Το iFixit τερματίζει τη συνεργασία με τη Samsung

iFixit Samsung, Το iFixit τερματίζει τη συνεργασία με τη Samsung

Η εταιρεία επισκευής συσκευών iFixit τερματίζει τη συνεργασία με τη Samsung, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση σε blog σήμερα.

Η συνεργασία διαλύεται μετά από μια περίοδο δύο ετών, επειδή το iFixit και η Samsung δεν μπόρεσαν να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία.

Η iFixit είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα φιλικό προς την επισκευή οικοσύστημα για ανεξάρτητες επιχειρήσεις και καταναλωτές με το Samsung Repair Hub, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει. Η εταιρεία λέει ότι τελικά αμφιβάλλει για τη «δέσμευση της Samsung να κάνει την επισκευή πιο προσιτή».

Η Samsung χρησιμοποίησε το iFixit για να διευκολύνει ένα πρόγραμμα αυτοεπισκευής για τους πελάτες της, με το iFixit να προσφέρει οδηγούς επισκευής βήμα προς βήμα για την αντικατάσταση συγκροτημάτων οθόνης, υαλοπινάκων πλάτης, θυρών φόρτισης και άλλων εξαρτημάτων. Το iFixit λέει ότι υπήρχαν συνεχώς εμπόδια στη συνεργασία με τη Samsung, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής τιμής των εξαρτημάτων.

Τα ανταλλακτικά επισκευής «ήταν τόσο δαπανηρά» που οι πελάτες κατέληξαν να αντικαθιστούν τις συσκευές τους αντί να τις επισκευάζουν. Οι μπαταρίες και οι οθόνες, για παράδειγμα, ήταν σε προ-κολλημένες δέσμες και οι πελάτες δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν μια μπαταρία χωρίς να αλλάξουν και την οθόνη, η οποία είναι μια πολύ πιο ακριβή επισκευή.

Το iFixit δεν μπόρεσε επίσης να παράσχει ανταλλακτικά σε καταστήματα επισκευής σε τιμές και ποσότητες «που είχαν νόημα» και ο Διευθύνων Σύμβουλος του iFixit Kyle Wiens είπε στο The Verge ότι η Samsung περιόρισε το iFixit να πωλεί όχι περισσότερα από επτά εξαρτήματα ανά πελάτη μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Η Samsung δεν απέστειλε ποτέ εξαρτήματα iFixit για τη σειρά Galaxy S23, το Z Flip 5 και το Z Fold 5 και δεν έχει στείλει τίποτα από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά S22. Η Samsung πουλάει εξαρτήματα για τα πιο πρόσφατα smartphone της μέσω του Encompass. Μια ξεχωριστή αναφορά από το 404 Media παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για τις απαιτήσεις επισκευής της Samsung, με ένα συμβόλαιο που διέρρευσε που υποδηλώνει ότι τα ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής πρέπει να παρέχουν στη Samsung τα στοιχεία επικοινωνίας και άλλα στοιχεία κάθε πελάτη που έχει κάνει μια επισκευή. Το συμβόλαιο της Samsung έχει επίσης μια ρήτρα που απαιτεί από τα συνεργεία επισκευής να «αποσυναρμολογούν αμέσως» κάθε smartphone που έχει προηγουμένως επισκευαστεί με ανταλλακτικά aftermarket.

Από τον Ιούνιο, το iFixit δεν θα είναι πλέον ο καθορισμένος τρίτος διανομέας εξαρτημάτων και εργαλείων της Samsung. Οι υπάρχουσες πληροφορίες επισκευής δεν θα αφαιρεθούν από το iFixit, αλλά η εταιρεία δεν θα συνεργάζεται πλέον με τη Samsung για την ανάπτυξη νέων εγχειριδίων επισκευής. Το iFixit σχεδιάζει να συνεχίσει να πουλά ανταλλακτικά και κιτ επισκευής για συσκευές Samsung χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά OEM όταν είναι διαθέσιμα, καθώς και εξαρτήματα aftermarket, κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει για ανταλλακτικά iPhone.

Η Samsung συνεργάστηκε προηγουμένως με το iFixit για να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα Galaxy Upcycling που τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, επομένως αυτό είναι το δεύτερο αποτυχημένο εγχείρημα μεταξύ των δύο. «Σαφώς δεν μάθαμε το μάθημά μας την πρώτη φορά και πριν από δύο χρόνια τους αφήσαμε να μας πείσουν ότι ήταν σοβαροί για το θέμα της επισκευής», αναφέρει το blog iFixit.

Το iFixit είπε ότι «προσπάθησε να το κάνει αυτό», αλλά η Samsung επωφελήθηκε από την απλήρωτη εργασία στους οδηγούς επισκευής. Η εταιρεία εξακολουθεί να συνεργάζεται με την Google, τη Valve, τη Lenovo, τη Motorola, τη Microsoft και άλλες σε επιχειρήσεις επισκευής.

Η Samsung πιθανότατα θα φέρει περισσότερες από τις επιλογές αυτο-επισκευής της στο σπίτι, αντικατοπτρίζοντας αυτό που κάνει η Apple. Η Apple έχει ένα πρόγραμμα Self Service Repair που εισήχθη το 2021, με την Apple να προσφέρει εγχειρίδια επισκευής και εξαρτήματα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να κάνουν τις επισκευές τους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Slim: Η εξωτερική οθόνη θα έχει την ίδια αναλογία διαστάσεων με το Galaxy S24 Ultra

Το επερχόμενο Galaxy Z Fold Slim της Samsung θα έχει εξωτερική οθόνη με την ίδια αναλογία διαστάσεων με την οθόνη του Galaxy S24 Ultra.

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.