TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 52% τον Νοέμβριο

TSMC, TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 52% τον Νοέμβριο

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co γνωστή και ως TSMC, η μεγαλύτερη παραγωγός ημιαγωγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ραγδαία αύξηση των εσόδων της για τον Νοέμβριο, ωθούμενη από παραγγελιές από smartphones όπως τα iPhone της Apple.

Σύμφωνα με το CNBC, η TMSC ανακοίνωσε πως τα έσοδα του Νοεμβρίου ανήλθαν σε 222,71 δισ. δολαρίων Ταϊβάν (7,27 δισ. δολαρίων), σημειώνοντας αύξηση 50,2% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021. Η αύξηση φέρνει την TSMC πιο κοντά στο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το δ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους, με έσοδα μεταξύ των 19,9 δισ. και των 20,7 δισ. δολαρίων. Για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 14,1 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η TSMC κατασκευάσει τσιπ για μια σειρά μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων και για διάφορους κλάδους, από υπολογιστές και smartphone μέχρι αυτοκίνητα, φούρνους μικροκυμάτων και συσκευές υγειονομικής περίθαλψης.

Προ ημέρων η εταιρεία ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός δεύτερου εργοστασίου της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, αυξάνοντας τις επενδύσεις της στην πολιτεία από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε 40, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης ότι θα παράξει περισσότερα τεχνικά προηγμένα τσιπ από αυτά που αρχικά σχεδίαζε με την επένδυση της TSMC να είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη στην πολιτεία της Αριζόνα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.