13/12/2021 · Ενημερώθηκε: 13/12/21
·
Από Νίκος Ζώης
Ένας υπάλληλος της Tesla κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με αναφορές του Reuters και του Business Insider.
Ένας υπάλληλος της Tesla κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με αναφορές του Reuters και του Business Insider. Η Erica Cloud, εργαζόμενη στη γραμμή συναρμολόγησης στην Tesla, κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Alameda της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι βίωσε «συνεχή και διάχυτη» σεξουαλική παρενόχληση στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν. Πρόκειται για την δεύτερη κατηγορία που έχει δεχτεί η εταιρεία τον τελευταίο μήνα.
Όπως σημειώνεται από το Reuters, η μήνυση της Cloud ισχυρίζεται ότι ο μάνατζέρ της την αγκάλιασε και της έκανε μασάζ, και ισχυρίζεται ότι δεχόταν επίσης χυδαία και σεξουαλικά σχόλια του διευθυντή της. Κατηγορεί επίσης την Tesla ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει μια πιθανή σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Οι μάνατζερ της Cloud φέρεται να της αντεπιτίθενται αφού έθεσε το θέμα στο ανθρώπινο δυναμικό.
Αυτό έρχεται αμέσως μετά την υπόθεση της Jessica Barraza, συνεργάτη παραγωγής στην Tesla, που κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας την εταιρεία για «αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση» στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια. Η μήνυση της Barraza ισχυρίζεται ότι την άγγιξαν ακατάλληλα, της φώναξαν και ότι υποβλήθηκε σε σεξουαλικά σχόλια στο χώρο εργασίας. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι διευθυντές της γνώριζαν για την παρενόχληση και συμμετείχαν με τον ίδιο τύπο συμπεριφοράς.
Τον Οκτώβριο, η Tesla διατάχθηκε να πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια λόγω ενός άλλου περιστατικού στο εργοστάσιό της στο Fremont. Ο Owen Diaz, ένας Μαύρος πρώην χειριστής ανελκυστήρων στην εταιρεία είπε ότι βίωσε φυλετική παρενόχληση και διακρίσεις. Αργότερα, οι υπάλληλοι της Tesla πρότειναν μια ομαδική αγωγή για ρατσισμό στο εργοστάσιο του Fremont.
Έρευνα της Proton δείχνει ότι το 75% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων φοβάται kill switch από αμερικανικές tech εταιρείες — και πάνω από τις μισές δεν αντέχουν ούτε μία ημέρα χωρίς cloud.
Η Cisco διοργανώνει στις 12 Νοεμβρίου το Cisco Connect 2026 Greece στο InterContinental Athenaeum Athens, με επίκεντρο τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στη Google για παραβιάσεις DMA στην Αναζήτηση και το Play Store, με 60 ημέρες προθεσμία συμμόρφωσης.
Σχόλια