Twitter: Εμφάνιση tweets στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Η Google και το Twitter ήρθαν σε συμφωνία και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα tweets, με το που καταχωρούνται, θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Ενώ μέχρι πρότινος η Google χρειάζονταν να “ψάχνει” στον ιστότοπο του Twitter για πληροφορίες τώρα θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που καταχωρούνται και μοιράζονται από τους 284 εκατ. χρήστες του δικτύου.

Πρωταρχικό κίνητρο για αυτή την συμφωνία από μέρους του Twitter ήταν να μπορούν και οι μη εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία να βλέπουν τα αναρτημένα tweets πράγμα που θα αποφέρει περισσότερα διαφημιστικά έσοδα στην εταιρεία και θα προσελκύσει περισσότερους να εγγραφούν στην υπηρεσία της.
Οι δύο εταιρείες ήδη δουλεύουν πάνω σε αυτό το εγχείρημα αν και δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από καμία πλευρά.

Η Google και το Twitter είχαν συνάψει και στο παρελθόν μια τέτοια συμφωνία (από το 2009 μέχρι το 2011) μόνο που το Twitter είχε επιλέξει να μην την ανανεώσει καθότι ήθελε περισσότερο έλεγχο του περιεχομένου του.

Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο είχε κάνει συμφωνίες με το Bing και το Yahoo για σημαντικό χρονικό διάστημα. Στην συμφωνία του Twitter με την Google το πρώτο θα λάβει έσοδα από την αδειοδότηση των δεδομένων του.

twitter και google συνεργασία, Twitter: Εμφάνιση tweets στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.