Huawei, Oppo και Vivo μαζί ξεπέρασαν σε πωλήσεις την Samsung

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την IDC, η Samsung κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016, σημείωσε πτώση στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς των smartphone. Αυτό επέτρεψε στις 3 μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες της Κίνας, την Huawei, Oppo και Vivo, να έχουν συνδυαστικό ποσοστό πωλήσεων μεγαλύτερο από αυτό της Samsung, για πρώτη φορά.

Τα τελευταία χρόνια, η Samsung κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά smartphone, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Η άνοδος όμως των Κινέζικων εταιρειών, έχει αρχίσει και απειλεί την Samsung, η οποία είδε να χάνει μερίδιο αγοράς το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την IDC, η Samsung κατασκεύασε 72.5 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2016, την ώρα που η Huawei, Oppo και Vivo κατασκεύασαν 80.1 εκατομμύρια. Αυτοί οι αριθμοί, δίνουν στην Samsung ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 20%, πεσμένο σε σχέση με το 22.4% του δεύτερου τριμήνου του 2016, ενώ οι τρεις Κινέζοι κατασκευαστές έχουν μερίδιο αγοράς 22.1%. Φυσικά, η Samsung κατέχει ακόμη την κορυφή, αφού η Huawei, Oppo και Vivo κατέχουν το 9.3%, 7% και 5.8% αντίστοιχα.

Η απώλεια αυτή της Samsung, μπορεί σύμφωνα με την IDC να εξηγηθεί από την άσχημη εξέλιξη που είχε το Samsung Galaxy Note 7, το οποίο αποκαλύφθηκε και κυκλοφόρησε κατά την διάρκεια του προβληματικού αυτού τριμήνου.

Τέλος, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Oppo και η Vivo ξεπέρασαν την Xiaomi και Huawei στην Κίνα, μόλις μέσα σε ένα τρίμηνο. Οι δύο εταιρείες, εκτός από την Κίνα, σημείωσαν στο ίδιο τρίμηνο αύξηση και σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Oppo να αυξάνει το ποσοστό της κατά 3.8% και η Vivo κατά 2.9%.

IDC Samsung China top 3 manufacturers Oppo Vivo Huawei overtake samsung sales, Huawei, Oppo και Vivo μαζί ξεπέρασαν σε πωλήσεις την Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Με επιστροφή ολα τα note7 και ΜΑΖΙ οι 3 μεγαλύτερες Κινεζικες εταιρίες, λογικό να την πλησιασουν

tech21man

Θεωρείται αυτο ειδηση δηλαδή για να καταλαβω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.