Project Titan: Αυτό είναι το αυτόνομο όχημα της Apple;

Apple Project Titan prototype self-driving car, Project Titan: Αυτό είναι το αυτόνομο όχημα της Apple;

Αυτό φέρεται να είναι το αυτόνομο όχημα με το οποίο πειραματίζεται η Apple και δείχνει να ειναι εφοδιασμένο με hardware και αισθητήρες τρίτων, οι οποίοι είναι αρκετά εμφανείς. Διακρίνονται έξι LIDAR αισθητήρες της Velodyne, αρκετές μονάδες ραντάρ και κάμερες. Κι όλα αυτά, στην οροφή του οχήματος.

Παρατηρούμε ότι σε αντίθεση με τη Google, η οποία σταδιακά μίκρυνε τους αισθητήρες, η Apple βρίσκεται ακόμη στη φάση που όλα είναι ιδιαίτερα εμφανή. Η υπολογιστική μονάδα βρίσκεται επίσης στην οροφή του οχήματος, αντί για το σώμα του όπως συνηθίζουν οι υπόλοιπες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα.

Έχει γραφτεί ότι η Apple δεν επιθυμεί να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο, αλλά αναπτύσσει το software που θα χρειάζονται αυτά.

Apple Project Titan prototype self-driving car, Project Titan: Αυτό είναι το αυτόνομο όχημα της Apple;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αυτό είναι ένα Lexus RX.

Agnostos13

Τελικά θα βγάλει αυτοκίνητο που θα είναι αυτόνομο ή σύστημα που θα κάνει αυτόνομα τα οχήματα;
Γιατί αν θυμάμαι καλά είχε ζητήσει συνεργασία από την bmw που δεν προχώρησε…
Άρα μάλλον δεν θέλει να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου δικό της αυτοκίνητο

giannis

Από ότι κατάλαβα εξελίσει sw για αυτόνομα αυτοκίνητα. Για hw έχω μία αμφιβολία. Πάντως έμεινε πίσω στην κατηγορία με google, uber κλπ να έχουν προσωρησει πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.