Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

eBay, Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα των παγκόσμιων εταιρειών που προχωρά σε απολύσεις, με την eBay να είναι η τελευταία που προστίθεται με 500 περικοπές θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία – «κολοσσός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο ετοιμάζεται να περιορίσει το προσωπικό της κατά 4%. Ενημερώνοντας σχετικώς τους εργαζομένους, ο CEO του eBay, Jamie Iannone, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να προβεί σε περικοπές, αφού εξέτασε το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας ότι τα εν λόγω μέτρα θα ενισχύσουν την ικανότητα του eBay να προσφέρει καλύτερες εμπειρίες στους πελάτες του και θα βοηθήσει την εταιρεία να επικεντρωθεί σε τομείς, όπου μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Ο CEO της εταιρείας αναγνωρίζοντας ότι έγιναν «λάθη», έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη, ανακοινώνοντας επίσης ότι περικόπτει τον μισθό του. Και είναι οι τελευταίες από μια σειρά επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου που έχουν προβεί σε ανάλογα βήματα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ebay

eBay: Πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων για παρενόχληση ζευγαριού που έκανε κακή κριτική

Το eBay συμφώνησε να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια αφού οι εργαζόμενοι παρενόχλησαν, εκφόβισαν και καταδίωξαν ένα ζευγάρι.

Business ebay

eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2022 για το eBay, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, γεγονός που ώθησε τη μετοχή να καταγράψει άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Internet GPU Amazon ebay

Τα bots αγοράζουν κάρτες γραφικών στην εποχή της έλλειψης GPU

Στη νέα εποχή της έλλειψης διαθέσιμων GPU, πολλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των bots για τις αγορές τους.