Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Toshiba, Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

H κοινοπραξία θα περιλαμβάνει περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες όπως η Orix Corp, η Rohm Co και η Chubu Electric Power και θα έχει ως στόχο να τερματίσει την παρατεταμένη περίοδο αναταραχής που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος εξαιτίας σειράς λογιστικών σκανδάλων και ανησυχιών για την εταιρική διακυβέρνηση.

Όπως τονίζεται, χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ώστε το ΔΣ της Toshiba να προχωρήσει σε ψηφοφορία επί της πρότασης της JIP καθώς ορισμένα μέλη του ήταν δυσαρεστημένα με την τιμή προσφοράς της κοινοπραξίας.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Gear featured Toshiba

Dynabook: Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα laptop της συνεργασίας Toshiba – Sharp

Το όνομα Dynabook θα χρησιμοποιείται προς τιμήν του Dynabook J3100 SS001 της Toshiba που κυκλοφόρησε το 1989.