Το Facebook οφείλει $9 δισ. σε απλήρωτους φόρους

, Το Facebook οφείλει $9 δισ. σε απλήρωτους φόρους

Η Facebook του Mark Zuckerberg είναι μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες παρά τα τεράστια έσοδα όμως το US Internal Revenue Service (IRS) υποστηρίζει ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει συνολικά απλήρωτους φόρους οι οποίοι αγγίζουν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια! Σύμφωνα με το IRS, το Facebook υποτίμησε τα πνευματικά δικαιώματα τα οποία πούλησε σε μία θυγατρική στην Ιρλανδία παρακάμπτοντας έτσι φόρους αξίας δισεκατομμυρίων.

Ο CTO του Facebook Mike Schroepfer, ο επικεφαλής του τμήματος AR και VR Andrew Bosworth καθώς και άλλα τρία στελέχη της εταιρείας θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ η δίκη αναμένεται να διαρκέσει από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Αρκετοί τεχνολογικοί κολοσσοί φαίνεται πως χρησιμοποιούν τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας της Ιρλανδίας για να γλιτώσουν φόρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θυγατρικών οι οποίες ασχολούνται με ιδιόκτητες τεχνολογίες, εμπορικά σήματα, και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, για τα οποία καταβάλουν σε ύστερο χρόνο τα απαραίτητα δικαιώματα.

Πίσω στο 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Apple να πληρώσει φόρους αξίας 15.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιρλανδία με την αποπληρωμή του ποσού να έρχεται δύο χρόνια αργότερα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Google κλήθηκε να πληρώσει φόρους αξίας ενός δισεκατομμυρίου μετά από γαλλική έρευνα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.