Η Toshiba πουλάει το τμήμα computer-chip για να αποφύγει την χρεοκοπία

Από ότι φαίνεται η Toshiba αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται να λάβει δραστικά μέτρα για να σωθεί η εταιρεία. Για αυτό τον λόγο έβαλε προς πώληση τα τμήματα computer-chip και flash-memory, εκτός των άλλων.

Ο CEO της Toshiba, Shigenori Shiga, θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, το οποίο θα γίνει σε περίπου έναν μήνα. Μετά την διαρροή των νέων για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, οι μετοχές της έπεσαν περίπου 8%.

Η Toshiba υπολογίζει απώλεια που φτάνει τα 6.3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τμήμα πυρηνικών της εταιρείας, μετά από το σκάνδαλο της απόκτησης της Πυρηνικής Μονάδας Westinghouse των ΗΠΑ. Αν δεν έφτανε αυτό, η Toshiba υπολογίζει ότι από το τέλος τους Δεκεμβρίου είναι μείον 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψει την πορεία αυτή φαίνεται να είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Εφόσον το οικονομικό πρόβλημα ξεπεραστεί, η Toshiba δεν θα κατασκευάσει ξανά κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο και θα ασχοληθεί μόνο με την συντήρηση των αντιδραστήρων, τα πυρηνικά καύσιμα και άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία. Η Toshiba υπολογίζει τις απώλειες για ολόκληρο το group εταιρειών στα 3.43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Toshiba sell computer chip business, Η Toshiba πουλάει το τμήμα computer-chip για να αποφύγει την χρεοκοπία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Πέφτω από τα σύννεφα

Tzoutzoukos

Όχιιιιιι !!!! Έχω δύο λαπτοπ toshiba και μια τβ εδώ και πόσο καιρό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα … όλα σφαίρα μετά από το τόσα χρόνια …. αλλά θα συμφωνήσω και με τον φίλο παραπάνω. .. έπεσα κι
αίτηση γωγω από τα σύννεφα μόλις το έμαθα …..

theo

“και άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία” μάλλον τα πυρηνικά εργοστάσια δουλεύουν με μαγεία!

BraveNewWorld

@theo δεν κατάλαβες καλά μάλλον αφού ανέφερε “τα πυρηνικά ΚΑΙ (επίσης) άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία.”

One

Κρίμα αμα κλείσει η Toshiba που βγαζει αρκετά αξιόπιστες συσκευές. Αλλα και αυτοι τι ήθελαν και ασχολούνται με τα πυρηνικά με τοσα που εχει τραβήξει η χωρα τους απο αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.