Yahoo: Νέα τεράστια διαρροή σε πάνω από 1 δισ. λογαριασμούς

Πριν από μερικούς μήνες η Yahoo παραδέχτηκε ότι περίπου 500 εκατ. λογαριασμοί email παραβιάστηκαν. Η διαρροή αυτή θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη στην ιστορία. Ο χάκερ γνωστός με το όνομα Peace, ήθελε να πουλήσει 200 εκατ. usernames, passwords και ημερομηνίες γέννησης για 2000 δολάρια.

Η παραβίαση των δεδομένων επηρέασε κάποιους χρήστες, οι χάκερς μπορούσαν έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς email και στη συνέχεια να παραβιάσουν κι άλλες διευθύνσεις που σχετίζονται με μια διεύθυνση email.

Η ιστορία αυτή φαίνεται να μην έχει τελειωμό, η Yahoo έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει ότι έχουν κλαπεί πληροφορίες πάνω από 1 δισ. χρηστών. Η κλοπή έγινε τον Αύγουστο του 2013, αλλά φαίνεται πως είναι ξεχωριστή από αυτή που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο: “it is likely distinct from the incident we disclosed on September 22, 2016”, δηλώνει χαρακτηριστικά η Yahoo.

Οι πληροφορίες που κλάπηκαν περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και είναι πιθανό να κλάπηκαν ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας. Η Yahoo θεωρεί πως ο λόγος είναι ότι ο χάκερ είχε την δυνατότητα να βρει τον τρόπο να δημιουργήσει cookies για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς αυτούς.

Η Yahoo ξεκίνησε να ειδοποιεί τους χρήστες των εκτεθειμένων λογαριασμών και απενεργοποίησε τα cookies. Οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης. Βέβαια, μετά από δυο τέτοιες τεράστιες διαρροές, είναι λογικό ότι η Yahoo θα χάσει αρκετούς χρήστες.

yahoo data breach 1b, Yahoo: Νέα τεράστια διαρροή σε πάνω από 1 δισ. λογαριασμούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.