Υπάλληλος της Tesla δέχεται μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση

, Υπάλληλος της Tesla δέχεται μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση

Ένας υπάλληλος της Tesla κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με αναφορές του Reuters και του Business Insider. Η Erica Cloud, εργαζόμενη στη γραμμή συναρμολόγησης στην Tesla, κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Alameda της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι βίωσε «συνεχή και διάχυτη» σεξουαλική παρενόχληση στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν. Πρόκειται για την δεύτερη κατηγορία που έχει δεχτεί η εταιρεία τον τελευταίο μήνα.

Όπως σημειώνεται από το Reuters, η μήνυση της Cloud ισχυρίζεται ότι ο μάνατζέρ της την αγκάλιασε και της έκανε μασάζ, και ισχυρίζεται ότι δεχόταν επίσης χυδαία και σεξουαλικά σχόλια του διευθυντή της. Κατηγορεί επίσης την Tesla ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει μια πιθανή σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Οι μάνατζερ της Cloud φέρεται να της αντεπιτίθενται αφού έθεσε το θέμα στο ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτό έρχεται αμέσως μετά την υπόθεση της Jessica Barraza, συνεργάτη παραγωγής στην Tesla, που κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας την εταιρεία για «αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση» στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια. Η μήνυση της Barraza ισχυρίζεται ότι την άγγιξαν ακατάλληλα, της φώναξαν και ότι υποβλήθηκε σε σεξουαλικά σχόλια στο χώρο εργασίας. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι διευθυντές της γνώριζαν για την παρενόχληση και συμμετείχαν με τον ίδιο τύπο συμπεριφοράς.

Τον Οκτώβριο, η Tesla διατάχθηκε να πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια λόγω ενός άλλου περιστατικού στο εργοστάσιό της στο Fremont. Ο Owen Diaz, ένας Μαύρος πρώην χειριστής ανελκυστήρων στην εταιρεία είπε ότι βίωσε φυλετική παρενόχληση και διακρίσεις. Αργότερα, οι υπάλληλοι της Tesla πρότειναν μια ομαδική αγωγή για ρατσισμό στο εργοστάσιο του Fremont.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.