Uber China: Συγχωνεύεται με τον ανταγωνιστή της Didi Chuxing

Η Uber συμφώνησε να πουλήσει την θυγατρική της στην Κίνα, Uber China, στον μεγάλο ανταγωνιστή της Didi Chuxing με αντάλλαγμα το 20% της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές από το Bloomberg και όχι μόνο, η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών θα έχει αξία 35 δις δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι η Uber θα έχει σε αυτή μερίδιο αξίας 7 δις δολαρίων. Η Κινέζικη εταιρεία Didi Chuxing μετά τη συγχώνευση θα συνεχίσει να τρέχει την Uber μέσα από το δικό της brand. Μέρος της συμφωνίας είναι η επένδυση από πλευράς Didi Chuxing 1 δις δολαρίων στην Uber, ανεβάζοντας έτσι την αξία της στα 68 δις δολάρια.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τόσο η Uber όσο και η Didi Chuxing επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, καμία όμως από τις δύο δεν έχει καταφέρει ακόμη να βγάλει κέρδος εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τον CEO της Uber, Travis Kalanick, σε blog post που διέρρευσε. Μάλιστα η Uber ενώ είναι κερδοφόρα σε πολλές από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείτε, στην Κίνα μέχρι στιγμής έχει χάσει περίπου 2 δις δολάρια, παρά το ότι γίνονται διαδρομές αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε μηνιαία βάση.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών κρατούν εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η απόφαση τους για συγχώνευση έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφού νομιμοποιήθηκαν οι εφαρμογές που καλούν οχήματα για μεταφορά. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Apple πρόσφατα αγόρασε ένα σημαντικό μερίδιο στην Didi Chuxing, οπότε πλέον έχει εταιρικό δεσμό – ισχνό προφανώς – με την Uber.

Uber, Uber China: Συγχωνεύεται με τον ανταγωνιστή της Didi Chuxing

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aimilios

τι ειναι δλδ η uber china και με τι ασχολειται? αληθευει οτι ειναι βασικος εξοπλιστης οθονων για την αππλε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.