Xiaomi: Ο CEO συνδέεται με τη μεγαλύτερη εταιρεία Bitcoin mining

xiaomi ceo bitcoin mining, Xiaomi: Ο CEO συνδέεται με τη μεγαλύτερη εταιρεία Bitcoin mining

Ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και είναι καλός σε αυτό που κάνει, με το Forbes να του δίνει τον τίτλο του επιχειρηματία της χρονιάς το 2014.

Ο ιδρυτής Xiaomi μπήκε επίσης στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2015, όταν κατατάχθηκε στην 87η θέση στη λίστα του Forbes με την προσωπική του περιουσία να εκτιμάται στα 13.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από τα χρήματα που του αποφέρει η Xiaomi, η περιουσία του Lei Jun πλέον συνδέεται και με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή Bitcoin mining εξοπλισμού, την Bitmain, με έδρα το Πεκίνο της Κίνας.

Τα ευρήματα προκύπτουν από έγγραφα στα Paradise Papers, διαρροή η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία, μιας και περιλαμβάνει 1.4TB δεδομένα και πάνω από 13.4 εκατ. εμπιστευτικά ψηφιακά έγγραφα σχετικά με επενδύσεις σε offshore εταιρείες.

O Lei Jun συνδέεται με τις Colorful Mi Ltd και Red Better Ltd, δυο offshore εταιρείες, οι οποίες σύμφωνα με τα Paradise Papers, ενσωματώνονται στο ίδιο κινέζικο holding group – Beijing Changtong Wuxian Consulting Company. Η μητρική εταιρεία έχει στην κατοχή της την Wu Ji Han & Co Ltd, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον συν-ιδρυτή της Bitmain, Jihan Wu. Ομοίως, ο άλλος συν-ιδρυτής Bitmain, Micree Zhan αναγράφεται ως διευθυντής της Bitmain Cowin Inc και της DivaIPTV Ltd, οι οποίες και σχετίζονται με την ίδια μητρική εταιρεία.

Ο Lei Jun, όπως και τα υπόλοιπα ονόματα που εμπλέκονται στην στη διαρροή, δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια επίσημη δήλωση και μάλλον δεν πρόκειται.

xiaomi ceo bitcoin mining, Xiaomi: Ο CEO συνδέεται με τη μεγαλύτερη εταιρεία Bitcoin mining

Η Bitmain θεωρείται ως μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες cryptocurrency στον κόσμο. Η εταιρεία κατασκευάζει custom mining rigs (προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις εξόρυξης) και τσιπ που τροφοδοτούν τα rigs και μισθώνει επίσης την υπολογιστική ισχύ της σε άλλες εταιρείες.

Τα mining farms της Bitmain εκτιμάται ότι φτάνουν δισεκατομμύρια εσόδων σε ετήσια βάση και η εταιρεία έχει κερδίσει τη φήμη της ως μία από τις ασφαλέστερες στη βιομηχανία του cryptocurrency.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.