TSMC: Αναλαμβάνει την κατασκευή των περισσότερων chip Snapdragon 8 Gen 3

TSMC Snapdragon 8 Gen 3, TSMC: Αναλαμβάνει την κατασκευή των περισσότερων chip Snapdragon 8 Gen 3

Η TSMC αναμένεται να λάβει την πλειονότητα των παραγγελιών για την κατασκευή του Snapdragon 8 Gen 3που βασίζονται στη διαδικασία των 3 nm λόγω του απίστευτα υψηλού ποσοστού απόδοσης 80%.

Ο τρέχων ρυθμός απόδοσης από ένα chip GAA 3 nm είναι περίπου 60-70%, αλλά η TSMC καταφέρνει να εφαρμόσει μεταξύ 75-80%. H Apple και η Qualcomm δεν θα έχουν προβλήματα αποστολής για τα chipset επόμενης γενιάς τους, τα A17 Bionic και Snapdragon 8 Gen 3. Αρχικά, η Samsung είχε τρομακτικό ποσοστό απόδοσης περίπου 20% πριν συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Silicon Frontline Τεχνολογία.

Το ζήτημα για την Qualcomm και άλλους κατασκευαστές τσιπ είναι ότι η απόδοση μικρότερης ποσότητας τσιπ σημαίνει υψηλότερη τιμή για ένα chipset για τον τελικό πελάτη.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.