To Facebook έδινε λανθασμένα πρόσβαση στα στοιχεία ανενεργών χρηστών σε third-party apps

, To Facebook έδινε λανθασμένα πρόσβαση στα στοιχεία ανενεργών χρηστών σε third-party apps

Μπορεί να μην αποτελεί είδηση πλέον ότι το Facebook μοιράζεται κατά καιρούς στοιχεία των χρηστών του με άλλες εταιρείες, ειδικά μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica το 2018, όμως όταν η ίδια εταιρεία βγαίνει και το παραδέχεται δημόσια τότε δίνεται άλλη βαρύτητα στο όλο θέμα.

Στο blog της, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι λανθασμένα μοιραζόταν προσωπικά στοιχεία από ανενεργούς χρήστες. Συγκεκριμένα, η πολιτική του Facebook αναφέρει πως αν ένας χρήστης παραμένει ανενεργός, η εταιρεία έχει δικαίωμα να μοιράζεται τα στοιχεία του με άλλες εταιρείες (στις οποίες έχει δώσει ήδη πρόσβαση ο χρήστης) μέχρι και για 90 ημέρες.

Αν περάσουν οι 90 ημέρες, οποιοδήποτε third-party app δε μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, σύμφωνα πάντα με την πολιτική της εταιρείας. Όμως, χωρίς να αναφέρει πόσοι χρήστες έχουν όντως επηρεαστεί, το Facebook παραδέχτηκε ότι από λάθος συνέχισε να δίνει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες σε περίπου 5.000 third-party apps.

Σύμφωνα με το Facebook, το error που επέτρεπε τα παραπάνω ήταν πως αν ένας ανενεργός χρήστης ήταν φίλος με έναν ενεργό χρήστη που και οι δύο χρησιμοποιούσαν κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή τρίτου, τότε η εφαρμογή συνέχιζε να λαμβάνει πληροφορίες και για τον ανενεργό χρήστη. Το πρόβλημα πλέον διορθώθηκε και η εταιρεία συνεχίζει την έρευνα πάνω στο πως μπορεί να προήλθε αυτό το error.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Λανθασμένα. Σαν να λέμε δεν τον σκότωσα εγώ κύριε δικαστά, απλά κρατούσα το μαχαίρι και έπεσε πάνω 23 φορές το θύμα…

Πέρα από την πλάκα έχει ξεφύγει το όλο θέμα με τα δεδομένα που τέτοιες ειδήσεις πλέον δεν κάνουν καμία εντύπωση. Το πράγμα έχει ξεφύγει τόσο πολύ με τα δεδομένα που πιστεύω δεν έχει επιστροφή πλέον

Nikos

“λανθασμένα”

Αντώνης Μυλωνάς

όλοι αυτοί που κράζουν ή ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν από δύο τρία social apps στην κατοχή τους συμπεριλαμβανομένου και του facebook οπότε περί ορέξεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.