Xiaomi: Σε προβλήματα μια από τις πιo πολύτιμες startups

Η κινέζικη Xiaomi, μια από τις πιο πολύτιμες startups στον κόσμο έχει θέσει στόχο να πουλήσει 100 εκατομμύρια smartphones φέτος. Ωστόσο, τον Μάρτιο ο CEO Lei Jun κατέβασε τον πήχη στα 80 εκατ. smartphones, ενώ τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι πούλησε 34.7 εκατ. smartphones το πρώτο μισό του 2015.

Ωστόσο, όπως φαίνεται το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Xiaomi φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για να φτάσει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.

Σύμφωνα με ένα report από την Trendforce, η Xiaomi θα πουλήσει φέτος συνολικά 70 εκατ. smartphones, ενώ η Canalys προβλέπει πτώση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο του 2015, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi θα έχει πτώση.

Πέρσι η Xiaomi απέστειλε και πούλησε 60 εκατ. smartphones, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για 40 εκατ. πωλήσεις. Η εταιρεία πουλά οικονομικά και δυνατά smartphones μεταξύ 100 και 300 δολαρίων, ενώ για παράδειγμα η Apple που βρίσκεται στο άλλο άκρο, πουλά μεταξύ 650 και 1000 δολαρίων. Τον Αύγουστο είδαμε ότι η Xiaomi κατάφερε να γίνει νούμερο ένα στην Κίνα (το δεύτερο τρίμηνο), αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα.

Πέρα από το hype που μπορεί να “ξεφούσκωσε” υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που είναι ικανοί να επηρεάσουν την πορεία της Xiaomi, για παράδειγμα εταιρείες όπως Huawei και OnePlus είναι σημαντικοί αντίπαλοι. Επιπλέον, η Xiaomi δεν έχει καταφέρει να βγει στην παγκόσμια αγορά, περιορίζεται σε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και κάποιες αναπτυσσόμενες αγορές.

Γνωστή και ως η “Apple της Κίνας”, η Xiaomi έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις ομοιότητες που έχει με την Apple ενώ ο Jony Ive έχει χαρακτηρίσει την αντιγραφή ως “κλοπή”. Τα προηγούμενα 5 χρόνια η Xiaomi ήρθε από το πουθενά, κατέκτησε την Κίνα και έγινε μια από τις πιο πολύτιμες στον κόσμο με αξία 46 δισ. δολάρια.

Ένα σημαντικό συν για την ίδια θα ήταν η έξοδος στην διεθνή αγορά, η οποία όμως δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνει.

Xiaomi: Σε προβλήματα μια από τις πιo πολύτιμες startups, Xiaomi: Σε προβλήματα μια από τις πιo πολύτιμες startups

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Πραγματικά έχει πολύ πολύ ωραία κινητά. Αυτή τη στιγμή έχω το Redmi 2 note το οποίο είναι φοβερό και παλιότερα είχα το redmi 1s.

azriel84

Λογικό είναι να μην έχει επεκταθεί (επίσημα) στην παγκόσμια αγορά, έχει να φάει τόσες μηνύσεις από την Apple που θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή των κινητών της μόνο και μόνο για να πληρώνει το νομικό τμήμα 😛

αλιάκμων

Η Xiaomi μέχρι το Mi3 έκανε τη διαφορά. Τώρα βλέπω όμως πως προσφέρει ότι και ο ανταγωνισμός. Σε χαμηλότερες τιμές βέβαια άλλα βλέπω πως οι τελευταίες συσκευές της δεν είναι τόσο προσεγμένες όσο οι πρώτες, σε θέμα υλικού πάντα. Θέλει λίγο να μην επαναπαυεται.

Costas

Πολύ οικονομικές, ποιοτικές και αξιόλογες συσκευές! Ιδιαίτερα το καινούργιο της mi4c, και το redmi note 2.

Παναγιώτης

“Πέρσι η Xiaomi απέστειλε και πούλησε 60 εκατ. smartphones” και φέτος 70 εκατ. και αυτό θεωρείται πρ’οβλημα; Και βάζετε τίτλο οτι η Xiaomi έχει προβλήματα; Δεν πάτε καλά αγαπητό techblog…

Τέλης

@azriel84
Γιατί έχει δεχθεί μηνύσεις από την Apple?Επειδή πουλάει σε κανονικές τιμές τα κινητά της και δεν πίνει το αίμα των καταναλωτών όπως κάνει το σάπιο μήλο?

lefteris t.

Πρωτον η Xiaomi παει μια χαρα απλα δν επιασε τους λιγο πολυ μεγαλους στοχους τις κατα τα αλλα ανωδικη πορεια εχει!
Κατα δευτερον κλτρα για ΕΜΑΣ για να περνουμε αξιες συσκευες σε χαμηλη τιμη!

takp

70εκατομμύρια σε Κίνα και Ινδία μόνο, δεν το λες πρόβλημα. Μάλλον ενοχλούν πολύ οι εταιρίες που πουλάνε φτηνά κ δε μας δουλεύουν.

myrto

Μένει λίγο πίσω γιατί έβγαλε ναυαρχίδα πέρυσι τον Αύγουστο , ενώ φέτος μάλλον περιμένει τον 820 και άργησε να βγάλει καινούριο κινητό.

Gvirginia

@Παναγιώτης Ο τίτλος είναι του Business Insider και ναι “έχει” πρόβλημα όταν βάζει ως στόχο τις 100 εκ πωλήσεις, μετά τις κατεβάζει στα 80 εκ και oi αναλυτές λένε ότι θα πουλήσει 70 εκ, αφού στο πρώτο μισό πούλησε ~35εκ, και θα έχει πτώση. Αυτό δεν αρέσει στους μετόχους….

Πέρυσι είχε ως στόχο ( -προβλέψεις) τα 40 εκ και πούλησε 60 εκ. Αυτό αρέσει στους μετόχους…

azriel84

@Τέλης

Μην τρελαίνεσαι και διάβαζε τι γράφω. Δεν έχει δεχτεί μηνύσεις αλλά από την στιγμή που θα επεκταθεί επισήμως στην παγκόσμια αγορά (να πουλάει επισήμως στην Αμερική ή στην Ελλάδα μέσω επίσημων αντιπροσώπων με εγγύηση, service κτλ) και όχι μέσω εισαγωγών από τρίτους και service στην Κίνα, τότε θα φάει τις μηνύσεις. Το γεγονός πως ακόμα και τα fandroids την λένε Apple copycat λέει πολλά. Προς το παρόν μεσουρανεί στην Κίνα και απολαμβάνει ασυλία λόγω των εκεί νόμων. Κανείς δεν λέει πως πουλάει πάρα πολύ καλά κινητά με φοβερό UI σε πραγματικά χαμηλές τιμές αλλά το γεγονός πως μια τέτοια εταιρία τόσα χρόνια δεν έχει επεκταθεί εκτός Κίνας και Ινδίας, λέει πολλά. Και οι επενδυτές θα αρχίσουν να το ζητάνε αυτό σε λίγο… O Bara λέει πως δεν είναι “έτοιμοι” ακόμα για μεγάλες αγορές. Στο τέλος του άρθρου όμως υπάρχει η άλλη αλήθεια…

https://www.businessinsider.com/xiaomi-us-europe-market-arrival-2015-1

Ιωάννης jb

Μιλάει το αρθρο για προβλημα στο ανοιγμα για νέες αγορές!!!
Στην ελλάδα όμως τα mi3-4 είμαι σίγουρος οτι εχουν ερθει απο cosmote αρα κάτι πάει να γίνει, φαντάζομαι αυτο περίπου θα γίνεται και σε άλλες χώρες οποτε δε τη φοβάμαι θα βρει το δρόμο τις και πολύ πιθανον σε 2-3 χρόνια μαζι με κάποιες άλλες Κινέζικες μάρκες, να κατακτήσουν και όλο το πλανήτη!!!
Τώρα εμένα αυτό δε μου φαίνεται και το καλύτερο σενάριο αλλά το θεωρώ πάνω απο 50% πιθανό για να συμβεί..

Βαγγέλης

Η xiaomi ξεκίνησε μέσω του hype των miui ROMs που ηταν πολύ καλές όταν ξεκίνησαν. Τώρα αργεί και αυτή να αναβαθμίσει τις συσκευές τής αν και τουλάχιστον το κάνει.Αλλο θέμα είναι η παγκόσμια διάθεση των συσκευών της που κάνουν ήδη κινέζοι κατασκευαστές με μικρότερο χρόνο στην αγορα.Λογικό μου ακούγεται.

dark_master

Ιωάννης jb δεν ήταν xiaomi. Meizu ήταν. Xiaomi έχει φέρει μόνο η Wind…

Sotiris

Ένα σχόλιο του Ιωάννη jb θέλω που να μην γράφει κάτι λάθος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.