Xiaomi: Ανοίγει δικό της εργοστάσιο παραγωγής 5G smartphones

Xiaomi, Xiaomi: Ανοίγει δικό της εργοστάσιο παραγωγής 5G smartphonesΤο Παγκόσμιο Συνέδριο 5G λαμβάνει χώρα στην Κίνα και ο Lei Jun, Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, πραγματοποίησε μία από τις σημαντικότερες ομιλίες του συνεδρίου.

Η πιο αποδοτική γραμμή παραγωγής στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του δικού της εργοστασίου, το οποίο θα αναλάβει την ανάπτυξη και παραγωγή των 5G smartphones. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στη ζώνη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης του Πεκίνου και θα χρησιμεύσει ως εργοστασιακή μονάδα αποκλειστικά για την κατασκευή των smartphones της Xiaomi. Θα έχει μεγάλης κλίμακας αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για να αυξήσει την αποδοτικότητα, καθώς και υπηρεσίες cloud και εργαστήρια 5G.

Η αναμενόμενη απόδοση της εγκατάστασης, η οποία καλύπτει έκταση 187.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι περίπου 60 μονάδες ανά λεπτό, δηλαδή ένα smartphone κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο της Xiaomi θα παράγει 60% περισσότερες συσκευές από τα σημερινά παραδοσιακά εργοστάσια.

Ο πρώτος στόχος παραγωγής που έχει θέσει η Xiaomi είναι το ένα εκατομμύριο μονάδες. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 30 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε 365 ημέρες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το νέο εργοστάσιο στη Xiaomi είναι ότι η εταιρεία θα μπορεί να προγραμματίζει καλύτερα τα flash sale και να προωθεί στην αγορά πιο άμεσα τα smartphones της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.

Smartphones Xiaomi

Με το Xiaomi 14 Ultra γυρίστηκε η ταινία “Roma Noir” – Οι λειτουργίες που εντυπωσίασαν

To Xiaomi 14 Ultra αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τηλέφωνα για φωτογραφία στην αγορά, ωστόσο η εταιρεία προσβλέπει και σε δημιουργία ταινιών.