Autonomous trap 001: Παγίδα για αυτόνομα οχήματα

Τα αυτόνομα οχήματα έρχονται για να μειώσουν τα ατυχήματα, οι επιβάτες τους θα απασχολούνται με άλλα πράγματα μιας και δεν θα χρειάζεται να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο, θα βγάζουν χρήματα για τους κατόχους τους με εξελιγμένες υπηρεσίες car-sharing. Τι είναι όμως αυτό που δεν μπορούν να κάνουν;

O James Bridle καλλιτέχνης με καταγωγή από το Λονδίνο που μένει μόνιμα στην Αθήνα προσπάθησε να περιγράψει την αχίλλειο πτέρνα της αυτόνομης τεχνολογίας μέσα από ένα video-proejct που έλαβε χώρα στον Παρνασσό και τα κατάφερε πολύ καλά.

Ο James «αιχμαλώτισε» το αυτοκίνητό του μέσα σε μια παγίδα που δημιούργησε περιμετρικά αυτού χρησιμοποιώντας αλάτι. Παγίδα με διαγραμμίσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που δεν θα πρέπει να παραβιάσει οποιοδήποτε όχημα, πόσο μάλλον ένα αυτόνομο που έχει προγραμματιστεί να τηρεί τους νόμους.

Ουσιαστικά θέλησε να παρουσιάσει το πόσο «χαζά» θα είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα όση τεχνολογία και αν ενσωματώνουν. Η μήπως με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι τόσο!;

Autonomous trap 001 αυτόνομα αυτοκίνητα, Autonomous trap 001: Παγίδα για αυτόνομα οχήματα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λούκας

Καλλιτεχνικά και μόνο μπορείς να το δεις γιατί το σενάριο αυτό ούτε καν υποθετικό μπορεί να είναι. Η τεχνολογία αυτή είναι ακόμη στα πρώτα βήματά της, αφήστε τους μηχανικούς (και όχι καλλιτέχνες) να το αναπτύξουν.

Panos7GR

@Λούκας: Εντάξει ουσιαστικά με αυτή του την ενέργεια ήθελε να δείξει πόσο ακόμα νηπιακή είναι η νοημοσύνη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου. Δεν είναι κακό. Ίσα ίσα που αυτές οι ενέργειες δείχνουν και την άλλη όψη του νομίσματος και επισημαίνουν τις εταιρίες και στους προγραμματιστές τους κάποια bugs, αν μπορώ να τα αναφέρω έτσι.

Techsketicon

Νομίζω ο καλλιτέχνης έχει απόλυτα δίκαιο. Το κάθε όχημα αντιλαμβάνεται και αξιολογεί τις συνθήκες με βάσει τα δεδομένα από αισθητήρες. Μπορείς πολύ εύκολα να ξεγελάσεις τους αισθητήρες και να “εγκλωβίσεις” το όχημα. Φαντάζομαι μεταφορά χρημάτων ή αντικειμένων αξίας που το όχημα καταλήγει να το τρώει νταλίκα με VR καρότσα κοκ. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση μια μηχανή να φτάσει τον άνθρωπο γιατί στον άνθρωπο μπορείς να αποδώσεις ευθύνες για τις αποφάσεις που παίρνει. Σε μια μηχανή δεν μπορείς

Ακόμη και ο προγραμματιστής της να κάνει λάθος ποιος θα είναι τόσο τρελός να ασχοληθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.