BlackBerry: Γιατί συνεχίζει να φτιάχνει smartphones

Ο John Chen έχει αναλάβει το τιμόνι της BlackBerry εδώ και 18 μήνες και είχε πει ότι ο πρώτος του στόχος είναι να επιστρέψει η εταιρεία στα κέρδη. Τα δυο τελευταία τρίμηνα κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα στα οικονομικά της παρουσιάζοντας θετικό πρόσημο ενώ ο CEO αναφέρει ότι εξαγοράσει 3 εταιρείες.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Fox News, ο Chen μεταξύ άλλων, απάντησε στο ερώτημα γιατί η BlackBerry συνεχίζει να παραμένει στον τομέα του hardware και να φτιάχνει smartphones. Επεσήμανε ότι είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματικός τομέας για να βρίσκεσαι, αρκεί να βγάζεις χρήματα.

Επιπλέον, τα BlackBerry smartphones είναι οι συσκευές που εισάγουν στους χρήστες τις υπηρεσίες ασφαλείας και διαχείρισης δεδομένων και ο Chen λέει χαρακτηριστικά “Γι αυτό όλες οι κυβερνήσεις στις ανεπτυγμένες χώρες χρησιμοποιούν τις δικές μας συσκευές”.

Η BlackBerry θέλει να επιμείνει στο software και το messaging, αλλά κυρίως στην διεθνή αγορά πέρα από την Αμερική.

BlackBerry: Γιατί συνεχίζει να φτιάχνει smartphones, BlackBerry: Γιατί συνεχίζει να φτιάχνει smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mpampis13

θα ηθελα καποια στιγμη να παρω ενα blackberry για δοκιμη μ αρεσει ο σχεδιασμος τους και για να δοκιμασω το λογισμικο τους.

Sakis

Παρά πολυ καλοσχεδιασμένο os και το μόνο με πραγματικό multitasking. Ειχα το Ζ10 το μόνο κακό ειναι η μπαταρία όπως κ στα περισσότερα κινητά φυσικά. Θα ξανα αγόραζα ΒΒ αρκεί να εχει όλες τις εφαρμογές σουίτας που χρειάζομαι gps δωρεάν όπως τα λουμια και viber.

Sotiris

Οσο κι αν επιμένουν κάποιοι, ο πόλεμος των os έχει τελειώσει με νικητές την Apple και την Google.

Νικος Z1

Για όσους ξέρουν το blackberry os είναι τουλάχιστον ισάξιο των ios και android. ΠΟΛΥ ΑΝΏΤΕΡΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και τρέχει εφαρμογές ANDROID κανονικά. Προσωπικά ένας λόγος που δεν έχω πάρει εγώ είναι γιατί είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με άλλα κινητά αναλόγων χαρακτηριστικων και επίσης δεν μπορείς να τα πουλήσεις εύκολα.

χρηστος

Παιδιά εγώ πέρσι είχα πουλήσει το s4 και ειμουνα ανάμεσα σε s5 και blackberry z10 τελικά κατέληξα σε blackberry ότι καλύτερο σε λειτουργικό πολύ δύσκολα να κολλήσει

Ιωάννης jb

Νικος Z1… Οπως τα λες… πριν έξη μήνες ήμουν ανάμεσα σε z30 και z2 είπα να δώσω 50 ευρώ παραπάνω και να πάω σε xperia νιώθω πως έκανα σωστά!!!
Αν ήταν στα 250 πιστευω θα είχα πάει σε z30 διότι για μένα έχει και ένα πολύ σημαντικό συν το z30, την θύρα hdmi που στο arc s την χρησιμοποιούσα συχνά και πιστευω πως πολύ κακώς πλέον δεν τη βάζουν στις νεες συσκευές!!!!
Στο z2 έδωσα επιπλέον 25 ευρώ για να την έχω (mhl adapter) οπότε στην ουσία αν ήταν κάπου στα 250 ευρώ θα μου έβγαινε 100+ ευρώ πιο οικονομικό και λογικά θα το προτιμούσα
Και το z10 πολύ αξιόλογο κινητό και σχετικά μικρό!!! Νομίζω σε μια μια τιμή κάτω απο τα 200 θα είναι λουκουμάκι για τους ψαγμένους και αυτό με hdmi port!!!!!

Στέφανος

Τώρα υπάρχουν με την έκδοση BlackBerry OS 10.3 διαθέσιμες εφαρμογές από το Amazon App Store. Με ακόμα περισσότερες εφαρμογές. Εγώ δεν νομίζω να πήγαινα σε BB λόγω τιμής. Σε Android ούτε. Μόνο Windows Phone ή Firefox OS αν επερνε Android συσκευές εφαρμογές.

mpampis13

αυτο που μ αρεσει αυτη την στιγμη απο blackberry κινητα ειναι το blackberry leap εχει ωραια minimal εμφανιση και αρκετα καλα χαρακτηριστικα βεβαια η τιμη του ειναι τσιμπημενη λιγο 295 skroutz αλλα αν πεσει λιγο μπορει και να το σκεφτω θα δειξει. το z30 δεν μ αρεσει εμφανισικα.

Παντελής

Εδώ και 1 χρονο έχω το bb z10 4g απόλυτα ευχαριστημένος γρήγορο λειτουργικό δεν έχει κολλήσει καθόλου κ μετα την αναβάθμιση σε 10.3 τρέχει όλες τις εφαρμογές απο τα android.το μονο μείον η μπαταρια αλλά με μέτρια χρήση βγάζει γύρο στις 40 ώρες 😁😁😁

παντελης

Εδώ και 1 χρόνο έχω το BlackBerry z10 4G πολύ γρήγορο λειτουργικό δεν μου έχει κολλήσει καθόλου κ το ζορίζω τρελά και μετά την αναβάθμιση σε 10.3 τρέχει όλες τις android εφαρμογές. Το μόνο μείον η μπαταρία όπως και στα περισσότερα smartphone.αλλά με μέτρια χρήση μου βγάζει γύρω στης 40 ώρες

Πέτρος Π

Καλά τι τίτλος είναι αυτός?? Τι σημαίνει γιατί συνεχίζει να φτιάχνει smartphones?? Οι Samsung και Apple γιατί φτιάχνουν? Ό,τι να’ναι μερικές φορές, πραγματικά όμως….

radiohead

Τα blackberry παραμένουν σταθερή αξία στον επαγγελματικό χώρο λόγω του γρήγορου messaging και της κορυφαίας ασφάλειας. Δέν είναι τυχαίο οτι στον Obama επιτρέπουν να έχει μόνο blackberry σαν προσωπικό τηλέφωνο, και όλοι ξέρουν ποση σημασία δίνουν στην ασφάλεια οι μυστικές τους υπηρεσίες.

txds

παντελης , 40 ωρες με ζ10 ?αλλη μια φορα να το εγραφες και στο τελος θα το πιστευες.
οταν στην εποχη του ολα τα ”καλα” smartphone το βραδυ μεναν με 10 % , αυτο ειχε σβησει απο το απογευμα, ισως η πιο αθλια μπαταρια στην κατηγορια του… επισεις λετε εχει ολες τις αφαρμογες αντροιντ με αμαζον , μπλακ μαρκετ και λοιπα. το θεμα δεν ειναι να τις εχει διαθεσιμες προς εγκατασταση , το θεμα ειναι να παιζουν και σωστα .
καλο χρυσο και ομορφο κατα τ αλλα , περιμενω ποτε θα βγαλει φουλ τατσ της προκοπης για την ξανα τιμησω.

παντελης

Txds αν κατάλαβες έγραψα με μέτρια χρήση 40 ώρες.τώρα για της εφαρμογές θες το πιστεύεις ότι οποία κ να έχω κατεβάσει την έχει ανοίξει κανονικά.

NIKOS

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ E-MAIL . ΤΟ ΒΒ 9900 BOLD ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΡΑΝ ΜΕ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ .ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Q10 . EAN ΘΕΛΕΤΕ SMARTPHONE H ΕΠΙΛΟΓΗ BLACKBERY ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.