Xiaomi, ρεκόρ χρηματοδότησης μαζεύοντας 1.5 δισ. δολάρια

H Xiaomi, γνωστή και ως η Apple της Κίνας, έχει δείξει εντυπωσιακή πορεία. Πρόσφατα σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όμως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Motorola από τη Lenovo, έχασε την τρίτη θέση. Η καλή πορεία της όμως συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με το CNBC κατάφερε να μαζέψει 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικό κεφάλαιο.

Ανάμεσα στους επενδυτές που πόνταραν τα χρήματά τους στην Xiaomi είναι το Facebook, Alibaba, Airbnb και η Ρώσικη IST DST. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική χρηματοδότηση που έλαβε εταιρεία τεχνολογίας από το 2011, όταν το Facebook κατάφερε και μάζεψε περίπου τα ίδια χρήματα.

Η Xiaomi αυτή την στιγμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones μαζί με τρανταχτά ονόματα όπως Apple και Samsung, και επεκτείνεται στην wearable τεχνολογία καθώς και στις τηλεοράσεις. Αν η παραπάνω επένδυση πάει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Xiaomi θα κοστολογείται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από την αξία της Sony και της Lenovo μαζί.

Ο Κινέζος κατασκευαστής απέστειλε 17.3 εκατομμύρια συσκευές το τελευταίο τρίμηνο και πέρασε την Lenovo η οποία είχε αποστολές 16.9 εκατομμυρίων συσκευών και την LG με 12 εκατομμύρια συσκευές.

xiaomi 1.5 billion dollars funding, Xiaomi, ρεκόρ χρηματοδότησης μαζεύοντας 1.5 δισ. δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Εγώ γιατί δεν αισθάνομαι καλύτερα που μέσα στους χρηματοδότες είναι και το Facebook?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Redmi Xiaomi

Redmi Pad SE 8.7: Δείτε renders και βασικές προδιαγραφές

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Redmi Pad SE 4G στην Ινδία στις 29 Ιουλίου και μαζί του περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Pad SE 8.7.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Με μεγάλη εξωτερική οθόνη και μπαταρία 4.780 mAh

Η Xiaomi μπαίνει στην αγορά των αναδιπλούμενων flip-style με το Mix Flip που έχει μεγάλη εξωτερική οθόνη και τεράστια μπαταρία.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Με πιο λεπτό και ελαφρύ σώμα, SD 8 Gen 3 και κάμερα περισκοπίου 5x

Τα αναδιπλούμενα στην Κίνα εξελίσσονται πολύ γρήγορα αδυνατίζοντας σε μέγεθος και προσφέροντας πιο ισχυρά chipset, κάμερες και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Gear Redmi Xiaomi

Το Redmi Pad SE 4G έρχεται στις 29 Ιουλίου

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Pad SE τον περασμένο Αύγουστο με μόνο συνδεσιμότητα Wi-Fi.