Το μερίδιο αγοράς των iOS αυξάνεται ενώ των Android μειώνεται στα τέλη του 2022

ios android, Το μερίδιο αγοράς των iOS αυξάνεται ενώ των Android μειώνεται στα τέλη του 2022

To μερίδιο αγοράς των συσκευών iOS έχει αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2022, κυρίως λόγω της επιτυχημένης πορείας του iPhone 14 Pro Max της Apple. Τη στιγμή που τα vanilla δεν τα πάνε ικανοποιητικά σε πωλήσεις, το Pro Max σώζει την παρτίδα. Στην αντίπερα όχθη, οι Android συσκευές βλέπουν μικρή πτώση.

Η αγορά smartphone είναι αρκετά σταθερή αυτή την περίοδο, με τα iOS να βρίσκονται λίγο κάτω από το όριο του 30% και τα Android λίγο πάνω από το 70%, με βάση τα δεδομένα της Statista.

ios android, Το μερίδιο αγοράς των iOS αυξάνεται ενώ των Android μειώνεται στα τέλη του 2022

Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους βλέποντας την βελτίωση στον τομέα της κάμερας και την εισαγωγή του Dynamic Island στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που τα iOS είδαν αύξηση στις πωλήσεις.

«Η Apple κερδίζει έδαφος στην αγορά κινητών τηλεφώνων λόγω της εστίασής της στην εμπειρία των πελατών, τα καινοτόμα σχέδια και τα ποιοτικά προϊόντα. Με την παρουσίαση του νέου της flagship iPhone 14 Pro Max, η Apple απέκτησε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσέλκυσε περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα της. Τα Android χάνουν μερίδιο αγοράς σε βασικές αγορές όπως η Κίνα λόγω της έλλειψης καινοτομίας και του κατακερματισμού του, που έχουν οδηγήσει τους πελάτες να στραφούν στην Apple», εξήγησε η Edith Reads, αναλύτρια από τη StockApps.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τρομερή άνοδος του iOS σε σχέση με πέντε έξι χρόνια πριν που βρισκόταν κάπου στο 12%

Διπλασιάστηκε και βάλε .

Θεωρώ πως κάπου στο 35-40% θα σταθεροποιηθεί .

Το iOS είναι μακράν το καλύτερο λειτουργικό εκεί έξω και όσο η Apple το εξελίσσει και δίνει στο χρήστη δυνατότητες εξατομίκευσης και παραμετροποίησης σε συνδυασμό με την υποστήριξη του για χρόνια θα κερδίζει μερίδιο αγοράς .
Έχω παράλληλα ένα 6s το οποίο ξεκίνησε με iOS 9, έφτασε στο iOS 15 (6 μεγάλες ενημερώσεις λειτουργικού) και 7 και πλέον χρόνια μετά συνεχίζει με ενημερώσεις ασφαλείας αφού προχθές έλαβε την 15.7.2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.