Audi A8 2018 με αυτόνομη οδήγηση Level 3

Η τέταρτη γενιά του Audi A8 διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που το καθιστούν ως το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 (Level 3).

Για παράδειγμα το Audi A8 θα μπορεί να κινείται τελείως αυτόνομα και με τον οδηγό να αναλαμβάνει τον έλεγχο όταν υπάρχει νησίδα στη μέση, όπως για παράδειγμα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομους. Διαβάστε εδώ πιο αναλυτικά τι προσφέρει το Επίπεδο 3 της αυτόνομης οδήγησης.

Το σύστημα “Audi AI traffic jam pilot” αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με ταχύτητα έως 60km/h σε αυτοκινητόδρομο ή σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, επιτρέποντας στον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι εντελώς και να χαλαρώνει.

Audi A8 2018 αυτόνομη οδήγηση Level 3, Audi A8 2018 με αυτόνομη οδήγηση Level 3

Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα ή αύξηση της ταχύτητας, τότε το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό τόσο οπτικά όσο και ηχητικά προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο.

Χάρη στο “Audi AI remote parking pilot” και στο “Audi AI remote garage pilot”, το αυτοκίνητο μπορεί να παρκάρει (και να ξε-παρκάρει) μόνο του σε ανοιχτό χώρο ή σε γκαράζ, χωρίς να απαιτείται παρουσία οδηγού. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί το σύστημα και να παρακολουθεί τη διαδικασία από το smartphone του ή το tablet του, μέσω της νέας εφαρμογής myAudi.

Audi A8 2018 αυτόνομη οδήγηση Level 3, Audi A8 2018 με αυτόνομη οδήγηση Level 3

Το νέο Audi A8 θα προσφέρεται συνολικά με πέντε κινητήρες τεχνολογίας MHEV (Mild Hybrid). Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο V6 turbo 3 λίτρων – έναν τεχνολογίας TDI με απόδοση 286 hp και έναν TFSΙ με απόδοση 340 hp.

Στη Γερμανία οι τιμές του νέου Audi A8 θα ξεκινούν από τα 90.600 ευρώ και το A8 L από τα 94.100 ευρώ. H διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του έτους.

Αναλυτική παρουσίαση του Audi A8 2018 στο Autonomous.gr.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Ότι πρέπει για μια πενταμελής οικογένεια να πάρουν όλοι από ένα 😝😝😝

Χρήστος

Εντυπωσιακό πάντως!! Παρακαλώ τυλίξτε μου ένα A8 L…….. σε TDI όμως γιατι……… προέχει η οικονομία!!😉

Darth

Ηλεκτρικό μπα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.