Vodafone: Θα αφαιρέσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα βασικά της δίκτυα

Vodafone, Vodafone: Θα αφαιρέσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα βασικά της δίκτυα

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αγγλία αποφάσισε να περιορίσει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei στο 5G δίκτυο που ετοιμάζει. Τώρα, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό της κινέζικης κατασκευάστριας από τα βασικά της δίκτυα.

Ο αποκλεισμός της κινέζικης εταιρείας από τα βασικά 5G δίκτυα

Εδώ και μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν ή όχι τη συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των 5G δικτύων τους. Μία από αυτές τις χώρες είναι και η Αγγλία.

Πριν λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, επιβεβαίωσε ότι η Huawei δεν θα μπορέσει να συμμετέχει με δικό της εξοπλισμό στο βασικό 5G δίκτυο της χώρας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε μία λίστα η οποία περιέχει τους λεγόμενους προμηθευτές υψηλού κινδύνου.

Όλα αυτά, αποτελούν επακόλουθο του αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Τόσο η κινέζικη κατασκευάστρια όσο και η ZTE προσπαθούν να αποτρέψουν την FCC από το να οριστικοποιήσει την απόφαση της, σχετικά με τον χαρακτηρισμό των δύο εταιρειών ως Κίνδυνος εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθώντας τη γραμμή της Αγγλίας, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό της Huawei από τα βασικά της δίκτυα. Ένα έργο που θα διαρκέσει πέντε χρόνια και θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Ένα μεγάλο μπράβο στην Vodafone !!! Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά !

panagiotis v.

μεγαλη ξεφτιλα για την vodafone. ακουει τους αμερικανους που δεν εχουν δωσει εστω ενα δειγμα-παραδειγμα στο γιατι η χαβαη αποτελει κινδυνο.

Kosman

Ξεφτίλες, λίγα μας έκαναν κι εμάς με τους Ολυμπιακούς. Αυτή η εταιρεία αν και βρετανική είναι άξια της μοίρας της

anonymous

bravo Vodafone!

prasino megethos

to techblog xanei tin aksiopistio tou me tetoies ftines kai paraplanitikes anadimosieuseis

exei vouiksei oli h europi oti h vodafon etha valei 5G me tin huawei ki eseis ekei grafetai oti na nai.. mono kai mono gia na proothisete tin xiaomi…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.