Toshiba: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ ύψους 60 εκατ. δολαρίων

Οι ιαπωνικές αρχές πρότειναν πρόστιμο ρεκόρ ύψους 7.37 δισ. yen (59.8 εκατ. δολ.) για την Toshiba, η οποία από τον Ιούλιο βρίσκεται στη δίνη οικονομικού σκανδάλου. Η εταιρεία κατηγορείται για σειρά παραβιάσεων λογιστικής φύσεως και η πρόταση προστίμου προκύπτει από τα διογκωμένα κέρδη που εμφάνιζε ο τεχνολογικός γίγαντας επί 7 χρόνια.

Από το 2008, η Toshiba στις οικονομικές της αναφορές παρουσίασε διογκωμένα κέρδη ύψους 1.2 δισ. δολαρίων. Η αποκάλυψη έγινε από μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών που προσλήφθηκε από την ίδια για να ερευνήσει τα λογιστικά των προηγούμενων ετών.

Το οικονομικό σκάνδαλο της Toshiba είχε ως αποτέλεσμα την ηχηρή παραίτηση του CEO και 8 μελών του διοικητικού συμβουλίου πριν από 5 μήνες. Αν επιβληθεί το πρόστιμο των 60 εκατ. δολαρίων τότε θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ιαπωνίας, για ανάλογης φύσης παραβίαση.

Εκτός από το πρόστιμο, 50 ιδιώτες μέτοχοι υπέβαλαν σήμερα μήνυση στην Toshiba ζητώντας αποζημίωση 2,45 εκατ. δολαρίων, λόγω της πτώσης που είχε η μετοχή λόγω του οικονομικού σκανδάλου. Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η έρευνα για τα οικονομικά της Toshiba, η μετοχή της έχει πέσει κατά 40%.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ιαπωνικές αρχές θα ασκήσουν και ποινικές διώξεις κατά των πρώην στελεχών της Toshiba.

Διαβάστε επίσης: Toshiba: Ηχηρή παραίτηση του CEO μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ.

toshiba 60 million fine, Toshiba: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ ύψους 60 εκατ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.