Αθώα η Uber για τον θάνατο ποδηλάτη με το αυτόνομο όχημα

Uber αυτόνομο όχημα ατύχημα, Αθώα η Uber για τον θάνατο ποδηλάτη με το αυτόνομο όχημα

Πέρισυ τέτοια εποχή αυτόνομο όχημα της Uber ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατυχήμα με αποτέλεσμα τον θάνατο ποδηλάτη. Το Volvo XC90 με σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber δεν αντιλήφθηκε γυναίκα ποδήλατη που διέσχιζε βράδυ τον δρόμο προκαλώντας το μοιραίο ατύχημα.

Η Uber οδηγήθηκε στα δικαστήρια και βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Κατά την διάρκεια της έρευνας στα έγγραφα και τα προγράμματα αυτόνομης οδήγησης της Uber, βρέθηκαν αρκετές παραβιάσεις που μαρτυρούν τα χαλαρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας που λάμβαναν οι υπεύθυνοι του project.

Λέγεται ότι κατά την διάρκεια της μοιραίας βόλτας με το αυτόνομο της Uber, μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας οδηγός και όχι δύο όπως προβλέπεται.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η εταιρεία θα κριθεί ένοχη για το μοιραίο τροχαίο, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει «κάποια βάση» για ποινικά ένοχα στοιχεία που να την επιβαρύνουν.

Το πόρισμα του δικαστηρίου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, οι περισσότερες όμως συμφωνούν πως η Uber μάλλον την γλίτωσε χωρίς έπρεπε. Η Uber μοιάζει, προς το παρόν, να την έχει «βγάλει καθαρή», αλλά ενδέχεται αυτό να αλλάξει ξανά στα δικαστήρια…

Uber αυτόνομο όχημα ατύχημα, Αθώα η Uber για τον θάνατο ποδηλάτη με το αυτόνομο όχημα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

σιδερα ειναι ξαναφτιαχνονται! Οι ανθρωποι οχι! Δυστυχως.. Μας τρωνε εναν εναν αδερφιααα!!! Το Skynet πιο κοντα απο ποτεεεεεεεεεεε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.