.
Αφού λοιπόν δεν περιόρισε το καταναλωτικό κοινό στο οποίο αναφέρεται τότε υποθέτω πως μιλάει και για εμένα που είμαι προγραμματιστής και για τον άλλο που είναι gamer και για τον άλλο που είναι designer και δουλεύει στο Autocad και για τον φωτογράφο και για τον μουσικό και για τον εργαζόμενο που θέλει εργαλεία Microsoft κτλ κτλ.

intr0n

Να’σαι καλά ρε Τίμ, με έκανες και γέλασα. Keep it up!

Kostas

κυριε cook υπολογιστη χρησιμοποιουμε για να συνδεουμε τις συσκευες που βγαλατε εσεις,γιατι ολοι ξερουμε πως συσκευη apple χωρις pc δεν παει.ας ξεκινησουμε απο εσας,αποσύρεται ολα τα macbook και θα ακολουθησουν και αλλοι,αλλα πρωτα εσεις μην πουλατε κανενα mac

Γιάννης

Ο βοσκός Cook κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις αποκλειστικά για τα πρόβατα του μήλου που τρώνε σανό και λένε και ευχαριστώ.

panagiotis kostagiannis

Ετσι οπως τρεχει η τεχνολογια πλεον σε λιγα χρονια δεν θα χρειαζομαστε ουτε pc,ουτε mac ουτε tablets

Bloodmaster

Ασε μας ρε Cook
Οταν παιξεις call of duty (απο τα καινούργια ), fifa κλπ στο παλιο ipad σου ελα χτυπα μου την πορτα.Το pc ετσι για να ξερεις ειναι το μονο μηχανιμα που παιζει σοβαρα Games σε 4k.Κατσε παιξε κανα tetris μπας και ηρεμισεις. Θα παω να σκασω 5 χιλιαρικα για να εχω αυτα που εχω σε ενα pc με 2.

Agnostos13

Υπο ορους ισχυει αυτο που λεει…
Για απλη χρηση το tablet ειναι πολυ πιο πρακτικο και ευχρηστο απο εναν υπολογιστη. Για οποιον ζηταει εξειδικευμενα πραγματα αναγκαστικα ο υπολογιστης ειναι μονοδρομος…

Zzzzarrrrrr

Βασικά το σωστό ερώτημα είναι αν έχεις κινητό και PC τι να το κάνεις το tablet….

SHREDDER

1 Για ολα τα παιχνδιια fps,Action Adventure Fighters RPG Action RPG platformers κτλ που βγαινουν καθε μηνα
2 Για βλεπουμε σειρες και τααινιες που πλεον αφου δεν ερχοντια στην Ελλαδα ο μονος τροπος ειναι να τις βλεπουμε στο pc μεσω ιντερνετ
3. Για επαγγλεματικη σοβαρη χρηση
4. Για καθημερινη απλη χρηση οπως το να μπαινουμε σε διαφορες σελιδες στο ιντερνετ να διαβαζουμε νεα κτλ.
Προφανωες αυτος ουτε gamer ειναι ουτε ασχολειτια με προγραμματισμο η κατι αλλο που να χρειαζεται δυνατοpc.

gt-i9506

Οκ και γιατι να μην αγορασει δλδ ; πρωτον εχω iphone 6s plus αλλα σε καμια περιπτωση δεν αφησα στην ακρη το πισι μου ισα ισα οταν ειμαι σπιτι μονο απο πισι μιλαω μπαινω νετ κλπ. Θες λογους? πρωτον μεγεθος οθονης εχω 22αρα, δευτερον ο ι5 4690κ σε συνδιασμο με 16 gb ram και ssd πεταει ανοιγει απο την στιγμη π θα πατησω το κουμπι μεχρι να τα φορτωσει ολα σε 21 δευτερα, εχει πληκτρολογιο κ γραφω ανετα, εχω καλη καρτα γραφικων και παιζω παιχνιδια σε υψηλη αναλυση και μιλαω για παιχνιδια οχι παιχνιδακια τυπου ios k android, οταν ακουω μουσικη θελω ποιοτητα κ αυτη μ την δινει το 5.1 συστημα κ οχι το ηχειακι του iphonε. Και τελος οταν δουλευεις προγραμματα για μηχανικους δεν μπορεις να τα δουλεψεις απο κινητα κ ταμπλετ κ γενικα οτιδηποτε προγραμμα π αφορα εργασιες… Απλα αναρωτιεμαι ποιος εχει καλο πισι και δεν το ανοιγει και κανει τις δουλειες του απο κινητο πραγματικα ρχω αυτη την απορια

ChrisG

Ασόβαρες απόψεις απο ασόβαρα άτομα.κάποιος να πεί στον συγκεκριμένο κύριο οτι δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα όταν έχει τέτοια ερωτήματα να επιλύσει.θέλει να μας πεί οτι 3D rendering,video editing,gaming,photoshop,κλπ αυτός τα κάνει στην μηλοσυσκευή του;είπαμε smartphone όχι και ότι έχουν τις ίδιες ίντσες και ισχύ με τα desktop;

dimitris

Εγώ ένα έχω να πω. Είμαι 30 και θυμάμαι όταν παίζαμε στις αλάνες. Τι χρόνια ήταν αυτά που περάσαμε. Κάποια στιγμή προτείνω σε όλους να βγουν μια βόλτα έξω και να ξεχάσουν να πάρουν το κινητό μαζί Έτσι ώστε να μην τους βρίσκει κανείς. Η απόλυτη ανεξαρτησία και ελευθερία. Άιντε ρε τους κάναμε μάγκες πλούσιους περνάνε καλά και μας παρακολουθούν κιόλας .Βλέπε Mark. Σβήστε όλοι τα Facebook γιατί καμιά φορά με τα τσεκ ιν βλέπω να μας τρώνε λάχανο από καμιά αδέσποτη αν κάποιος δε σε γουστάρει φίλε εσένα και πίνουμε καφέ στο ίδιο μαγαζί

giannhs!-@%

Το ipad pro εχει cd player? Εχει γραφικα ενος pc? Δλδ θα παιξω το καινουργιο need for speed? Η το mortal kombat? Για μα….κες ψαχνουν? Bravo για την εξεληξη στα κινητα αλλα μεχρη εκει κανενα ipad η tablet δεν θα φτασει σε επιπεδα pc με τπτ.

james

εχω και pc και tablet και smartphone. Καθενα κανει τη δουλεια που πρεπει, χωρις κανενα να μπορει να ανικαταστησει το αλλο.Ο Κουκ ζοριζεται να σπρωξει κανα ipad pro και πεταει κοτσανες

Topdim

Tim δεν βάζεις το πενάκι από το iPad Pro σου εκεί που ξέρεις και σου αρέσει.. (όπως δήλωσες και τις προάλλες για τις ορέξεις σου) και άσε εμάς με τα PC.

Tom

Σωστό ειναι αυτο που λεει για κάποιους χρήστες, που οντως το pc η το κομπιούτερ τους γενικότερα το εχουν για Ίντερνετ ταινίες κλπ. Αν καποιος ασχολείται με PC gaming η κανει δουλεια η σπουδές η έρευνα πανω σε υπολογιστή (δηλαδη πλέον όλες οι δουλειές οι σπουδές οι έρευνες) η παραπανδηλωση ειναι αστεία. Ομως οντως για ενα 60-70 τοις εκατό χρηστών ενα ταμπλετ θα τους έφτανε. Τωρα iPad η android περί ορέξεως εγω σε ταμπλε προτιμώ ios αλλα αν δεν είχα καθόλου υπολογιστή θ παιρνα κανα android tablet. Σε κινητά δεν το συζητώ τα iPhone ειναι πολυ πίσω.

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Για εμένα πάντως αντί κατέστησε το laptop σε ποσοστό 90 % σε χρήση , αλλά το desktop με τίποτα καθόλου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.