Η Toshiba πουλάει το τμήμα computer-chip για να αποφύγει την χρεοκοπία

Από ότι φαίνεται η Toshiba αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται να λάβει δραστικά μέτρα για να σωθεί η εταιρεία. Για αυτό τον λόγο έβαλε προς πώληση τα τμήματα computer-chip και flash-memory, εκτός των άλλων.

Ο CEO της Toshiba, Shigenori Shiga, θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, το οποίο θα γίνει σε περίπου έναν μήνα. Μετά την διαρροή των νέων για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, οι μετοχές της έπεσαν περίπου 8%.

Η Toshiba υπολογίζει απώλεια που φτάνει τα 6.3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τμήμα πυρηνικών της εταιρείας, μετά από το σκάνδαλο της απόκτησης της Πυρηνικής Μονάδας Westinghouse των ΗΠΑ. Αν δεν έφτανε αυτό, η Toshiba υπολογίζει ότι από το τέλος τους Δεκεμβρίου είναι μείον 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψει την πορεία αυτή φαίνεται να είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Εφόσον το οικονομικό πρόβλημα ξεπεραστεί, η Toshiba δεν θα κατασκευάσει ξανά κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο και θα ασχοληθεί μόνο με την συντήρηση των αντιδραστήρων, τα πυρηνικά καύσιμα και άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία. Η Toshiba υπολογίζει τις απώλειες για ολόκληρο το group εταιρειών στα 3.43 δισεκατομμύρια δολάρια.

toshiba

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Πέφτω από τα σύννεφα

Tzoutzoukos

Όχιιιιιι !!!! Έχω δύο λαπτοπ toshiba και μια τβ εδώ και πόσο καιρό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα … όλα σφαίρα μετά από το τόσα χρόνια …. αλλά θα συμφωνήσω και με τον φίλο παραπάνω. .. έπεσα κι
αίτηση γωγω από τα σύννεφα μόλις το έμαθα …..

theo

“και άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία” μάλλον τα πυρηνικά εργοστάσια δουλεύουν με μαγεία!

BraveNewWorld

@theo δεν κατάλαβες καλά μάλλον αφού ανέφερε “τα πυρηνικά ΚΑΙ (επίσης) άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία.”

One

Κρίμα αμα κλείσει η Toshiba που βγαζει αρκετά αξιόπιστες συσκευές. Αλλα και αυτοι τι ήθελαν και ασχολούνται με τα πυρηνικά με τοσα που εχει τραβήξει η χωρα τους απο αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».