Το πρώτο τεχνητά κατασκευασμένο κρέας έρχεται στο πιάτο μας

, Το πρώτο τεχνητά κατασκευασμένο κρέας έρχεται στο πιάτο μας

Θα καταναλώνατε κρέας που δεν προέρχεται από ένα ζώο, αλλά έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο; Δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αλλά το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τεχνητά δημιουργημένες φτερούγες από κοτόπουλο στην αλυσίδα Just.

Οι Αρχές στη Σιγκαπούρη έδωσαν το πράσινο φως στην εταιρεία Just, ένα start-up που έχει ως έδρα του το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, από τα τέλη Νοεμβρίου 2020, έτσι ώστε να ενταχθεί στο μενού ενός εστιατορίου που δεν κατονομάζεται το κρέας το οποίο έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Σταδιακά, η Just που δημιουργεί το συγκεκριμένο κρέας θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία πώλησης.

Για την παραγωγή του κρέατος αυτού γίνεται εξαγωγή κυττάρων από ζώο και το δείγμα χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Μπορεί η Just να είναι η πρώτη εταιρεία που δείχνει να κόβει το νήμα στην προσπάθεια εμπορικής διάθεσης τεχνητά κατασκευασμένου κρέατος, αλλά δεν είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος για τη νέα αγορά που δείχνει να δημιουργείται σε πολλές χώρες του κόσμου για κρέας του… εργαστηρίου.

Εσείς θα βάζατε κάτι τέτοιο στο πιάτο σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kakalos

Ουτε καν.

cghera

Δεν είναι το ζήτημα αν θα το βάζαμε, γιατί δεν θα το βάζαμε. Το ζήτημα είναι αν θα το βάλουν άλλοι και δεν θα μας το πουν.

Σταμάτης Κοντέλης

Εννοείται ότι θα δοκίμαζα και Μακάρι να γίνει με όλα τα είδη των κρεάτων.. Με σκοπό βέβαια το τέλος το σφαγιασμό των ζώων

I am

Εύχομαι να σταματήσουν να σφάζονται ζώα. Αυτό όμως δεν ξέρω αν είναι λύση. Προφανώς η όλη δουλειά γίνεται λόγο αύξησης του πληθυσμού και φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει πολλές ασθένειες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακούγεται συγκλονιστικό και το ζήτημα είναι να σου δίνεται επιλογή να ζήσεις χωρίς αυτό ανθρώπινα.

giorgosgek

θα ειναι νοστιμουλι και θρεπτικο ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.