ZTE: Επέμβαση του Donald Trump με σκοπό να σωθεί ο Κινέζος κατασκευαστής;

ZTE, ZTE: Επέμβαση του Donald Trump με σκοπό να σωθεί ο Κινέζος κατασκευαστής;

O Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump ξεκίνησε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον Κινέζο ομόλογό του προκειμένου να σώσει τη ZTE από τα όρια της καταστροφής ύστερα από την ποινή του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που ισοδυναμεί με επταετές εμπάργκο.

Η ZTE, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κλείνει τα περισσότερα τμήματά της λόγω του επταετούς αποκλεισμού προϊόντων και αγαθών από αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Κινέζος κατασκευαστής το Μάρτιου του 2017 είχε κριθεί ένοχος από την αμερικάνικη κυβέρνηση για παράνομη αποστολή προϊόντων στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ενώ ένα χρόνο μετά δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους όρους του διακανονισμού.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι σε συνεργασία με την κινέζικη κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Xi θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη ZTE ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι να αποσοβήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Κίνα, καθώς αυτή τη στιγμή λόγω της κατάστασης πολλοί εργαζόμενοι της ZTE βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Κάτω από ποιες διαδικασίες και ποιους όρους θα γίνει άρση του αποκλεισμού ώστε να δοθεί λύση στη δυσμενή θέση που έχει περιέλθει η ZTE δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει και το δεύτερο συνεχόμενο tweet του Αμερικανού Προέδρου…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γρηγορης

Ειναι απαραδκτος.Τον Πανμεγιστο Ζερβουδακη γιατι δεν τον βοηθαει?Τοσα προσφερει στην τεχνολογια.Ξεφτιλα.

NikosAr

Χωρίς λόγια η συμπεριφορά του αν λόγω … μια έτσι μια γιουβέτσι … μια να στηρίξουμε τους Αμερικανούς … μια να διώξουμε τις πολυεθνικές, τους δημοσιογράφους, τους ηθοποιούς…

Agnostos13

Όλα τα ανακατώνει και από πολιτική 0. Αν ήξερε τι θέλει να κάνει δεν θα τα έκανε μία έτσι και μιά γιουβέτσι…

C

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν από την Κίνα και η θεαματική κίνηση τους προς την ZTE «θέτει τα γρανάζια σε κίνηση» (όπως λέει μια παλιά Κινέζικη αλληγορία) ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση των εμπορικών συμφωνιών (για αρχή) μεταξύ των δυο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.