#WordsMatter: Το Twitter καταργεί ρατσιστικούς όρους από τον κώδικα του

, #WordsMatter: Το Twitter καταργεί ρατσιστικούς όρους από τον κώδικα του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNET, οι μηχανικοί του Twitter εργάζονται από τον Ιανουάριο πάνω στην αλλαγή προβληματικών όρων στον κώδικα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι όροι “master” και “slave”, για να κάνει τους ανθρώπους που εργάζονται να νιώθουν ακόμα πιο άνετα.

Το παραπάνω είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου κινήματος κατά των ρατσιστικών ή επιθετικών όρων που υπάρχουν σε διάφορους κώδικες, κάτι που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από το GitHub και πλέον υποστηρίζεται από πολλούς με το hashtag #WordsMatter. Ο CEO του GitHub, Nat Friedman, είχε ανακοινώσει πως θα αλλάξει ο όρος “master” με κάποιον πιο ουδέτερο.

Οι μηχανικοί του Twitter όμως φαίνεται να μη μείνουν μόνο στις παραπάνω αλλαγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNET, όροι όπως “blacklist”, “man hours” και “grandfathered” θα αντικατασταθούν με τους “denylist”, “person hours” και “legacy status” αντίστοιχα.

Η εταιρεία γενικά θέλει να προσφέρει ένα επαγγελματικό περιβάλλον όπου κανένας δε θα αισθάνεται άβολα και δε θα υπάρχει περίπτωση να προσβληθεί από κάποιο κομμάτι στον κώδικα της ιστοσελίδας. Όπως αναφέρει το Tweet του λογαριασμού Twitter Engineering, η γλώσσα που χρησιμοποιείται στον κώδικα της εταιρείας δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.