Uber: 100.000 δολ. σε hackers για να κρύψει την παραβίαση 57 εκατ. λογαριασμών

uber hacked, Uber: 100.000 δολ. σε hackers για να κρύψει την παραβίαση 57 εκατ. λογαριασμών

Η Uber Technologies πλήρωσε το ποσό των 100.000 δολαρίων σε hackers, προκειμένου να κρατήσει κρυφό το γεγονός ότι παραβιάστηκαν δεδομένα από περίπου 57 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών της το 2016.

Η παραβίαση των δεδομένων έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2016, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία απέκρυψε το γεγονός για πάνω από έναν χρόνο. Μεταξύ των δεδομένων που κλάπηκαν είναι ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνων από 50 εκατ. χρήστες ανά τον κόσμο. Επίσης υποκλάπηκαν δεδομένα 7 εκατ. οδηγών, εκ των οποίων οι 600.000 ήταν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Uber διαβεβαιώνει τους χρήστες της ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών, τα στοιχεία τοποθεσίας της διαδρομής κ.ο.κ. δεν παραβιάστηκαν, αν και για κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι.

Υπεύθυνοι για το γεγονός ότι απέκρυψαν το χακάρισμα, θεωρούνται ο επικεφαλής για την ασφάλεια στην Uber και ένας ακόμη υπάλληλος, οι οποίοι πλήρωσαν τους hackers 100.000 δολάρια. Και οι δυο έχουν απομακρυνθεί από την εταιρεία.

Σε επίσημη δήλωσή του ο Dara Khosrowshahi, ο νέος CEO της Uber, δήλωσε: “Τίποτα από αυτά δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί και δεν θα εκφράσω καμία δικαιολογία. Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε”.

Η είδηση για την απόκρυψη παραβίασης 57 εκατ. λογαριασμών έρχεται εν μέσω άλλων σκανδάλων που περιβάλλουν την Uber, όπως σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διάφορες νομικές παραβιάσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

uber…uber alles

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.