Το party των memes μετά την κατάθεση του Mark Zuckerberg

mark zuck 1

Η φαντασία ξεπέρασε κάθε όριο και ένας χαμός ξεκίνησε με την κατάθεση του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσο, όπου πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο αυτοσχεδίασαν και εκφράστηκαν μέσω memes για την παρουσία του την ώρα της κατάθεσης.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα σχόλια είχαν να κάνουν με το ύφος του Mark Zuckerberg και το σχεδόν παγωμένο βλέμα του, με το χιούμορ να περισσεύει. Σε μια φωτογραφία εμφανίζεται το γνωστό “πάτα το κουμπί”, το οποίο προέρχεται από το χιούμορ για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας μιας και πολλοί λένε “Kim πάτα το κουμπί”. Στη συνέχεια και λόγω του ύφους του καλείται να πατήσει στην επιλογή “δεν είμαι ρομποτ” για την πιστοποίηση που λαμβάνουμε σε φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων ότι είμαστε εμείς που συμμετέχουμε στη διαδικασία και όχι κάποιο bot.

markzuck1

Ποικίλες ήταν οι χιουμοριστικές αντιδράσεις σε φωτογραφία πίσω από το Zuckerberg που φαίνεται να κάθεται σε μαξιλάρι υποβοήθησης για να φαίνεται πιο ψηλά όπως κάθεται στην καρέκλα μιας και από ότι φαίνεται το ύψος του με τα βίας φτάνει το 1.71μ και ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί χιουμοριστικά.

markzuck2

Ακόμα περισσότερο χιούμορ πρέπει να είχε αυτός που τροποποίησε τη φωτογραφία σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, βάζοντάς τον να κάθεται σε παιδικό κάθισμα το οποίο χρησιμοποιούν οι γονείς για να ταΐσουν τα μωρά παιδιά τους.

markzuck8

Στη συνέχεια έχουμε σε διπλό παράθυρο το Zuckerberg με έναν Γερουσιαστή που από ότι λένε είναι 84 χρονών μόνο και φαίνόταν γνώστης της τεχνολογίας αφού η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter με το Γερουσιαστή να ρωτάει εαν η δισκέτα που βρήκε σε ένα περιοδικό, η οποία του δίνει 30 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω της America On-Line, είναι το ίδιο με ό,τι παρέχει το Facebook.

markzuck3

Την επεξεργασία μιας άλλης φωτογραφίας βασισμένη σε φίλτρο του Snapchat (και προσφάτως του Instagram) κατά την οποία μεγαλώνει το στόμα μας ενώ καταγράφουμε video μέσω των εφαρμογών αυτών. Προφανώς ο Mark Zuckerberg θα χρησιμοποιούσε το φίλτρο αυτό μιας και πέραν του κοινού στο οποίο απευθύνεται, ελάχιστοι στο Κογκρέσο καταλάβαιναν τι είναι το Facebook, άρα θα θεωρούσαν ότι είναι και κάτι το φυσιολογικό.

markzuck4

Την επόμενη φωτογραφία θα μπορούσαν να την είχαν τροποποιήσει συνωμοσιολόγοι μιας και ο Zuckerberg είναι σχεδόν ίδιος με τον χαρακτήρα με την ονομασία DATA από το Star Trek. Μια ομοιότητα η οποία δεν είναι μόνο εμφανισιακή μιας και ο CEO τους Facebook καταθέτει σχετικά για την παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

markzuck5

Η ομοιότητα του Mark Zuckerberg με το χαρακτήρα που ονομάζεται Data είναι ακόμα πιο έντονη στη φωτογραφία που ακολουθεί και τον δείχνει σαν να ορκίζεται για την κατάθεση στο σκάνδαλο των προσωπικών μας δεδομένων.

markzuck7

Έπειτα, σε μια άλλη οπτική γωνία, φαίνονται οι φωτογράφοι να έχουν περικυκλώσει το Zuckerberg ο οποίος είναι η προσωποποίηση των συνομιλιών μας στο messenger, με τους φωτογράφους να αναπαριστούν είτε το FBI, είτε τους ανώτερους μέσα στο Facebook που παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση, ακόμα και εταιρείες οι οποίες στοχοποιούν τις προβαλλόμενες διαφημίσεις στο προφίλ μας ανάλογα με τις συνήθειές μας όπως βεβαίως εμείς οι ίδιοι τις προβάλλουμε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

markzuck6

Ακόμα και σαν μια εξωγήινης, υπερφυσικής αλλά και ταυτόχρονα εκνευρισμένης μορφής, έχει δοθεί σε φωτογραφία η οποία περιέχει το λεκτικό “Κύριε Γερουσιαστά γινόσαστε υστερικός”, τη στιγμή που από μόνος του ο Zuckerberg βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση και πέραν της ανθρώπινης φύσης.

markzuck9

Τέλος, κάποιος άλλος είχε την ιδέα να παρομοιάσει το Zuckerberg με το Sonny από το I,Robot μιας και μοιάζουν φυσιογνωμικά αλλά και η όψη του Zuckerberg στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο ήταν αρκετά παγερή και σοβαρή.

markzuck10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Play Store

Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Business

Beyond 4.0: Τέθηκαν οι βάσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας

Τις βάσεις για την ανάδειξή της ως της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα έθεσε η πρώτη Beyond 4.0, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.

Business Samsung Qualcomm Verizon 5G

Samsung, Qualcomm και Verizon σπάνε τα κοντέρ του 5G

H συνδυαστική προσπάθεια των Samsung, Qualcomm και Verizon στις ΗΠΑ έφερε ταχύτητες ρεκόρ στη σύνδεση 5G.