Xiaomi: Γιατί δεν την ανησυχούν οι αριθμοί των πωλήσεων;

Η Xiaomi ακολουθεί εντυπωσιακά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια με τα smartphones της να της δίνουν πρωτιά στην Κίνα και ας μετρά ελάχιστα χρόνια ζωής. Τον Μάρτιο ο CEO, Lei Jun δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να πουλήσει 80 με 100 εκατ. συσκευές μέσα στο 2015, σημαντική αύξηση από τα 61 εκατ. του 2014.

Το 2014 έδωσε εντυπωσιακούς αριθμούς στην Xiaomi, από τις 18.3 εκατ. πωλήσεις του 2013, πήγε στα 61 εκατ. Μέχρι τον Ιούλιο του 2015 είχε καταφέρει να πουλήσει 34.7 εκατ. κομμάτια και φαινόταν ότι ίσως καταφέρει να πετύχει το στόχο της.

Ωστόσο, οι ανταγωνιστές της Xiaomi άρχισαν να ακολουθούν κάποιες δικές της τακτικές όσον αφορά στις πωλήσεις όπως τα flash sales, όπου διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός συσκευών για λίγη ώρα και ξεπουλάνε αμέσως. Επιπλέον, μέσα στη χρονιά κατασκευαστές όπως Huawei και Lenovo λάνσαραν value for money smartphones, που κατάφεραν να χτυπήσουν τη Xiaomi ακριβώς εκεί που είχε το πλεονέκτημα έναντι άλλων.

Τελικά, φαίνεται ότι δεν θα φτάσει τον στόχο της φέτος, μιας και η χρονιά έφτασε στο τέλος της. Ο Lei Jun όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί. Με τις πωλήσεις smartphones να πέφτουν στην Κίνα, η Xiaomi στρέφεται σε άλλα προϊόντα, όπως τα δεύτερης γενιάς Mi Band και Mi Pad 2. Επίσης, ένας καλός τρόπος να αυξήσει τις πωλήσεις της είναι να επεκταθεί σε δυτικές αγορές ενώ έχει ακουστεί ότι μπορεί να λανσάρει το δικό της laptop με design a la MacBook, δυνατό και οικονομικό.

Ο Lei τόνισε επίσης ότι η επιτυχία της Xiaomi οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης [πωλήσεων], ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς, επιτρέποντάς της να πετύχει πουλώντας και άλλα πράγματα εκτός από smartphones.

Προς το παρόν, αυτό που περιμένουμε να δώσει τεράστια ώθηση στις πωλήσεις της είναι το Xiaomi Mi 5 με Snapdragon 820 και οικονομική τιμή, αλλά αυτό θα γίνει από το 2016.

xiaomi sales, Xiaomi: Γιατί δεν την ανησυχούν οι αριθμοί των πωλήσεων;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Η Xiaomi με αυτες τις τακτικές θα καταλάβει οτι δεν βγαίνει κέρδος και θα αλλάξει τιμολογιακή τακτική. Όλες οι εταιρείες αν θέλουν να πετύχουν θα πρέπει να ακολουθήσουν την στρατηγική της Apple. Φτηνό κόστος μεγάλο περιθώριο κέρδους. Μονο έτσι μπορείς να μείνεις στην αγορά για χρόνια. Σε αυτόν το δρόμο μονο η Samsung προσπαθεί να μπει (χωρίς μεγάλη επιτυχία προς το παρόν), ολες οι αλλες δεν θα πετύχουν πολλά.

Vagelis

Μακριά από Κινέζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.