Sony BDP-S350 & S550 | Τα δύο νέα Blu-ray player

, Sony BDP-S350 & S550 | Τα δύο νέα Blu-ray playerΗ επόμενη γενιά Blu-ray Disc player που κυκλοφορεί τώρα από την Sony χαρίζει στους φίλους των κινηματογραφικών ταινιών την απόλυτη εμπειρία Full-HD home cinema και ενσωματώνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών. Τα δύο νέα μοντέλα BDP-S350 και BDP-S550 παρουσιάστηκαν στην διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο.

To BDP-S350, με την ιδιαίτερα λεπτή σχεδιαστική του γραμμή, είναι εφοδιασμένο με μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά για την αναπαραγωγή Blu-ray, όπως 24p True Cinema, BonusView, το σύστημα Precision Cinema HD Upscale της Sony, Precision Drive HD και BD-Live Ready. Απλά συνδέστε το player στο διαδίκτυο και κατεβάστε την τελευταία έκδοση του σχετικού λογισμικού (firmware), η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2008, για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του BD Live.

Tα λογισμικά (firmware) BD-Live και BD-Java σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές online υπηρεσίες, οι οποίες προσδίδουν στην εμπειρία της οικιακής διασκέδασης μια πλούσια interactive διάσταση. Απλά συνδέστε την συσκευή στο διαδίκτυο μέσω ενός καλωδίου Ethernet και ενώ απολαμβάνετε την ταινία εξερευνήστε διάφορα blog και λάβετε μέρος σε online διαγωνισμούς, κληρώσεις και παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε άλλο υλικό –αποκλειστικά trailer ή συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς ή τον παραγωγό– το οποίο δεν περιέχεται στο δίσκο Blu-ray αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο μέσω θύρας USB από το website που είναι ειδικά αφιερωμένο στην συγκεκριμένη ταινία.

Η λειτουργία BonusView σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείτε ένα δευτερεύον video stream από τον ίδιο δίσκο Blu-ray. Με αυτή την καταπληκτική τεχνολογία μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο από το Blu-ray σε mode Picture-in-Picture στην οθόνη σας την ίδια ώρα που βλέπετε την ταινία. Μια αληθινά εξωπραγματική εμπειρία home-cinema.

Και επειδή πολλοί καταναλωτές διαθέτουν μεγάλες συλλογές ταινιών DVD, το BDP-S350 ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Precision Cinema HD Upscale της Sony, η οποία μετατρέπει το σήμα στάνταρτ ανάλυσης (480i) σε 1080p και δίνει στην έξοδό του σήμα ισοδύναμο με full HD σε τηλεοράσεις 1080p μέσω θύρας HDMI.

Επιπλέον, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τον νέο οδηγό Precision Drive HD της Sony, ο οποίος βοηθά στην ανίχνευση και την διόρθωση τυχόν ταλαντώσεων του δίσκου σε τρεις διευθύνσεις, σταθεροποιώντας τους δίσκους Blu-ray και DVD κατά την αναπαραγωγή.

Το BDP-S350 διαθέτει λειτουργία άμεσης εκκίνησης (quick start up mode) η οποία σας επιτρέπει να το ενεργοποιήσετε και να αρχίσετε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες σε περίπου έξι δευτερόλεπτα, έναν χρόνο ασύλληπτο για τα άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς.

Το BDP-S550 σας προσφέρει όλα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του BDP-S350, αλλά επιπλέον έχει ενσωματωμένο το firmware για την υποστήριξη των BD-Live και BD-Java καθώς και 1GB αποθηκευτικού χώρου με σύνδεση USB για να αποθηκεύετε το υλικό που καταβάζετε από το διαδίκτυο μέσω του BD-Live.

Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνει το BDP-S550 είναι η δυνατότητα υποστήριξης DTS-HD Master Audio Decoder και αναλογική έξοδο audio 7.1 καναλιών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας με έναν παλαιού τύπου δέκτη home theatre –ο οποίος δεν διαθέτει είσοδο HDMI– και να απολαύσετε την υπέρτατη κινηματογραφική εμπειρία με ήχο surround.

Τα BDP-S350 και BDP-S550 υποστηρίζουν δίσκους AVCHD με τεχνολογία x.v.Color (xvYCC), ένα διεθνές πρότυπο για την αναπαραγωγή χρώματος σε κινούμενες εικόνες. Το συγκεκριμένο πρότυπο επεκτείνει την υπάρχουσα κλίμακα με την χρωματική πληροφορία της εικόνας περίπου 180%, επιτρέποντας στα player να δίνουν στην έξοδό τους περισσότερο φυσικά και ζωντανά χρώματα, παρόμοια με αυτά που βλέπει το ανθρώπινο μάτι στον φυσικό κόσμο. Τα δύο player είναι επίσης συμβατά με μια σειρά από φορμά video, περιλαμβανομένων των BD-R/RE (BDMV και BDAV modes), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (CD-DA φορμά), και JPEG σε εγγράψιμα μέσα όπως DVD και CD recordable media.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.