TSMC: Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

, TSMC: Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Η Intel δήλωσε έτοιμη να ακολουθήσει την κούρσα του ανταγωνισμού σε αυτό το επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel θεωρεί ότι σε 4 χρόνια από σήμερα θα έχει καταφέρει να υπερκεράσει τις δυνατότητες της TSMC στον τομέα της παραγωγής chips με την αρχιτεκτονική των 2 nm, ενώ η TSMC εκτιμά ότι τα πρώτα chips που θα δώσει στην αγορά με την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα είναι εκείνα που θα εξοπλίσουν το iPhone του 2024.

Η παραγωγή των συγκεκριμένων επεξεργαστών από την πλευρά της TSMC θα γίνει στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, με την Intel να συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στην αγορά ότι θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στο πεδίο του ανταγωνισμού των 2 nm.

Η Qualcomm δηλώνει επίσης έτοιμη να ακολουθήσει στη συγκεκριμένη κούρσα του ανταγωνισμού στο θέμα των επεξεργαστών, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα θα γίνει πολύ ενδιαφέρον…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.