Το μερίδιο αγοράς των smartphone μειώνεται για τη Samsung λόγω του υψηλού ανταγωνισμού

μερίδιο αγοράς smartphone μειώνεται λόγω ανταγωνισμού, Το μερίδιο αγοράς των smartphone μειώνεται για τη Samsung λόγω του υψηλού ανταγωνισμού

Η Samsung απέστειλε 72.3 εκ. smartphones μεταξύ της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Strategy Analytics, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τα 83.4 εκ. τεμάχια για το 2017, με την Κορεατική εταιρεία να δείχνει πως χάνει μερίδιο της αγοράς των smartphone.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η Samsung κατέχει πλέον το 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone όσον αφορά τον όγκο αποστολών, για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Στην αντίπαλη μεριά, η Huawei κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της από 9.9% πέρυσι σε 14.4% στην ίδια περίοδο, όταν απέστειλε 51.8εκ. μονάδες. Με αυτόν το τρόπο η Huawei όχι μόνο είναι σε απόσταση αναπνοής από την Samsung και την διεκδίκηση του τιτλου του μεγαλύτερου κατασκευαστή αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και την απόσταση από την τρίτη Apple, η οποία από 11.9% πέρυσι έφτασε στο 13% φέτος.

Οι πρώτοι τρεις κατασκευαστές ακολουθούνται από την Xiaomi με 9.2% και την Oppo με 8.7%, και οι δυο είχαν ανάλογες αυξήσεις από 7% σε 8% αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμες οι αποστολές τον smartphone μειώθηκαν δείχνοντας κορεσμό πριν την εορταστική περίοδο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JD

Rip Samsung , Rip Apple , σε 2-3 χρονια θα εισαστε στην 4-5 θεση. Οι Κινεζοι δεν αστειευονται. Σαν κερδη ομως θα κανουν και οι δυο ρεκορ , η Samsung θα πουλαει πολλα εκ. μνημες , amoled και αισθητηρες για καμερες ενω η Apple θα πουλαει το iphone 12 στα 3.000 ευρω και θα εχει κερδος 300% ανα συσκευη.

nwntas

JD Χαχαχαχα…Και ομως φιλαρακι καποιοι θα λενε οτι αξιζει το iphone-ipad τα λεφτα του και στα 2000-3000 ευρω γιατι ειναι το καλυτερο και μπορει να χρεωνει οσο θελει..Ρε μνημονια μεχρι να παγωσει ο ηλιος ρεεεεεεεεεεεεε…μπεεε……….

Flagship killer

Λογικό… και θα χειροτερέψει…

Gregorio

Το μερίδιο αγοράς των smartphone ΔΕΝ μειώνεται για τη Samsung λόγω του υψηλού ανταγωνισμού, ο λόγος που το μερίδιο μειώνεται είναι γιατί πλέον η Samsung πουλάει ακριβά, τόσο απλά, στα 300€ που σου πουλάει η Samsung το Χ SmartPhone ο ανταγωνισμός σου δίνει σχεδόν τα διπλάσια στα χαρακτηριστικά, τι να πρωτοθυμηθούμε, την σειρά J και A που με 200€-500€ που κόστιζαν ο ανταγωνισμός από Sony, Huawei, Xiaomi, Honor κλπ σου έδιναν 1-2 Giga Ram παραπάνω, περισσότερες κάμερες επάνω στην συσκευή, μεγαλύτερες μπαταρίες, Bezel less κινητά, μεταλλική κατασκευή με γυαλί και Gorila Glass.

Flagship killer

Από εχθές ψήνω το 1+6 στα 399 χωρίς τελωνείο … Από όταν η NOKIA επέμεινε στο Symbian και μετά στο mego είχα μόνιμα iPhone από 3gs μέχρι 6. Έκανα ένα brake και πήρα HTC , Το android ακόμα είχε παιδικές ασθένειες και το ξεφορτωθηκα . μετά επέστρεψα σε Android με s7 edge και note 8! Το android επιτέλους ήταν (και είναι) ένα σταθερό λογισμικό με τα ελαττώματα του , όπως ελαττώματα έχει και το iOS!
Από εχθές λοιπόν είμαι στο κλικ να πάρω (τσάμπα) στα 399 το 8/ 128 oneplus 6 γιατί απλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ….
χιλιάρικα για κινητό δεν δίνω. Οποίος είναι μάγκας ας τα δώσει. Εγώ ειλικρινά όταν έπιασα το op6 ενός συναδέλφου στα χέρια μου χάζεψα . Σμουυυυυυυθ όλα!
Όταν λοιπόν εγώ που έγινα πάλι πελάτης του Android εξαιτίας της samsung, της γυρνάω τη πλάτη, φαντάσου τι θα κάνει αυτός που θέλει απλά “ένα καλό κινητό σε νορμάλ τιμή”

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

εχει στην παρουσα γραμμη παραγωγης τα καλυτερα κινητα της ιστοριας της note 9 και s 9 plus! . παντα στο παρελθον ειχες κατι να της προσαψεις σαν κατηγορια, φετος ομως οχι! εβγαλε κινητα που αγγιζουν την τελειοτητα σε καθε τομεα χωριστα!,,,

και ομως… εμπορικα δεν πανε καλα!…

ο λογος ειναι οτι ο κινεζος γιγαντωθηκε! δεν παιζει μονη της στο πρωταθλημα πια…

Ευάγγελος

Η πωλήσεις μειώθηκαν λόγω των τραγικων J και Α που ακόμα και το 5 χρόνων iPhone 5s και τα Huawei των 100 ευρώ, έχουν πιο καλή κάμερα και χαρακτηριστικά.

VasilisN9

Η Samsung θα πάει στην δεύτερη θέση στα επόμενα 2 χρόνια αλλά θα βγάζει περισσότερα από όσα βγάζει τώρα που είναι στην πρώτη θέση. Ίσως στην επόμενη πενταετία να είναι πίσω από Huawei και Xiomi αλλά πάλι θα βγάζει όσα οι 2 πρώτες μαζί.

John Real

@Ευάγγελος
To Samsung A7 2018 έχει την καλύτερη κάμερα στην κατηγορία του (δες και σχετικά τεστ στο youtube) , το Α8 μια από τις καλύτερες κάμερες. Αυτό που γράφεις είναι άκυρο δηλαδή. Επίσης έχουν AMOLED που δεν έχει ο ανταγωνισμός.
Να μου πεις για την σειρά J ότι έχει παρωχημένους επεξεργαστές (με το ζόρι βγάζουν στο Antutu 60.000 πόντους) να το δεχτώ. Σαν κάμερες και η σειρά J είναι στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

mech.al.

Κάποτε είχε γύρο στα εκατό μοντέλα στη αγορά αυτή η εταιρεία, ο μέσος όρος ανακοίνωσης νέου μοντέλου ήταν κάθε τρείς μέρες… Ο μέσος καταναλωτής ήξερε μόνο την Απλ και Σαμσουγκ, τότες με τα μοτορόλα και νεξους προσπαθούσα να εξηγήσω τριγύρω μου τι είναι στοκ ανροϊντ και γιατί είναι σημαντικό οι ανανεώσεις λογισμικού… Έλα που ο καιρός έχει τα γυρίσματα της, με Κινέζους να έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι που ακόμα και εγώ από στοκ πήγα σε MIUI…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.