Yahoo: Στα χέρια της αμερικάνικης Verizon έναντι 4.8 δισ. δολαρίων

Η μακρά διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή της Yahoo έφτασε στο τέλος της, μιας και έδωσε τα χέρια με την αμερικάνικη Verizon. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 5 δισ. δολάρια, αλλά τελικά το deal έκλεισε στα 4.8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εξαγορά θα περιλαμβάνει τον πυρήνα του internet business και την ακίνητη περιουσία της Yahoo!. Αυτή τη στιγμή, η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Yahoo! είναι στα 38 δισ. δολάρια, διπλάσια από τότε που ανέλαβε η Marissa Mayer το 2012, όμως το 1999/2000 ήταν στα 100 δισ. δολάρια.

Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει η Verizon με την τεχνολογία, την περιουσία της Yahoo! και το brand της. Πέρυσι η Verizon προχώρησε στην εξαγορά της AOL προς 4.4 δις δολάρια και θέλει με την εξαγορά της Yahoo και την ενοποίηση των υπηρεσιών της με εκείνες της AOL να γίνει ο τρίτος πόλος στην online διαφήμιση μετά το Facebook και τη Google.

yahoo verizon, Yahoo: Στα χέρια της αμερικάνικης Verizon έναντι 4.8 δισ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Internet Netflix Verizon

Verizon: Δωρεάν Netflix Premium για τους χρήστες της πλατφόρμας +play

Η Verizon παρουσίασε το +play πριν από μήνες και ενώ είναι σε έκδοση beta συνοδεύεται από ορισμένα προνόμια, συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν Netflix Premium για ένα χρόνο.

Business Verizon

Οι μετοχές της Verizon έφθασαν σε χαμηλό δεκαετίας

Πτώση 23,3% σημείωσαν τα κέρδη της Verizon Communications Inc. το τρίτο τρίμηνο παρά την αύξηση των εσόδων, με τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.