Η Verizon συμφωνεί στην εξαγορά της Yahoo με έκπτωση 350 εκ. δολαρίων

Ο αμερικάνικος κολοσσός Verizon, εξέφρασε την επιθυμία του από την περασμένη χρονιά, να εξαγοράσει τη Yahoo έναντι 4.38 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η χρονιά αυτή δεν ήταν εύκολη για τη Yahoo.

Τον Σεπτέμβριο παραδέχτηκε την παραβίαση 500 εκατ. λογαριασμών, η οποία θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία, ενώ τον Δεκέμβριο η αποκαλύφθηκε νέα διαρροή που ξεπερνούσε το 1 δισ. λογαριασμούς. Αυτό όπως είναι αναμενόμενο επηρέασε τις συζητήσεις της με την Verizon και τοd deal δεν ήταν βέβαιο ότι θα κλείσει.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Verizon επιδιώκει να πετύχει κάποια έκπτωση από το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί. Τελικά οι δυο εταιρείες ήρθαν σε οριστική συμφωνία, με την Verizon να πετυχαίνει έκπτωση 350 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία είναι οριστική, πράγμα που σημαίνει ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις.

“We have always believed this acquisition makes strategic sense. We look forward to moving ahead expeditiously so that we can quickly welcome Yahoo’s tremendous talent and assets into our expanding portfolio in the digital advertising space”, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Verizon.

Εκτός από την έκπτωση των 350 εκατ. δολαρίων, οι δυο εταιρείες συμφώνησαν να επωμιστούν τα νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια που προέκυψαν από τις μαζικές επιθέσεις κατά της Yahoo το 2013-2014. H Yahoo βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές Αρχές, γιατί της πήρε τόσο καιρό να ενημερώσει για τις επιθέσεις.

yahoo verizon sold, Η Verizon συμφωνεί στην εξαγορά της Yahoo με έκπτωση 350 εκ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Internet Netflix Verizon

Verizon: Δωρεάν Netflix Premium για τους χρήστες της πλατφόρμας +play

Η Verizon παρουσίασε το +play πριν από μήνες και ενώ είναι σε έκδοση beta συνοδεύεται από ορισμένα προνόμια, συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν Netflix Premium για ένα χρόνο.

Business Verizon

Οι μετοχές της Verizon έφθασαν σε χαμηλό δεκαετίας

Πτώση 23,3% σημείωσαν τα κέρδη της Verizon Communications Inc. το τρίτο τρίμηνο παρά την αύξηση των εσόδων, με τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.