Xiaomi: Γιατί σταματά να ανακοινώνει αριθμούς πωλήσεων

Η Xiaomi είναι ένας από τους κορυφαίους Κινέζους κατασκευαστές και κάθε τέλος του χρόνου συνήθιζε να ανακοινώνει τους αριθμούς πωλήσεων. Ωστόσο, για το 2016 που έληξε πριν από λίγες μέρες, δεν έκανε το ίδιο. Ο CEO, Lei Jun, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία “κινήθηκε υπερβολικά γρήγορα” ως προς την επέκτασή της.

Δεδομένου ότι την περασμένη χρονιά δεν κατάφερε να φτάσει τους αριθμούς αποστολών που είχε θέσει ως στόχο και λόγω της σχετικής στασιμότητας στην ανάπτυξη τους τελευταίους 24 μήνες, είναι λογικό η Xiaomi να μην θέλει να ανακοινώσει τους επίσημους αριθμούς. Η περασμένη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για την Xiaomi με το μερίδιο αγοράς της να την κατατάσσει στην 4η θέση στην Κίνα, όπου είχε την πρωτιά κάποτε.

Η Xiaomi είχε σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη το διάστημα μεταξύ 2012 και 2014, όμως το 2015 δεν συνέβη το ίδιο. Ο ρυθμός ανάπτυξης έπεσε στο 14.5% σε αντίθεση με το 200% που ήταν το 2014. Η ίδια πορεία πρέπει να ακολουθήθηκε και το 2016 και σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι η αγορά των smartphones έχει ρίξει ρυθμούς γενικότερα.

Για το 2017 η Xiaomi έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να περιοριστεί μόνο σε smartphones. Σχεδιάζει να ασχοληθεί με τεχνητή νοημοσύνη, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για internet banking. Επίσης, θα ανοίξει offline καταστήματα καθώς δεν της αρκεί να χαρακτηρίζεται ως “e-commerce smartphone brand”. Μένει να δούμε αν θα αποφασίσει και την επέκτασή της σε δυτικές αγορές.

Xiaomi sales numbers, Xiaomi: Γιατί σταματά να ανακοινώνει αριθμούς πωλήσεων
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas

ενα μεγαλο μπραβο σε εναν κατασκευαστη που κανει τεραστια προοδο με τις συσκευες που βγαζει….Χωρις να ξοδευει εκατομηρια ευρο στην διαφημιση οπως κανουν οι υπόλοιποι …

Α79

Έχεις δίκιο. Να σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή η καλύτερη συσκευή της αγοράς είναι το Mi mote 2 και παρόλο που είναι η φτηνότερη και πιο δυνατή ναυαρχίδα, μονο η ποιότητα κατασκευής της είναι κίνητρο για αγορά και όχι τα υπερβολικά έξοδα για διαφήμιση.

Andreas

ειμαι κατοχος του Mi5s plus..θα γνωριζεις και εσυ.εχουν πολυ προσεγμενες συσκευες.απο Meizu mx4 pro …Πηγα σε Xiaomi..mi5s plus… Αν γινει καποια γκαφα με καποια καποιον κατασκευαστη απο αυτες…(τυπου note 7) δεν θα ξαναπουλησουν συσκευη,,,ΟΠΟΤΕ προσεχουν πολυ καλα το τι θα βγαλουν στην αγορα

στε

Αν διαβασατε σωστα η εταιρια παει θαυμασια, απλα δεν εχει την αναπτυξη που ειχε.
κατι το οποιο ειναι απολυτως φυσιολογικο.
αλλα δεν εχει ελλειμμα ουτε πτωση στις πωλησεις οπως θα νομιζε κανεις με μια γρηγορη αναγνωση του αρθρου.

βγαζει φοβερα κινητα,τα καλυτερα σε αποδοση τιμη.και αν συνεχισει ετσι θα εχει συνεχως αναπτυξη για πολλα χρονια ακομα. με samsung apple να βιωνουν την υφεση για τα καλα.

Katdiam

Μετά από πολλά χρόνια με κινητά μόνο Sony Xperia, φέτος είπα να κάνω την αλλαγή. Αγόρασα το Xiaomi redmi note 3 pro και δε μετάνιωσα ούτε στιγμή τελικά. Απλά πετάει κ δε μένω ποτέ πλέον από μπαταρία! Απεριόριστες δυνατότητες και πανέμορφο!
Είναι πλέον ο πολυτιμότερος σύντροφος στην καθημερινή ζωή μου και την εργασία μου. Το προτείνω χωρίς δισταγμους.

Γιαννης

Katrakila…sto telos mono apple kai samsung tha meinei kai oi ypoloipoi kinezoi tha kanoun skabanevasmata…

tolkien

Για πες μου ρε Γιαννη τι κινητο εχεις γιατι θα μας παρει η “katrakila” 😛
Εγω για την Δουλεια μου παιδια εχω το mimax 128. Φανταστικο κινητο. μπορει να ειναι μεγαλο αλλα τρομερο και μπαταρια απιστευτη. Και στα δικα 2 νουμερα μου, εχω Xiaomi Redmi PRO 128 (κορυφαιο απλα δεν υποστηριζεται με επισημη global rom Αρα να ειναι καλα η ελληνικη ομαδα “η οποια πηραν και πρωτια απο τις αλλες χωρες” Xiaomi-miui.gr και δευτερο το Huawei Mate 9 64αρι (ωραιο κι αυτο δεν λεω. Κραταει η μπαταρια οπως ελεγαν ΑΠΛΑ και παλι θα πω οτι τα Xiaomi με το miui που εχουν απλα ειναι τρομερα ευχρηστα).

Panos7GR

Φαν της Xiaomi για χρόνια από εποχή Mi2. Ομως κουράστηκα με το UI της. Στις εποχές που το UI του καθαρού Android ήταν κακάσχημο,εκείνο της Xiaomi ήταν απλά μαγικό. Από το Αndoid 5.0 και μετά που με το Material Design έγινε κουκλί, πιο πρακτικό και ενσωμάτωσε πολλά από τα χαρακτηριστικά που έβρισκες σε custom ROM και στο MIUI, πλέον μου είναι κουραστικό. Αλλο design έχουν οι εφαρμογές της Xiaomi, άλλο της Google και οι 3rd-party που ακολουθουν το Material Design και το κινητό μετά γίνεται τσίρκο. Αυτά από άποψης αισθητικής και αρμονίας στο μάτι. Επίσης με κούρασαν οι Κινέζικες εφαρμογές που κουβαλάνε και ότι σε κάθε προϊόν της βάζεις λογαρισμό Xiaomi υποχρεωτικά.

Κατά τα άλλα φοβερές συσκευές και ποιοτικές σε καλές τιμές. Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμμία άλλη “Κινέζικη” σε αυτό το τομέα, απλά η καλύτερη του είδους! Αντε εύχομαι και άνοιγμα στην Δυση!

Δημητρης

@A79
Mi Mix ειναι το καλυτερο στην αγορα αυτη τι στιγμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.